Heb jij zin om iets lekkers te maken voor Pasen? Bekijk dan eens deze super leuke én lekkere recepten voor paaskoekjes. Van American cookies met paaseitjes tot vogelnestjes en verrukkelijke paasei brownies; deze paaskoekjes zijn écht fingerlicking good en ook nog eens heel leuk om samen met de kids te bakken.
6x Paaskoekjes bakken
American cookies met paaseitjes
Wat heb je nodig?
- 125 gram pure chocolade met minimaal 70% cacao
- 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram bloem
- 30 gram cacao
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- mespuntje zout
- kleine dragee chocolade eitjes of M&M’s, of een mix van beiden
‘Lees ook: Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!‘
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 160 (hete luchtoven) of 180 graden (gewone oven).
- Smelt de pure chocolade in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
- Mix de boter met de witte en bruine basterdsuiker en vanillesuiker totdat de boter romig is.
- Mix dan de gesmolten chocola er doorheen.
- Voeg dan het ei toe en mix die ook door het boter chocolade mengsel.
- Daarna doe je alle droge ingrediënten er ook bij; de bloem, cacao, bakpoeder en het mespuntje zout. Mix alles door elkaar en kneed het daarna na met de hand tot een glad deeg.
- Voeg dan ook de paaseieren en/of M&M’s toe en kneed die door het koekdeeg.
- Schep met een lepel 10 bolletjes beslag op een bakplaat met bakpapier. Duw ze een klein beetje plat en bak de koekjes in zo’n 15 minuten gaar in de oven. Laat ze daarna nog even afkoelen op de plaat en dan kun je deze fantastische chocolade chip paaskoekjes proeven!
Vogelnest paaskoekjes bakken
Wat heb je nodig?
- 200 gram koude, ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 400 gram bloem
- dragee chocolade eitjes, o.a. te koop bij de HEMA.
Bereiding:
In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je de vogelnest paaskoekjes kunt bakken.
Vanille paaskoekjes maken
Wat heb je nodig?
- 200 gram koude, ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 400 gram bloem
- poedersuiker
- Sprinkles en rolfondant om de koekjes mee te versieren. O.a. te koop bij de HEMA.
- Uitstekers voor Pasen, o.a. te koop op Bol.com.
Bereiding:
- Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix ze tot de boter romig is.
- Meng dan ook het ei erdoor totdat het helemaal opgenomen is.
- Voeg dan de bloem toe. Je kunt de ingrediënten eerst door elkaar mixen en daarna kneed je verder met de hand totdat je een glad deeg hebt.
- Maak er twee bollen van, duw ze alvast een beetje plat en leg ze dan verpakt in huishoudfolie een uurtje in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg weer koud, waardoor de koekjes tijdens het bakken niet zo erg zullen uitlopen.
- Verwarm je oven voor op 160 (hete luchtoven) of 180 graden (gewone oven). En bestrooi je aanrecht met wat bloem, doe ook wat bloem op je deegroller en rol je koekjesdeeg plat tot zo’n 1/2 cm dik.
- Gebruik je uitstekers om koekjes te maken en leg die op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar totdat de randjes een klein beetje bruin kleuren.
- Als de koekjes afgekoeld zijn, kun je ze versieren. Bestrooi je aanrecht met wat poedersuiker en rol de rolfondant erop uit. Doe nog wat poedersuiker in een bakje met een paar druppels water en roer het door elkaar tot een dik suikerpapje. Smeer de paaskoekjes ermee in en bestrooi ze met sprinkles of druk met je uitstekers paashaasjes en paaseieren uit de rolfondant en plak die op de koekjes. Super vrolijk én lekker.
‘Lees ook: Meer dan 15 leuke manieren om een paashaas te knutselen.’
Paasei brownies
Wat heb je nodig? (voor een standaard brownie vorm van 28x18cm)
- 225 gram ongezouten roomboter
- 225 gram pure chocolade
- 325 gram witte basterdsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- dragee chocolade eitjes, o.a. te koop bij de HEMA.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje op laag vuur.
- Mix ondertussen één voor één de eieren door de suiker en klop het tot een romige massa.
- Meng dan rustig de gesmolten chocoladeboter door de massa.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop dit er ook doorheen.
- En roer tot slot een hand chocolade eitjes door het beslag.
- Dan giet je het brownie beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak je hem gaar in zo’n 30 minuten. De bovenkant moet stevig zijn, maar de binnenkant van de brownie nog lekker smeuïg.
- Als de brownie uit de oven komt, duw je er voorzichtig nog een paar hele en grof gehakte dragee eitjes in. Je kunt daarna eventueel ook nog wat gesmolten witte chocolade over de brownie heen druipen. Als de brownie afgekoeld is, kun je hem in stukjes snijden. En dan; smullen maar!
Paashaas koekjes
Wat heb je nodig?
- 200 gram koude, ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram vanillesuiker
- 1 ei
- Snuf zout
- 400 gram bloem, plus een klein beetje extra om het aanrecht mee te bestrooien.
- Dragee paaseitjes, te koop in de supermarkt of bij Bol.com.
- Uitsteker van een peperkoek of speculaas mannetje, ook te koop bij Bol.com.
Bereiding:
In de video hierboven kun je zien hoe je deze leuke en lekkere paaskoekjes kunt bakken.
‘Lees ook: Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!‘
Gemarmerde paaskoekjes
Wat heb je nodig?
- 200 gram koude, ongezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 50 gram vanillesuiker
- 1 ei
- 400 gram bloem
- voedingskleurstof
- Paasei uitsteker, o.a. te koop op Bol.com.
Bereiding:
- Doe de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix ze tot de boter romig is.
- Meng dan ook het ei erdoor totdat het helemaal opgenomen is.
- Voeg dan de bloem toe. Je kunt de ingrediënten eerst door elkaar mixen en daarna kneed je verder met de hand totdat je een glad deeg hebt.
- Verdeel het deeg in vier gelijke delen en voeg aan ieder deel een beetje voedingskleurstof toe. Kneed dit door het deeg totdat het een mooie egale kleur heeft.
- Als je dat met alle vier bollen deeg gedaan hebt, pak je om de beurt uit ieder bakje een homp deeg ter grootte van een pingpongbal en die plak je steeds op elkaar. Als je dat met al het deeg gedaan hebt, kneed je nog even heel kort, zodat de verschillende kleuren deeg een mooi marmer effect maken.
- Rol het deeg dan een beetje plat, omwikkel het met huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg weer koud, waardoor de koekjes tijdens het bakken niet zo erg zullen uitlopen.
- Verwarm je oven voor op 160 (hete luchtoven) of 180 graden (gewone oven). En bestrooi je aanrecht met wat bloem, doe ook wat bloem op je deegroller en rol je koekjesdeeg plat tot zo’n 1/2 cm dik.
- Gebruik je paasei uitsteker om de paaskoekjes te maken en leg die op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar. Laat ze daarna nog even afkoelen op de plaat. En dan kun je ze lekker opeten!
‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’
We hopen dat al deze paaskoekjes je inspireren om zelf ook lekker te gaan bakken. Mocht je één van deze paaskoekjes gaan maken, laat je ons dan weten wat je van het recept vond? Dat kan door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.
Nog meer inspiratie voor Pasen
Op onze website vind je nog veel meer leuke inspiratie voor Pasen. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Paasknutsels bekijken. Of al onze knutselideeën voor een paasmandje. En kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke tips aan!
Geen reacties