Paashaas maken van een sok

29 maart 2020
Paashaas maken van een sok en rijst. Een leuk knutselidee voor Pasen!

Deze paashaas is niet alleen super schattig, hij is ook super simpel om te maken. En hij geeft al die eenzame sokken waarvan de de wederhelft met de noorderzon is vertrokken ook weer een mooi doel. Er komt geen naaimachine of naald en draad aan te pas, dus deze paasknutsel is voor kinderen van alle leeftijden geschikt. Ik laat je stap voor stap zien hoe je zo’n paashaas maken kunt.

Wat heb je nodig?

 • Eenzame sok
 • Rijst
 • Touwtje
 • Lint
 • Zwarte marker
 • Scherpe schaar

De paashaas maken

 1. Allereerst vul je de sok met rijst. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je hem het beste in een groot glas of vaas hangen en het uiteinde over de rand heen vouwen. Zo blijft de sok open staan en kun jij beide handen gebruiken voor de rijst, zodat die ook daadwerkelijk de sok in gaat en niet door de hele kamer vliegt.
 2. Verdeel de rijst in de sok; ongeveer 2/3 voor het lijf en 1/3 voor het hoofd. Daar tussenin knoop je een touwtje.
 3. Dan maak je de sok dicht door een touwtje aan de bovenkant van het hoofd te knopen.
 4. Leg de sok met rijst nu plat en maak een staartje door wat rijst in de sok vast te pakken en hier weer een touwtje omheen te knopen.
 5. Om de paashaas af te maken, knip je van de hals van de sok een paar oren met een scherpe schaar.
 6. En dan geef je hem een gezichtje door er met zwarte stift twee ogen en een snuitje op te tekenen.
 7. Voor de vrolijkheid bind je tot slot nog een lintje op de nek van de paashaas en dan is hij helemaal af!

Nog meer knutselinspiratie voor Pasen

Ga jij deze paashaas ook maken? Dan zou ik het super leuk vinden als je me laat weten of het een succes was. Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten of door een foto te delen via  Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Check voor meer leuke paasknutsels ook nog even ons blog met meer dan 30 ideeën die je kunt knutselen voor Pasen. En voor andere knutselinspiratie kun je ook nog even verder rondneuzen op ons blog. Wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Paashaas maken van een sok en rijst. Een leuk knutselidee voor Pasen!
Paasspelletjes | De 16 allerleukste spelletjes om te doen met & rond Pasen!
Vogeltjes maken van wol

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply natasja 4 januari 2023 at 4:02 pm

  hai ,wat een leuke paas bunny . ik ga het zeker proberen te maken . ik neem aan een beetje dunne sokken gebruiken ? ik vroeg me af of je ook nog een idee hebt hoe ik een groot exemplaar zou kunnen maken .misschien een soort sok namaken van badstof ? en dan vullen met ?? zou dan voor een grote decoratie moeten zijn. dankjewel en ik ga eerst oefenen met de sokken 😉

 • Reply Jaunard diane 21 februari 2023 at 9:15 pm

  ?

 • Reply marianne ferket 4 april 2023 at 12:59 pm

  Zo leuk! Ga ik morgen met mijn kleindochter knutselen i

 • Laat een reactie achter