Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids

14 april 2022
Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.

Paaseieren zoeken is een paastraditie die altijd leuk blijft, óók als de kinderen wat ouder worden. Het enige nadeel is dat ze alle verstopplekken tegen die tijd vast op hun duimpje kennen. Daarom hebben wij een geweldige paaseieren speurtocht bedacht waarmee je het paaseieren zoeken uitdagender én nog leuker kunt maken. Een paaseieren speurtocht mét QR codes. De kinderen scannen een QR code en krijgen vervolgens een aanwijzing op hun telefoon of tablet waar ze het paasei en de volgende QR code kunnen vinden. Hieronder vind je de complete speluitleg en kun je de printables met QR codes en aanwijzingen gratis downloaden en printen. Veel plezier!

Wat heb je nodig voor de paaseieren speurtocht?

‘Lees ook: 20 Leuke ideeën voor het knutselen van een paasmandje.’

Speluitleg bij de paaseieren QR speurtocht

Voorbereiding:

Download onze printable met de speluitleg voor de kinderen en alle andere QR codes en print deze op stevig papier. Daarna knip je alle QR codes uit. Zoals je kunt zien, zijn ze genummerd. En ieder nummer correspondeert met een aanwijzing hieronder. Zo kun je zelf kijken welke QR codes je wel en niet kunt gebruiken. Heb je geen insectenhotel in de tuin, dan kun je QR code 21 bijvoorbeeld weglaten. We hebben extra veel codes en aanwijzingen gemaakt, omdat iedereen weer andere dingen in de tuin heeft. Dus pik eruit wat past en wat je leuk vindt.

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.
De aanwijzingen die bij de QR codes horen:
 1. Yes, het scannen van de eerste QR code heb je voor elkaar! Tijd om te beginnen dan maar. Houd je neus gericht op de grond en kijk bij de voordeur in het rond.
 2. Houd jij meer van witte chocola, van melk of van puur? Het volgende paasei vind je bij de schuur!
 3. Ik vind dat je al heel lekker gaat. Kijk voor het volgende ei op de plek waar de auto staat.
 4. In de zomer steken we hem aan met vlees erop of marshmallows erbij. Ra, ra, waar vind je het volgende ei?
 5. Yes, alweer een paasei gespot! De volgende vind je in de grote bloempot.
 6. Dat gaat goed, op naar het volgende doel. Dat vind je onder een tuinstoel.
 7. Ook de volgende verstop plek zal ik met je delen. Het is de plek in de tuin waar jullie kinderen het liefste spelen.
 8. Wat goed dat je al zover bent gekomen! Wil je nog een paasei vinden? Kijk dan in de tuin achter alle bomen.
 9. Het volgende paasei is een beetje verdwaald en moet uit de voortuin van de buren worden gehaald.
 10. De paaseieren speurtocht is nog niet klaar. Hup, hup, op naar de schutting met elkaar!
 11. Het paasei wat je nu moet zoeken, viel uit de paasmand. En is daarna ergens in het gras beland.
 12. Het is een dunne gleuf waar brieven, kranten en folders doorheen worden gegooid. Weet jij nu waar ik het volgende paasei heb uitgestrooid?
 13. Het ei wat je nu zoekt, ligt op een natte plek verstopt. Ik heb het namelijk in de gieter gedropt.
 14. Ga nu op zoek naar de mooist gekleurde bloemen die in de tuin staan. En laat je speurneus daar aan het werk gaan.
 15. Aan tafel! Want daar ligt het volgende ei. Haal jij die er ook even bij?
 16. Als het ‘s avonds donker wordt, wordt de tuin erdoor verlicht. Misschien is het slim als je wat speurwerk bij de buitenlamp verricht.
 17. Hé, dat is gek! Heeft een vogel een paasei gelegd? Want hoe komt er anders een ei in het vogel voederhuisje terecht?
 18. Niet te geloven, jij bent echt on fire tijdens deze paaseieren speurtocht. Heb je ook al tussen het openhaardhout gezocht?
 19. Springen als een paashaas, kun jij dat? Laat maar zien op de trampoline en wie weet vind je er ook nog wat!
 20. Het volgende paasei zit tussen de bladeren van de klimop verstopt. Ga jij kijken of deze aanwijzing klopt?
 21. In dit hotel in de tuin logeren alleen lieveheersbeestjes, pissebedden, oorwurmen en een bij. En heel misschien ook wel een paasei.
 22. De volgende verstopplek sist gevaarlijk, maar wees niet bang. Het is gewoon de tuinslang!
 23. Wauw, je mandje is al aardig vol. Alleen is er toch nog een paasei zoek. Dat vind je in één of andere tuinhoek.
 24. Wat knap, je hebt de paaseieren speurtocht helemaal uitgespeeld. Alle eieren zijn nu uitgedeeld. Zet je tanden maar lekker in de chocola en geniet ervan. Je hebt bewezen dat je paaseieren zoeken kan!

Als je de QR codes hebt uitgeknipt die op jullie tuin van toepassing zijn, kun je twee verschillende dingen doen. Je kunt de kaartjes met QR codes op chocolade paaseieren plakken, zodat de kinderen iedere keer een lekker paaseitje vinden die ze later kunnen verdelen. Of je kunt de QR codes in lege, plastic surprise eieren of vul paaseieren stoppen en bij de finish – het laatste ei wat ze vinden – een groot chocolade ei, een paashaas of paaseieren setje verstoppen.

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’
Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.

De paaseieren speurtocht uitzetten:

Nu kun je de paaseieren speurtocht uitzetten. De volgorde van de QR codes maakt niet uit en kun je helemaal zelf bepalen. Het is alleen belangrijk dat je het eerste ei verstopt bij de voordeur, omdat de eerste QR code in de brief met de speluitleg de kinderen daarheen stuurt. Bij de voordeur leg je dan bijvoorbeeld een paasei met QR code 5, waardoor de kinderen daarna in een bloempot moeten zoeken. En daar leg je dan weer een volgend paasei met nieuwe aanwijzing neer. Zo loop je alle plekken in de tuin één voor één af. En je eindigt de paaseieren speurtocht met het paasei met de laatste QR code (die hoort bij aanwijzing nummer 24).

De paaseieren speurtocht spelen:

Om de paaseieren QR code speurtocht te spelen, geef je de kinderen de brief uit onze printable. Daarin vinden zij de speluitleg, plus een eerste QR code om te scannen. Om de code te scannen, hebben ze een telefoon of tablet nodig. De meeste apparaten hebben die functie in de camera zitten. Je doet net alsof je een foto van de QR code wilt maken en als je de lens op de QR code richt, verschijnt er een melding op het scherm. Je klikt daarop en komt dan terecht op onze website, op de pagina met de volgende aanwijzing. Super simpel! Maak je gebruik van een oud toestel zonder deze functie, dan kun je ook een scanner app downloaden, zoals QR-code Reader by Scan. (geschikt voor Apple & Android). Zo gaan de kinderen van aanwijzing naar aanwijzing totdat ze alle paaseieren gevonden hebben en bij het laatste ei zijn aangekomen.

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij over deze paaseieren QR code speurtocht. Gaan jullie hem ook doen, dan vinden we het super leuk om van je te horen of het een succes was. Dat kan door onder deze post een reactie achter te laten. Of – nog leuker – deel een foto van de paaseieren speurtocht op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

‘Lees ook: De leukste ideeën & tips voor het zoeken naar paaseieren.’

Nog meer leuke inspiratie voor Pasen

Behalve deze paaseieren speurtocht vind je op onze website nog heel veel meer leuke inspiratie voor Pasen! Voor de creatievelingen onder de kids, is er bijvoorbeeld ons blog met meer dan 50 paasknutsels. En houden je kinderen van kleuren, dan kun je één van onze vrolijke kleurplaten voor Pasen downloaden. Of het is ook leuk om paaskoekjes te bakken, daarvoor vind je hier 5 leuke en lekkere recepten. En voor kinderen die van spelletjes houden, zijn onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader!

En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.
Paashaas koekjes bakken met kinderen
Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply Maike 16 april 2022 at 8:40 pm

  Uitgeprint, geplastificeerd, geknipt. Wil ik het testen met mijn Samsung telefoon met QR scanner doet ie het niet ?. Ook bij de tablet werkt het helaas niet. Getest bij een Iphone 3x raden, natuurlijk daar komt meteen de juiste tekst, maar die Iphone heb ik morgen niet binnen handbereik helaas. Super leuk, maar last minute een beetje gefrustreerd dat het niet werkt op mijn telefoon of tablet.

 • Reply Maike 17 april 2022 at 10:27 am

  Uiteindelijk toch nog een Iphone binnen handbereik en de kids vonden het geweldig,thx.

 • Reply Ineke van Kessel 29 maart 2023 at 2:56 pm

  ben de speurtocht aan het voorbereiden en de QR codes getest….die werken wel maar ik moet steeds de afbeelding eerst downloaden en opslaan voor ik hem kan openen…..is daar een oplossing voor ? (is met de wat kleinere kinderen niet handig …te veel om uit te leggen)

 • Reply Mandy Derksen 4 april 2023 at 9:11 am

  Ik zal wat ineke zegt ook graag willen weten hier zelfde probleem

  • Reply Annemieke 4 april 2023 at 9:24 am

   Hoi Mandy & Ineke, als ik de QR codes scan met de camera van mijn telefoon opent hij wel direct de afbeelding in een scherm. Ik heb zelf een iPhone, wellicht dat het aan het type telefoon ligt? Ik ga even kijken of ik van iemand een andere telefoon kan lenen om uit te proberen of het daaraan ligt en of ik het voor jullie kan oplossen.

 • Reply Magdalena 9 april 2023 at 10:31 am

  Vanmorgen met de kinderen van 12 en 14 de qr paasspeurtocht gedaan. We hebben genoten bedankt.

 • Reply Marieke 27 maart 2024 at 10:58 pm

  Hoi! Het is inmiddels 2024… deze QR speurtocht staat er al even. Maar doet hij het nog? Als ik de QR code scan met mijn telefoon kom ik in het gedownloade bestandje op mijn Drive: de brief met de kaartjes. Hoe kom ik bij de aanwijzingen? Alvast bedankt!

 • Laat een reactie achter