Een paaskuiken knutselen van papier

26 maart 2023
Een vrolijk paaskuiken knutselen van papier!

Dit is toch super leuke decoratie voor in je paastakken! En het enige wat je nodig hebt om zo’n vrolijke paaskuiken hanger te maken, is goede vouw skills en gekleurd papier. Wij laten je stap voor stap zien hoe je jouw paaskuiken kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het maken van een paaskuiken?

 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Lijmstift en eventueel een lijmpistool
 • Schaar
 • Stukje touw
 • Zwarte stift
‘Lees ook: 6 Leuke recepten voor het bakken van paaskoekjes met kinderen.’

Het paaskuiken knutselen

 1. Om het paaskuiken te knutselen, moet je een heleboel waaiertjes vouwen. Je begint met het ronde lijf. Knip een geel vel A4 papier doormidden. En vouw beide helften om en om op. (zie de video!) Dan vouw je de zigzag papiertjes doormidden en plak je de binnenkanten aan elkaar vast tot een halve cirkel. En die twee halen cirkels plak je ook weer aan elkaar vast tot een rondje.
 2. Knip dan nog een geel A4tje doormidden, Knip één van de helften nogmaals doormidden. En knip ook één van deze delen nogmaals door, zodat je 2x 1/8 A4tje over hebt. Die twee vouw je zigzag op. En dan vouw je ze ook weer doormidden en plak je de binnenkanten aan elkaar tot twee kleine waaiertjes. Dit zijn de vleugels van je paaskuiken.
 3. Dan knip je uit een andere kleur papier nog 1x 1/8 deel. En ook hiervan maak je een waaiertje voor de kam van je paaskip.
 4. Daarna plak je alle waaiertjes aan elkaar vast. Ik heb dat gedaan met lijmstift, maar je kunt ook vloeibare hobbylijm gebruiken. Dan is de droogtijd alleen wat langer.
 5. Nu ga je het gezicht van het paaskuiken maken; knip een paar ogen, wangen en een snaveltje uit papier en plak die op het rondje.
 6. En om je paaskuiken af te maken, knip je twee lange dunne stroken papier en die vouw je (laatste keer!) zigzag op. Aan de uiteindes plak je een kippenpootje. En dan plak je de poten aan het lijf van het kuiken vast.
 7. Maak tot slot een touwtje aan je paaskuiken, met je lijmpistool of door een klein gaatje in de kam te prikken en daar een touwtje doorheen te rijgen. En geef je kuiken een mooi plekje in de paastakken.
‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen in de lente.’

Lekker vrolijk hé! En het is nog leuker om niet één paaskuiken, maar een heleboel paaskuikens te knutselen, eventueel in verschillende formaten. Ga jij nu ook zo’n paaskuiken maken? Dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw paasdecoratie te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat kan natuurlijk ook!

Nog meer leuke knutselideeën voor Pasen

Behalve zo’n vrolijke paaskuiken hanger vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen voor Pasen. Hier hebben we bijvoorbeeld al onze paasknutsels verzameld. En check ook nog even onze paasmandjes als de kinderen met Pasen op zoek gaan naar eieren. Dat is natuurlijk nog leuker met een zelf gemaakt mandje. Voor kinderen die van kleuren houden, vind je hier al onze gratis te downloaden paaskleurplaten. Of maak deze geweldige origami paas eierdopjes! En tot slot zijn ook onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader!

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een vrolijk paaskuiken knutselen van papier!
Een vrolijk paaskuiken knutselen van papier!
1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!
Een vrolijke kip knutselen van een lege wc rol

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter