Paasmandje knutselen | 14 Leuke mandjes om paaseieren mee te zoeken

27 maart 2021
Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Het is bijna Pasen en dat betekent dat de grote paaseieren speurtocht voor de deur staat. Maar al die chocolade paaseitjes moeten natuurlijk wel ergens in gestopt worden. Daarom hebben wij 14 leuke ideeën voor je op een rij gezet hoe je samen met de kinderen een paasmandje kunt knutselen. Ik ben benieuwd welke paasmandje jullie het leukste vinden om te maken!

14x Paasmandje knutselen

Paasmandje knutselen van wc rol

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Van wc rollen kun je zo ongeveer alles knutselen en dus ook deze schattige mini-paasmandjes. Het is simpel; je plakt twee papieren stroken kruislings aan de binnenkant van de wc rol als bodem. En de buitenkant kun je versieren zoals je leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een paashaas, een paasei tuintje of een kuikentje. Als je klaar bent, prik je aan de bovenkant twee gaatjes in de wc rol waardoor je een chenille draad (o.a. te koop bij HEMA) rijgt als hengsel.

‘Lees ook: Knutselen voor Pasen – Meer dan 30 super vrolijke paasknutsels voor kids!.’

Paastasje maken

In plaats van een paasmandje, kun je ook een paastasje maken. De basis is een papieren wegwerp bordje. In de video laat ik je zien hoe je zo’n tasje knutselt.

Paasmandje knutselen van papieren borden

Paasmandje knutselen | 12 Leuke manieren om een paasmandje te maken.

Ook dit leuke paasmandje kun je knutselen van papieren borden. Het is super simpel; je knipt een half rondje uit twee papieren wegwerpborden en dan verf je de achterkanten bruin. Als de verf droog is, lijm of niet je de borden met de randen aan elkaar. En dan kun je het mandje eventueel nog extra versieren met een strik of door van papier een kip en paaseieren te maken die je aan de binnenkant van het mandje plakt.

Paasmandje knutselen van een beker

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Een andere leuke manier om een paasmandje te knutselen is met een papieren beker. Die kun je versieren met potlood, stift, verf, wasco, plakkers of wat je maar leuk vindt. En daarna maak je er met een perforator twee gaatjes in waar je een chenille draad (o.a. te koop bij HEMA) doorheen steekt als hengel. Eventueel kun je daar ook nog strijkkralen omheen rijgen. Super vrolijk!

Paashaas mandje knutselen

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Of je maakt deze schattige paashaas om je paaseitjes te bewaren. Eerst vouw je een bakje van een vouwblaadje. En dan maak je van 3 rondjes stevig bruin papier een paashaas; 1 groot rondje en twee kleinere rondjes voor het hoofd en de oren. Dan plak je er nog een gezichtje op en is je paasmandje klaar.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim – dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paasmandje bouwen van LEGO

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Wie niet zo van knippen en plakken houdt, kan een paasmandje bouwen van LEGO. En wie weet lukt het ook nog wel om andere paasfiguren van LEGO te maken, zoals zo’n kuikentje!

Paasmandje vlechten

En dit is weer een heel schattig paasmandje dat je kunt knutselen van papier. Dat doe je door hem te vlechten. In de video laat ik je zien hoe. De vlechtstroken kun je onder andere kopen bij de HEMA.

Wortel puntzak

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Deze wortel puntzak is ook heel leuk als paasmandje! Je maakt een puntzak van oranje papier en daar plak je wat groene stroken aan. En ook bij dit mandje gebruik je weer een chenille draad als hengsel.

Paasmandje vouwen

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Ook voor dit paasmandje vouw je allereerst een bakje van papier. Dan knip je uit ander stevig papier een konijnen hoofd en een paar pootjes en die plak je aan het paasmandje vast. Ook maak je van papier een hengsel. En tot slot plak je een pompom aan de achterkant als staartje.

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Mini paasmandje maken

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

In deze mini paasmandjes passen maar één of twee paaseitjes. Maar ze staan wel geweldig op de paastafel met een lekker chocolade eitje erin als ‘toetje’. Of een gekookt eitje past er ook in als je die rechtop zet. Voor het maken van deze schattige mini paasmandjes heb ik deze printable gemaakt. Dan hoef je de paashaasjes alleen nog maar uit te knippen, een gezichtje te geven en in elkaar te plakken.

Haan en paashaas tas

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Van een papieren zak kun je ook een leuk paasmandje knutselen. Bijkomend voordeel; er past een heleboel in! Ik maakte een paashaas en een haan, maar je kunt de zak ook nog op andere manieren versieren; door er een paasei van te maken of een paaskuiken bijvoorbeeld.

Paasmandje knutselen met ijsstokjes

Paasmandje knutselen | 14 Leuke mandjes om paaseieren mee te zoeken!

Dit paasmandje lijkt net een tuintje met een hekje van ijsstokjes. Allereerst maak je de bodem van het mandje door 12 ijsstokjes helemaal tegen elkaar aan te plakken door er twee ijsstokjes overdwars op te plakken. En de vier zijkanten maak je door 8 ijsstokjes met een beetje ruimte ertussen op 2 ijsstokjes te plakken. Dan plak je alle onderdelen met een lijmpistool aan elkaar vast en kun je het paasmandje verder versieren door er bijvoorbeeld bloemen op te maken. Het hengsel kun je maken van chenilledraad. IJsstokjes zijn o.a. te koop bij Heutink.

Paasmandje vouwen van papier

Met onze gratis printable is het easy peasy om dit super leuke paasmandje van papier te knutselen. En als hij af is, kun je hem zelf nog verder versieren. Check de video hierboven om te zien hoe je dat moet. En hier kun je de printable vinden.

Paaskuiken mandje maken

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer

En dit schattige paaskuikentje is de hekkensluiter. Je knutselt hem door twee cups uit een eierdoos geel te verven en die aan elkaar te plakken. Plak er daarna nog twee ogen, vleugels en een snavel aan vast en je paasmandje voor Pasen is klaar!

‘Lees ook: Paasspelletjes – De 14 allerleukste spelletjes om te doen op & rond Pasen!.’

Nog meer knutselinspiratie voor Pasen

Ga jij een paasmandje knutselen? Dan zou ik het super leuk vinden als je me het eindresultaat laat zien! Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen via  Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Check voor meer leuke paasknutels ook nog even ons blog ‘Knutselen voor Pasen‘ met meer dan 30 leuke ideeën om te maken. En voor andere knutselinspiratie kun je ook nog even verder rondneuzen op ons blog. Wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Kaneelbroodjes maken | Een simpel & héérlijk recept met croissantdeeg
Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter