Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

7 april 2022
Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

Het paasontbijt bij mijn kinderen op school is altijd een super leuke gebeurtenis. Iedereen maakt een ontbijtje voor een klasgenoot en stopt dat in een mooi versierde schoenendoos. En dat levert altijd geweldige creaties op! Zo leuk om te zien hoe alle kinderen van de school op de dag van de paasviering trots met hun paasdoos aankomen. Om je te inspireren om ook zo’n toffe paasdoos te maken voor het paasontbijt of de paaslunch op school, heb ik wat leuke voorbeelden op een rij gezet. En ik laat je in dit blog ook zien hoe je van de inhoud van de paasdoos iets extra moois kunt maken en knutselen. Met bijvoorbeeld een zelf gemaakte eierdop, een leuk idee om een pakje drinken te pimpen en meer. Kijk maar!

Allemaal leuke ideeën voor het maken van een paasdoos

Voetbal paasdoos maken

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Mag jij voor een voetballiefhebber aan de slag? Maak dan een echt voetbalveld met paaskuikens. Pak eerst de schoenendoos in, in groen papier. Je kunt eventueel nog een grasrandje langs de rand van de deksel plakken. Dan maak je van de deksel een voetbalveld; het graspapier kocht ik bij de HEMA en de lijnen zijn van wit papier dat we erop plakten. De voetbal doeltjes maakten wij van ijsstokjes en daar plakten we een stuk mandarijnen net in en daar overheen stroken zwart papier. Kuikentjes erop, een paaseitje als bal in het veld en je voetbal paasdoos is klaar!

‘Lees ook: Meer dan 50 super leuke paasknutsels voor kinderen.’

Pikachu paashaas

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school!

Pokémon fans vinden deze Pikachu paashaas vast helemaal geweldig. Je kunt deze paasdoos maken door hem helemaal te beplakken met geel papier. Met gekleurd papier of stiften kun je daarna het gezicht en de wangetjes erop plakken of tekenen. Van geel papier maak je ook de voeten, armen en staart (voor de stevigheid van de staart kun je het beste twee papiertjes op elkaar plakken) en die plak je aan de doos vast. Knutsel een paasei voor in de handen van Pikachu. En maak tot slot twee paashaas oren van stevig wit karton. Maak met een scherp mesje twee sneetjes in de doos en schuif de oren er voorzichtig in totdat ze stevig zitten. En tadaaa, je originele paasdoos voor je klasgenoot is klaar!

Paashaas paasdoos knutselen

Op dezelfde manier als de Pikachu paasdoos hierboven kun je natuurlijk ook een gewone paashaas maken. De snorharen zijn van chenille (o.a. te koop bij Fun-en-feest.nl) en de neus is een grote pompon. (ook te koop bij Fun-en-feest.nl)

Moestuin paasdoos maken

10x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Een ontbijtje vers van ‘t land! Je moet het alleen nog even zelf ‘uit de grond’ trekken. Deze paasdoos maak je door de buitenkant in te pakken in groen papier en een grasrand op de zijkanten van de deksel te plakken. De aarde maak je door zwart of bruin papier in rolletjes te plakken. En daartussen lijm je de wortels. Om de schoenendoos extra vrolijk te maken, kun je nog een regenboog op de zijkant van de paasdoos plakken met een wolkje.

Paashaas met paasmandje

10x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Heb jij net als ik ook nooit een schoenendoos in huis als de brief voor het paasontbijt mee naar huis komt? Heb je ook helemaal niet perse nodig! Van een gewone doos kun je ook prima een paasdoos maken. Die snijd je met een scherp stanleymes doormidden en dan beplak je hem helemaal met gekleurd papier. Plak tegen de zijkant van de doos een paashaas die je kunt knutselen met gekleurd papier en de rest van de kartonnen doos, zodat hij wel rechtop blijft staan. Het mandje van de haas kun je vullen met wat crêpepapier of paasgras (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). En dan is het eindresultaat deze grappige paashaas met een paasmandje op zijn buik waarin het eten & drinken voor het paasontbijt kan.

‘Lees ook: Print hier gratis de leukste paas kleurplaten!

Mandje paaseieren

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Dit mandje met paaseieren is de creatie van Finn van vorig jaar. De buitenkant van de paasdoos beplakte hij met gekleurd papier. En ik knipte voor hem het gegolfde randje dat op de zijkant van de deksel komt. Deze rand moet 3-5 cm hoger zijn dan de deksel. Toen hij die er tegenaan geplakt had, heeft hij een groen papiertje ingeknipt om gras te maken. En hij knipte de gekleurde eieren uit. (Tip: leg voor het gras en de eieren meerdere papiertjes op elkaar, dat scheelt een heleboel knipwerk.) Ik maakte ondertussen een handvat aan de deksel. En Finn plakte daarna het gras aan de binnenkant van de rand en de eieren op de doos door de onderkant een stukje om te vouwen. Klaar!

Paaskuiken paaldoos knutselen

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Dit is één van de makkelijkste paasdozen om te maken van dit stel. Je maakt hem door de doos en de deksel in te pakken met geel papier. Op de zijkanten van de doos plak je twee vleugeltjes. En de deksel geef je een gezichtje, snavel en een paar kuikenpootjes. Op de bovenkant van de doos plak je tot slot een rode kam. Klaar in een piep! 😉

Paasdoos met auto maken

10x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Dit is ook zo’n leukerd! Ook voor deze pak je de schoenendoos en deksel in met groen papier. De auto knutsel je van een wc rol die je inpakt met gekleurd papier. Snijd er met een scherp mes daarna een opening in. En de wielen kun je met een splitpen of kleine cocktailprikker vast in de zijkant pikken. Het aanhangertje met paaseieren is gemaakt van twee op elkaar ingepakte lucifer doosjes. De auto en aanhangwagen maak je aan elkaar vast met een stukje touw. En daarna kun je de paaldoos nog verder pimpen met bijvoorbeeld dit paashaas vingerpopje van de HEMA. En als die uitverkocht zijn, kun je dit paashaasje bijvoorbeeld gebruiken, of er zelf één voor in de paasdoos knutselen. Bij Speelgoedpostorder.nl verkopen ze ook veel leuke chenille paaskuikentjes die niet zo duur zijn.

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Vrolijke paashaas paasdoos

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

Hoewel deze paasdoos er erg indrukwekkend uitziet, is het niet zo moeilijk om hem te knutselen. Je pakt de doos (een gewone doos kan ook als je geen schoenendoos hebt!) in met bruin cadeaupapier. (te koop bij de HEMA) Daarna snijd je er met een scherp mes een groot rondje uit voor de mond. En daarop plak je de snoet van de paashaas met snorharen en tanden. De ogen kun je maken van papieren cupcake vormpjes die je helemaal plat maakt. En dan knip je tot slot nog twee oren uit bruin karton en die plak je aan de achterkant van de paasdoos vast. Het paasontbijt kun je in de mond van de paashaas stoppen. Weer eens wat anders!

Raceauto met paashaas of paaskuiken

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

Voor fans van snelle wagens is dit een hele leuke paasdoos om te maken. Je pakt de schoenendoos in met gekleurd papier en plakt er met een andere kleur papier een streep op. Van piepschuimen bollen of een piepschuim ei – o.a. te koop bij Pipoos – maak je een paashaas of paaskuiken. En de wielen van de raceauto kun je maken door de uiteindes van papieren bekers af te knippen en deze te verven en beplakken met papier. Het resultaat is toch geweldig?!

Bloementuin paasdoos maken

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school!

Met wat paasdecoratie ziet je paasdoos er al snel heel indrukwekkend uit. Neem nou bijvoorbeeld deze paasdoos! Hij is helemaal beplakt met groen papier. Met daar bovenop een grasmatje (van de Action. Net zoals het lichtsnoertje met paasei lampjes) geplakt. En daarin kun je bloemen maken van papier en rietjes. Dan zet je nog wat chenille kuikens (te koop bij Fun-en-feest.nl) in het gras en knutsel je een hekje van ijsstokjes (ook via Fun-en-feest.nl) om je tuintje heen. Simpel, maar met geweldig resultaat.

Fluffy paashaas paasdoos knutselen

10x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Dit is de allereerste paasdoos van Charlie. Een perfecte doos om te maken met je kleuter, want hij is niet zo heel ingewikkeld. Ik heb Charlie de doos laten beplakken met watjes (wattenbollen zijn o.a. te koop bij de HEMA), terwijl ik de voetjes en het gezicht van de Paashaas uitknipte. Daar heb ik een printable van gemaakt, die vind je hier. Daarna heeft Charlie de voetjes beplakt en het roze van de oren. Ik maakte het snuitje en hij plakte daarna alle onderdelen op de watjes. Als finishing touch gaven we de Paashaas nog een paasei. Charlie was super trots op het eindresultaat!

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paastuintje

10x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Bij deze paasdoos lijkt het net of de paashaas er dwars doorheen gaat om alvast een hapje van het paasontbijt te nemen. Snel kijken of er nog iets van over is! Je maakt deze paasdoos door twee rondjes gras te knippen. Daarop plak je een witte prop papier met een witte pompon als staartje. (pompons zijn o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) En daarna geef je het konijnen kontje ook nog twee voetjes. Versier de doos verder met andere leuke paas props zoals een paasvlaggetje en wat kuikens en vlinders. (ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl)

Paashaas cadeautjes doos

10x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

Bij deze paasdoos komt de paashaas het paasontbijt persoonlijk afleveren in een mooi pakketje. Ook deze is niet zo moeilijk om te knutselen, zeker als je onze printable voor het hoofd en de handjes en voetjes gebruikt. Je pakt eerst je schoenendoos in met een mooi papiertje. Dan bind je er een strik om heen en tot slot plak je de Paashaas erop.

Vogelhuis paasdoos maken

Dit is even iets heel anders dan de andere paasdozen en daarom absoluut een eyecatcher op het paasontbijt op school! Je maakt dit vogelhuisje met paaskuikens van een schoenendoos waarbij de deksel aan één kant vast zit en open klapt. Nike schoenendozen hebben dit bijvoorbeeld. Op de korte zijkanten van de schoenendoos plak je een stuk gekleurd karton dat uitloopt in een punt. In één ervan knip je een rond gat voor de vogels. De deksel van de schoenendoos beplak je met een andere kleur papier en laat je tegen de punt aan staan. Gebruik een stuk karton of deksel van een andere schoenendoos om de andere helft van het dak te maken. Die plak je er met een lijmpistool (o.a. te koop bij Bol.com) tegenaan. Daarna kun je het vogelhuis nog verder versieren met gekleurd papier, plakkers of stiften. En plak er als finishing touch nog een aantal paaskuikens op.

Minecraft paashaas

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school!

En moet jij een paasdoos voor een Minecraft fan maken, dan is deze Minecraft paashaas toch geweldig? Net zoals bij Minecraft bestaat dit haasje helemaal uit blokjes. Dus beplak de complete schoenendoos met vierkantjes papier. En maak op die manier ook de voetjes, handjes en het paasei. De oren maak je tot slot van een stuk karton waarop je de vierkantjes plakt. En daarna maak je met een scherp mes twee sneetjes in de doos waar je de oren inschuift zodat ze klem blijven zitten.

Paashaas paasdoos maken

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

Paashazen zijn populair als paasdoos zoals je ziet. Dit is nog een leuke optie om er één te maken. Uit stevig papier knip je de bovenkant van een hazen hoofd en een snuit. De schoenendoos beplak je met gekleurd papier. En daarna plak je het hoofd er tegenaan. Zorg er wel voor, dat de deksel nog van de doos af kan! Op de zijkant van de doos plak je de snuit van je haas en dan maak je de paashaas af met ogen, snorharen van chenille en een neus van een pompon.

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen in de lente.’

LEGO paasdoos maken

11x Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.

En met deze onwijs leuke LEGO paasdoos sluiten we het rijtje af. Eerst pak je de schoenendoos en deksel in met gekleurd papier. Daarna knip je uit dezelfde kleur papier 6 stroken. Die plak je vast in een rondje en dan knip je de onderkant een stukje in en vouw je de rand om, zodat je de rondjes daarna op de paasdoos kunt plakken. Doe dan wat paasgras (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) in de bakjes en zet daar bovenop wat paaskuikens. (ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Op de zijkanten van de paasdoos kun je tot slot de LEGO letters ‘vrolijk Pasen’ plakken. We hebben daarvan deze printable gemaakt. Print de letters uit, plak ze op geel papier en dan knip je de tekst opnieuw uit. Zo heb je een levensgrote LEGO paassteen. Leuk toch?!

Paasdoos voor school vullen

Behalve van de paasdoos kun je ook van de inhoud iets moois maken. Een leuk servetje, een vrolijk papieren paasbordje en wat van die chenille paaskuikentjes bijvoorbeeld. Bij winkels als de HEMA of Blokker vind je leuke en goedkope spulletjes om je paasdoos extra mee aan te kleden.

Van pakje drinken naar paashaas

En ook het pakje drinken kun je in een paasjasje stoppen. Zo maakte ik er op een hele simpele manier deze paashaasjes van. In de video laat ik je zien hoe. Ik bedacht later dat het ook nog leuk is om een kleine witte pompom op de achterkant te plakken als staartje.

Tip!
Op ons YouTube kanaal vind je nog veel meer leuke ideeën voor Pasen. Ook downloaden we er iedere week een nieuwe creatieve video met knutseltips of een lekker recept bijvoorbeeld. Als je je gratis abonneert, mis je daar niets meer van!

Paasei versieren

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.

En het eitje werd ook een paashaasje. Van het ‘eierjasje’ heb ik een printable gemaakt die je hier kunt downloaden. Hoef je hem alleen nog maar uit te knippen, de oortjes in te kleuren en er op de achterkant een pompom op te plakken. Je kunt het ei zelf eventueel ook nog een gezichtje geven. Het eierdopje is een klein stukje wc rol met daarop een grasrand geplakt.

‘Lees ook: 5 Tongstrelende recepten voor ’t maken & bakken van paaskoekjes.’

Eierdop paaskuiken

Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

Of je maakt van het ei een paaskuiken. Dat doe je door uit geel papier als het ware een driehoek te knippen met een hoofdje aan de bovenkant. Daarop plak je een paar wiebelen en een snavel en dan plak je hem op het ei heen. Geef het kuiken nog een paar voeten en vleugels en je hebt ook een hele vrolijke eierdop voor het paasontbijt.

Origami paashaas eierdop vouwen

En het is ook leuk om deze schattige origami eierdop te maken om het eitje voor het paasontbijt op school in te stoppen. Het paashaasje vouw je van een vouwblaadje. Het is geen makkelijk vouwwerkje, maar met de video hierboven erbij, lukt het je vast!

Gaan jullie ook een paasdoos maken?

Ik hoop dat jullie deze paas inspiratie leuk vinden! En ik ben ook heel benieuwd hoe het paasontbijt bij jullie op school gevierd wordt! Wordt het paasontbijt geregeld door school? Of mogen de kinderen ook zo’n leuke paasdoos maken? Mocht je één van deze paasdozen gaan knutselen, dan vind ik het in ieder geval super leuk om te horen of het is gelukt. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. 

Nog meer inspiratie voor Pasen

Op onze website vind je nog veel meer leuke inspiratie voor Pasen. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Paasknutsels bekijken. Of al onze knutselideeën voor een paasmandje. En kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke tips aan!

4x Paasdoos maken & meer creatieve inspiratie voor het paasontbijt op school.
Een vrolijk bloemenmandje knutselen van papier
Kleurplaat Koningsdag | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor Koningsdag!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Angela 22 maart 2018 at 10:36 am

    Leuke traditie, hier een newbie basisschoolmoeder, ik kende het niet. Bij ons op school mag je 1 onderdeel van de paasbrunch meenemen, ik heb paashaas appelflapjes gemaakt, niet iets leuker dan gewone appelflapjes 😉

  • Reply Daan 12 maart 2020 at 4:53 pm

    Hoi

  • Reply hoi 31 maart 2021 at 4:49 pm

    Hoi

  • Laat een reactie achter