Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

22 maart 2018
4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Het paasontbijt bij mijn kinderen op school is een hele creatieve gebeurtenis. Iedereen moet een ontbijtje verzorgen voor een klasgenoot en dat in een mooi versierde schoenendoos stoppen. En dat levert altijd de leukste creaties op! Zo leuk om te zien hoe de complete school op de dag van de paasviering vol trots met hun paasdoos aan komt. Ook dit jaar mochten mijn boys weer een paasdoos maken. En we hebben ons best gedaan! Gelukkig zijn ze net zo dol op knutselen als ik. En behalve van de paasdoos hebben we ook van het paasontbijtje iets extra moois gemaakt. Kijk maar mee en wie weet kunnen we je inspireren!

4x Paasdoos maken

Paashaas met paasmandje

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Ieder jaar als de brief voor het paasontbijt mee naar huis komt, heb ik nét een schoenendoos weggegooid. Gelukkig had ik nog wel een gewone doos staan en daar kun je ook prima een paasdoos van maken. Met een scherp stanleymes heb ik de doos doormidden gesneden, alleen aan één zijde heb ik de zijkant heel (dus lang) gelaten. Daar tegenaan hebben we een paashaas geplakt en het overige karton heb ik weggesneden met het mes. De rest van de doos beplakten we met gekleurd papier. En in het mandje legden we wat crêpepapier, zodat we die niet ook helemaal hoefden te beplakken. Het eindresultaat is deze grappige paashaas met een paasmandje op zijn buik waarin het eten & drinken kan.

‘Lees ook: 14x Knutselen Pasen: Van paashaas, kuiken tot paasei, paasmandje & meer.’

Mandje paaseieren

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Dit mandje met paaseieren is de creatie van Finn. De buitenkant van de paasdoos beplakte hij met gekleurd papier. En ik knipte voor hem het gegolfde randje dat op de zijkant van de deksel komt. Deze rand moet 3-5 cm hoger zijn dan de deksel. Toen hij die er tegenaan geplakt had, heeft hij een groen papiertje ingeknipt om gras te maken. En hij knipte de gekleurde eieren uit. (Tip: leg voor het gras en de eieren meerdere papiertjes op elkaar, dat scheelt een heleboel knipwerk.) Ik maakte ondertussen een handvat aan de deksel. En Finn plakte daarna het gras aan de binnenkant van de rand en de eieren op de doos door de onderkant een stukje om te vouwen. Klaar!

Paaskuiken

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Ik had nog een gewone doos over en heb ook nog dit kuikentje gemaakt. Deze is de makkelijkste van het stel. Om er echt een ontbijtje in te kunnen stoppen, heb je alleen wel een schoenendoos nodig. Je pakt de doos en de deksel in met geel papier. Op de zijkanten van de doos plak je twee vleugeltjes. En de deksel geef je een gezichtje, snavel en een paar kuikenpootjes. Op de bovenkant van de doos plak je tot slot een rode kam. Klaar in een piep! 😉

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Vrolijke paashaas

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

De laatste paasdoos die ik jullie wil laten zien, is deze paashaas die Finn en ik vorig jaar maakten. Hoewel hij er erg indrukwekkend uitziet, hadden we hem echt zo af. We hebben de schoenendoos (een gewone doos kan ook) met de deksel erop ingepakt in bruin cadeaupapier. Een stuk makkelijker dan wanneer je alle randen moet beplakken. Daarna heb ik er met een scherp stanleymes een groot rondje uit gesneden voor de mond. En daarop plakten we zijn snoetje met snorharen en tanden. De ogen maakten we van papieren cupcake vormpjes die we helemaal plat maakten. En we knipten nog twee oren uit bruin karton en plakten die aan de achterkant van de doos vast. Het ontbijtje hebben we in de mond van de paashaas gestopt.

Paasdoos voor school vullen

Behalve van de paasdoos kun je ook van de inhoud iets moois maken. Een leuk servetje, een vrolijk papieren paasbordje en wat van die chenille paaskuikentjes bijvoorbeeld. Bij winkels als de Action of Zeeman vind je leuke goedkope spulletjes om je paasdoos extra mee aan te kleden.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Van pakje drinken naar paashaas

En ook het pakje drinken kun je in een paasjasje stoppen. Zo maakte ik er op een hele simpele manier deze paashaasjes van. In de video laat ik je zien hoe. Ik bedacht later dat het ook nog leuk is om een kleine witte pompom op de achterkant te plakken als staartje.

Tip!

Op ons YouTube kanaal vind je nog veel meer leuke ideeën voor Pasen. Ook downloaden we er iedere week een nieuwe creatieve video met knutseltips of een lekker recept bijvoorbeeld. Als je je gratis abonneert, mis je daar niets meer van!

Paasei versieren

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

En het eitje werd ook een paashaasje. Van het ‘eierjasje’ heb ik een printable gemaakt die je hier kunt downloaden. Hoef je hem alleen nog maar uit te knippen, de oortjes in te kleuren en er op de achterkant een pompom op te plakken. Je kunt het ei zelf eventueel ook nog een gezichtje geven. Het eierdopje is een klein stukje wc rol met daarop een grasrand geplakt.

‘Lees ook: DIY: 12x Knutselen met een eierdoos.’

Gaan jullie ook een paasdoos maken?

Ik hoop dat jullie deze paas inspiratie leuk vonden! En ik ben ook heel benieuwd hoe het paasontbijt bij jullie gevierd wordt! Wordt het paasontbijt geregeld door school? Of mogen de kinderen ook zo’n leuke paasdoos maken? Laat je het me weten in een reactie onder dit blog?

12 x Inspiratie opbergen knutselspullen
14x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Angela 22 maart 2018 aan 10:36 am

    Leuke traditie, hier een newbie basisschoolmoeder, ik kende het niet. Bij ons op school mag je 1 onderdeel van de paasbrunch meenemen, ik heb paashaas appelflapjes gemaakt, niet iets leuker dan gewone appelflapjes 😉

  • Laat een reactie achter