Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken

13 maart 2021
Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Vraag je kinderen naar Pasen dan zullen ze in één adem de paashaas noemen. Want als je ieder jaar chocolade eieren komt verstoppen, dan zorgt dat natuurlijk wel voor enige populariteit. En wij kunnen eerlijk gezegd ook geen genoeg van die schattige haasjes krijgen. Zowel vanwege de chocola als de gezellige sfeer die ze met zich meebrengen. Het is bijvoorbeeld super leuk om samen met de kinderen een paashaas te maken. Een paashaas van wc rol, paashaas mandje, paashaas slinger of bijvoorbeeld een paashaas eierdop. Dus heb je zin om te knutselen, kijk dan snel naar al deze onwijs leuke paashaas knutselideeën.

17x Paashaas knutselen

Mini paashaas mandje maken

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Deze leukerds staan geweldig op de paastafel met een lekker chocolade eitje erin als toetje. Of een gekookt eitje past er ook in als je die rechtop zet. Voor het maken van deze schattige mini paashaasjes heb ik deze printable gemaakt. Dan hoef je ze alleen nog maar uit te knippen, een gezichtje te geven en in elkaar te lijmen.

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Pop-up paashaas

Deze paashaas verstopt geen eieren, maar zichzelf. Een super leuke paashaas om te knutselen en daarna kun je er ook nog heel leuk mee spelen. In deze video zie je hoe je hem maakt. En het ei van piepschuim om hem te maken, kun je o.a. shoppen bij Pipoos.nl.

Paashaasjes knutselen van papier

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Deze haasjes zijn ook schattig! Je maakt ze van een lange papieren strook waarvan je eerst het ene uiteinde omkrult tot een hoofd en vastplakt. En daarna krul je de andere kant om en die plak je vast, waarbij je het uiteinde zover mogelijk onder het ‘hoofd’ schuift. Knip dan uit papier de pootjes, snoet en oren van de haas en lijm die vast aan het lijf. Daarna maak je van pompons (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) de neus en de staart. En tot slot teken je de oogjes op de paashaas met stift. Of je plakt er een paar wiebel oogjes op.

Paashaas knutselen van papieren bordjes

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Deze paashaas knutsel is simpel maar leuk. De basis is een papieren bordje waarop je een staart van watjes plakt. Uit een ander papieren wegwerp bord knip je een paar oren die je aan het bord vast lijmt. En tot slot maak je nog een paar voeten van papier die je er ook op plakt en klaar is je haasje.

Paashaas masker

Leuk om te knutselen voor Pasen: een lief Paashaas masker.

Deze paashaas maskers kun je ook van een papieren bordje knutselen. Je knipt het bordje door de helft en daarna maak je er twee gaten in en plak je er een lief snoetje en een paar oren op. Lijm er dan een stokje aan of maak er elastiekjes aan vast voor om de oren en je kunt zelf voor paashaas spelen.

Paashaas maken van een sok

Heb je nog een eenzame sok in de kast, dan kun je deze leuke paashaas knutselen. Er komt geen naaimachine of naald en draad aan te pas, dus deze paasknutsel is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. In de video hierboven laat ik zien hoe je het kunt doen.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paashaas mandje knutselen

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Dit leuke paashaasje is handig bij het zoeken naar paaseieren en je maakt hem helemaal van papier. Allereerst vouw je een bakje van een stevig vouwblaadje. Daarna knip je een konijnen hoofd en een paar pootjes van papier en die plak je aan het mandje vast. Maak van een lange, stevige strook papier een hengsel. En geef de paashaas tot slot een staartje door een pompom aan de achterkant van het mandje te plakken.

Origami paashaas maken

Deze origami paashaas is ook leuk om te maken. Het is echt niet enorm ingewikkeld om ze te vouwen. Kijk maar naar de video, daar laat ik iedere stap zien. En na 2 keer doen, vouw je ze uit het hoofd!

Knijper paashaas

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Als je eens met andere ogen naar een knijper kijkt, is het toch net een paashaas?! Je verft het hout en als de verf droog is, geef je het haasje een gezicht en een pompom als neus.

Paashaas van wc rol

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Van een wc rol kun je ook een hele vrolijke paashaas knutselen. Je pakt de toiletrol in met bruin papier. Uit de rest van je bruine papier knip je een paashaas hoofd en de handen en voeten en die plak je aan de wc rol vast. Voor een extra vrolijk effect kun je ook nog wat gekleurde wol om de buik van de paashaas heen wikkelen. En als hij eenmaal af is, kun je er je paaseitjes in verstoppen.

‘Lees ook: 15 Leuke manieren om een paasmandje te knutselen.’

Paashaas hanger

Deze leukerds zijn super leuk om de paastakken mee te versieren. Hij heeft een lekker zacht buikje van wol. In de video zie je hoe je hem maakt.

Paashaas eierdop van zoutdeeg of klei

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Van zoutdeeg of klei kun je ook een hele leuke paashaas knutselen. Als basis voor de eierdop knip je de onderkant van een papieren bekertje en die beplak je aan de binnen- en buitenkant met klei. Dan maak je er twee oren aan vast die je rechtop kunt laten staan door er onzichtbaar twee cocktailprikkertjes in te steken. Laat de klei of het zoutdeeg drogen en daarna kun je de paashaas verven. Check hier het zoutdeeg recept.

Paashaas slinger knutselen

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer

Heb je nog wat vilt of mooi papier liggen? Knip er een aantal paashazen uit, plak een kleine witte pompon of pluk watten op hun billen en rijg ze aan een touwtje. Voìla, een leuke paasslinger! Voor het maken van de paashaasjes kun je deze gratis printable gebruiken.

Paashaas eierdop van wc rol

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Nog zo’n leuke paashaas eierdop en deze kun je knutselen van een wc rol. Allereerst knip je de paashaas uit de wc rol. En daarna kun je hem verven, stiften of beplakken met papier. Geef de haas een gezichtje, eventueel door er een snuitje van mini pompoms op te plakken. (o.a. te koop bij Baker Ross) En een staartje van pompom.

‘Lees ook: 8 Mooie manieren om paaseieren te schilderen & versiertips.’

Paashaas tasje knutselen

Wie gaat er straks paaseieren zoeken in de tuin? Dan is het toch te leuk als je ze kunt stoppen in een zelf gemaakt paastasje? In de video zie je hoe je ze kunt knutselen voor Pasen.

Paashaas mandje van papier

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Of je maakt deze schattige paashaas om je paaseitjes te bewaren. Eerst vouw je een bakje van een vouwblaadje. En dan maak je van 3 rondjes stevig bruin papier een paashaas; 1 groot rondje en twee kleinere rondjes voor het hoofd en de oren. Dan plak je er nog een gezichtje op en is je paasmandje klaar.

Paashaas knutselen van kralen

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

En tot slot ook nog een leuke paashaas van houten kralen en chenilledraad. Je verft de kralen en als ze droog zijn, teken je er met stift een gezichtje en handjes op. Dan rijg je ze met chenilledraad aan elkaar en vouw je aan de onderkant een paar pootjes en aan de bovenkant een stel oren. Plak tot slot nog een kleine pompom op de achterkant als staartje en je paashaas is klaar.

‘Lees ook: Paasspelletjes – De 14 allerleukste spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Zo, dat waren al onze paashaas knutsels! We hopen dat je ze leuk vindt. Ga jij een paashaas knutselen? Dan vinden we het super leukvinden als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Nog meer leuke paasknutsels

Vind je het leuk om nog meer knutselinspiratie voor Pasen op te doen? Check dan zeker ook nog even ons blog ‘Knutselen voor Pasen‘ met meer dan 50 leuke ideeën om te maken. Maak één van onze gratis kleurplaten voor Pasen. Of bekijk ons blog met paasmandjes! En voor kinderen die van spelletjes houden, zijn onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader.

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.
Knutselen lente dieren | 20 Knutselideeën voor lente dieren & hun jonkies
Leuk voor kids! Tuimelaar maken van een luciferdoosje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter