Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

14 april 2022
Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Het traditionele paaseieren zoeken met Pasen is niet zo ingewikkeld. Je koopt paaseieren, verstopt ze in je huis of in de tuin en dan laat je de kinderen zoeken. Succes gegarandeerd, want de meeste kinderen vinden een speurtocht leuk. Of eigenlijk vooral de beloning; de paaseieren. Maar wil je de kinderen dit jaar verrassen, dan hebben wij een aantal onwijs leuke tips en ideeën waarmee je het paaseieren verstoppen en zoeken nóg leuker maakt. Zoals glow in the dark eieren zoeken, omgekeerd paaseieren zoeken, een paaseieren speurtocht met QR codes voor wat oudere kids & nog veel meer leuks!

Paashaas sporen volgen

De paashaas is langs geweest om paaseieren te verstoppen en heeft overal voetsporen achter gelaten. Laat de kinderen het spoor volgen om de verstopte eieren te zoeken. Het spoor kun je in de buurt van je huis uitzetten door pootafdrukken te tekenen met stoepkrijt. En als je liever wil dat de kinderen de paaseieren in jullie eigen tuin of binnen in huis zoeken, dan kun je ook gebruik maken van onze printable met pootafdrukken. Je hoeft de pootjes alleen maar even uit te knippen en dan kun je ze gebruiken om je paasei speurtocht uit te zetten.

‘Lees ook” Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Paaseieren zoeken met QR codes

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.

Dit is een fantastische manier om het paaseieren zoeken ook leuk te maken voor wat oudere kinderen. Ze moeten QR codes scannen met een telefoon of tablet. En als ze dat doen, dan krijgen ze een aanwijzing die ze wijst waar het volgende ei met de volgende QR code ligt. De complete speluitleg, inclusief de printables met QR codes vind je hier op onze website. Een onwijs leuke paasactiviteit!

Paaseieren om te verstoppen
Voor de eierspeurtocht met Pasen kun je verschillende paaseieren verstoppen.
– Gekookte eieren, volgens de oude traditie.
– Chocolade paaseieren, bij kinderen favoriet. Die kun je bijvoorbeeld kopen in de supermarkt of winkels als de HEMA.
– Holle surprise eieren om te vullen. Daar kun je in plaats van chocola ander lekkers in doen of een kleinigheidje. Bij Fun-en-feest.nl hebben ze bijvoorbeeld deze hele leuke smiley paaseieren of deze paaseieren in allerlei pastelkleuren. Of je shopt ze bij de HEMA.

Op zoek naar het gouden ei

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Van paaseieren zoeken, worden kinderen al erg enthousiast. Maar als ze weten dat er naast alle normale eieren ook een heel bijzonder ei verstopt is, worden ze nog fanatieker. Wedden? Dat bijzondere ei is namelijk van goud en wie het vindt, krijgt iets extra’s. Zoals bijvoorbeeld een chocolade haas. Van het gouden ei hebben wij een printable gemaakt. Die kun je afdrukken, uitknippen en op een chocolade paasei plakken met plakband of je stopt het gouden ei in een plastic vul ei.

Omgekeerd paaseieren verstoppen en zoeken

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Niet alleen eieren zoeken, maar ook verstoppen vinden kinderen super leuk. Dus draai de rollen eens een keer om. Zet een mandje paaseieren voor de kinderen klaar en laat ze zelf voor paashaas spelen. Voor elkaar of draai de rollen helemaal om en ga zelf op zoek. Als de paaseieren van chocola zijn, is de kans alleen wel groot dat de kinderen graag willen dat je ze na afloop ook weer bij ze inlevert.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim; dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

GPS eierjacht

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Paaseieren zoeken is leuk. Maar op eierjacht met GPS is nóg leuker en helemaal niet ingewikkeld om te organiseren. Zelfs niet als je het nog nooit gedaan hebt. Je download gewoon de speurtocht app Troovie. Daarmee kun je gratis speurtochten tot 750 meter maken (die duren ongeveer 30 minuten) en dat is een prima lengte voor een eierjacht. Kies voor de basis speurtocht om zelf te maken. De app legt je vervolgens heel duidelijk uit hoe dat moet en dat doe je gewoon vanaf de bank. Je kunt op de route in totaal 4 opdrachten aanmaken. Om in de traditie te blijven, kun je de kinderen op al die plekken naar een paasei laten zoeken. Of je verzint andere paasopdrachten en beloont de kids met paaseieren als ze de speurtocht en opdrachten goed afgerond hebben.

Paaseieren bingo

Voor deze speurtocht heb je niet eens perse echte eieren nodig, maar alleen onze Paaseieren Bingo printable. Je print de pagina met paaseieren en voor ieder kind een bingo kaart uit. Dan knip je de paaseieren uit en verstop je ze binnen of buiten het huis. De kinderen gaan de eieren zoeken en wie het eerst een rij horizontaal of verticaal compleet heeft, die heeft de speurtocht gewonnen. (en wint een chocolade paashaas?) Als er heel veel kinderen meedoen, kun je de pagina met paaseieren twee keer printen en dubbel zoveel eieren verstoppen. Ook leuk; plak de papieren eitjes op chocolade eitjes, zodat de kinderen steeds iets lekkers vinden.

Eieren zoeken op tijd

Houden de kinderen van een wedstrijd element, laat ze dan eieren zoeken op tijd. Geef ze bijvoorbeeld 5 minuten de tijd om zoveel mogelijk paaseieren te verzamelen. En wie binnen de tijd met de meeste eieren terugkomt, die heeft gewonnen en krijgt een extra paas prijs.

Paaseieren speurtocht met hints

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Met onze paaseieren speurtocht met aanwijzingen en hints die geschikt zijn voor iedere tuin kunnen de kinderen ook leuk op eierjacht. Je kunt ervoor kiezen om de kaartjes met aanwijzingen allemaal tegelijk te geven, zodat ze de hints één voor één af kunnen lopen. Of je geeft ze één kaartje met een aanwijzing die ze leidt naar een paasei en waar je ook de volgende aanwijzing neerlegt. Er zijn in totaal 24 kaartjes met aanwijzingen. Kies de kaartjes eruit die je leuk vindt en die op jullie tuin van toepassing zijn. Je downloadt de printable hier.

‘Lees ook: 5 Super leuke én lekkere recepten voor het maken & bakken van paaskoekjes.’

Paaseieren zoeken in het donker

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Paaseieren zoeken doen we vaak ‘s morgens bij het paasontbijt. Maar waarom eigenlijk? ‘s Avonds is eigenlijk veel leuker en spannender. Zeker als de kinderen al wat ouder zijn. Als je het echt moeilijk wil maken, dan verstop je de eieren in het donker. Of je stopt de chocolade eieren samen met kleine LED lichtjes (voordelig te koop bij Xenos.nl) in een plastic vul ei en je kunt een glow in the dark paaseieren speurtocht doen.

Paaseieren letter speurtocht

Wat ook leuk is om te doen voor oudere kinderen, is een letter paas speurtocht maken. Dat doe je door op de eieren die je verstopt letter stickers te plakken (o.a. te koop bij de HEMA). En als de kids alle eieren gevonden hebben, moeten ze met de letters een woord of een zin maken die iets met Pasen te maken heeft. Als dat lukt, krijgen ze een extra paas prijs.

Eieren zoeken met een checklist

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Heb jij dat ook wel eens? Dat je ineens in de winter nog een paasei terug vindt in de tuin? Dat gaat je met deze checklist nooit meer gebeuren! Je download onze printable hier en drukt hem af. Daarop schrijf je alle eieren die je verstopt hebt. Bijvoorbeeld; een geel paasei met witte stippen, 2 groene camouflage paaseieren, een paashaas etc. De kinderen gaan met deze lijst zoeken en strepen af wat ze vinden. Je kunt ervoor kiezen om de kinderen één checklist te geven die ze samen af moeten strepen. Of je geeft ieder kind een eigen lijstje, zodat ze allemaal hun eigen paaseieren kunnen zoeken en de eieren gelijk eerlijk verdeeld zijn. Dat laatste is bijvoorbeeld handig als er kleine én grote kinderen meedoen. Zo kapen de grote kids niet alle eieren voor de kleintjes weg.

Paaseieren zoeken op kleur (of naam)

Dit is vooral een erg leuk idee als de kinderen van leeftijd verschillen en je wilt voorkomen dat de oudere kids er met alle eieren vandoor gaan. Je geeft de paaseieren allemaal een andere kleur (door er bijvoorbeeld gekleurde stippen stickers op te plakken) of de eerste letter van iedereens naam (met de letter stickers van de HEMA). Het ene kind moet dan bijvoorbeeld de rode paaseieren zoeken en het andere de blauwe. Op deze manier kun je de verstopplekken voor de oudere kinderen ook wat ingewikkelder maken.

‘Lees ook: Eierdop vouwen | Zo maak je een origami eierdopje voor Pasen!

Dit waren al onze tips & ideeën voor het zoeken naar paaseieren. We hopen dat we jullie hiermee op leuke ideeën hebben gebracht voor Pasen. En als je één van onze ideeën gaat uitproberen, dan vinden wij het super leuk als je ons laat weten of het leuk was. Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten. Of – nog leuker – deel een foto van de paas activiteit op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. En ons een privé berichtje sturen mag ook altijd.

Nog meer leuke paasactiviteiten

Voor nog meer leuke paasactiviteiten voor kinderen kun je ook heel goed op onze website terecht. Als je kinderen houden van knutselen, check dan bijvoorbeeld zeker even al onze paasknutsels. Ook hebben we een heleboel gratis te downloaden kleurplaten voor Pasen op onze website staan. Of knutsel één van onze paasmandjes voor één van de bovenstaande paasactiviteiten. En het is ook leuk met de kids de keuken in te duiken en samen één van deze kidsproof paasrecepten te maken. En voor spelletjes liefhebbers hebben we hier ook nog een heleboel leuke paasspelletjes. Genoeg leuks te doen!

En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids
Het mooiste kinderservies om van te smullen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter