Paasmandje knutselen | De leukste mandjes om paaseieren mee te zoeken

6 april 2023
Paasmandje knutselen | Heel veel leuke mandjes, paasbakjes & tasjes om paaseieren mee te zoeken!

Het is bijna Pasen en dat betekent dat de grote paaseieren speurtocht voor de deur staat. Maar al die chocolade paaseitjes moeten natuurlijk wel ergens in gestopt worden. Daarom hebben wij allemaal leuke ideeën voor je op een rij gezet hoe je samen met de kinderen een paasmandje, paastasje of paasbakje kunt knutselen. We zijn benieuwd welke paasmandjes jullie het leukst vinden om te maken!

De leukste paasmandjes om te knutselen met kinderen

Paashaas paasmandje knutselen

Paasmandje knutselen | Dit zijn de leukste mandjes om paaseieren mee te zoeken!

Deze paashaas ligt heerlijk achterover. De paaseieren zijn allemaal verstopt, dus hij heeft zijn taak erop zitten. Jij hoeft ze alleen nog maar te zoeken en in zijn mandje te doen. Je kunt dit leuke paasmandje knutselen door een bakje te vouwen van een vouwblaadje. En daarna plak je er aan de ene kant een paashaas hoofd op van stevig papier. En aan de andere kant twee voetjes. Vergeet geen handvat aan het bakje vast te plakken zodat je het mandje kunt tillen en dan is hij helemaal af!

‘Lees ook: De leukste paaskleurplaten om gratis te downloaden.’

Paasgras maakt je paasmandje compleet!
Paasgras maakt je paasmandje, paastasje of paasbakje helemaal af. Het staat vrolijk en de paaseieren rollen zo ook niet alle kanten op. Je kunt het onder andere kopen bij Fun-en-feest.nl. En op Amazon.nl hebben ze helemaal veel kleuren en soorten.

Paasei paasmandje maken van papier

Deze paaseieren om paaseieren in te stoppen zijn ook erg vrolijk. En je kunt de paaseieren versieren zoals jij wil; door ze te bestempelen met verf, beplakken met pompons, chenille en andere knutsels of door er bijvoorbeeld een mooie tekening op te maken. In de video kun je zien hoe je dit paasmandje maakt.

Een paashaas paasmandje knutselen van papieren bekers

In deze paashaasjes passen niet zo heel veel paaseitjes, maar ze zijn wel schattig! Je knipt het haasje van een papieren beker of een kweekpotje (beiden te koop bij de HEMA) zoals ik heb gedaan. Dan teken je er een gezichtje op en geef je hem een neus van pompon (ook te koop bij de HEMA). En het hengsel is een stevige papieren strook die je aan de zijkanten vast plakt.

Paaskuiken mandje maken

Paasmandje knutselen | Dit zijn de leukste mandjes om paaseieren mee te zoeken!

Ook dit leuke paasmandje heeft als basis een bakje gevouwen van een vouwblaadje. En daar plak je dan twee vleugels, een staartje en een kuiken koppie aan vast. Daarna hoef je alleen zijn buikje nog maar vol te stoppen met paaseieren, want die lust dit paaskuiken wel!

Paasmandje knutselen van wc rol

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Van wc rollen kun je zo ongeveer alles knutselen en dus ook deze schattige mini-paasmandjes. Het is simpel; je plakt twee papieren stroken kruislings aan de binnenkant van de wc rol als bodem. En de buitenkant kun je versieren zoals je leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een paashaas, een paasei tuintje of een kuikentje. Als je klaar bent, prik je aan de bovenkant twee gaatjes in de wc rol waardoor je een chenille draad (o.a. te koop bij HEMA) rijgt als hengsel.

‘Lees ook: Meer dan 50 super vrolijke paasknutsels voor kids!

Paastasje maken

In plaats van een paasmandje, kun je ook een paastasje maken. De basis is een papieren bordje. In de video hierboven laten we zien hoe je zo’n paastasje kunt knutselen.

Paasmandje maken van papieren borden

Paasmandje knutselen | 12 Leuke manieren om een paasmandje te maken.

Ook dit leuke paasmandje kun je knutselen van papieren borden. Het is super simpel; je knipt een half rondje uit twee papieren wegwerpborden en dan verf je de achterkanten bruin. Als de verf droog is, lijm of niet je de borden met de randen aan elkaar. En dan kun je het mandje eventueel nog extra versieren met een strik of door van papier een kip en paaseieren te maken die je aan de binnenkant van het mandje plakt.

Paasmandje knutselen van een beker

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

Een andere leuke manier om een paasmandje te knutselen is met een papieren beker. Die kun je versieren met potlood, stift, verf, wasco, plakkers of wat je maar leuk vindt. En daarna maak je er met een perforator twee gaatjes in waar je een chenille draad (o.a. te koop bij HEMA) doorheen steekt als handvat. Eventueel kun je daar ook nog strijkkralen omheen rijgen. Super vrolijk!

Paasbakje knutselen

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Of je maakt deze schattige paashaas om je paaseitjes te bewaren. Eerst vouw je een bakje van een vouwblaadje. En dan maak je van 3 rondjes stevig bruin papier een paashaas; 1 groot rondje en twee kleinere rondjes voor het hoofd en de oren. Dan plak je er nog een gezichtje op en is je paasbakje klaar.

‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim; dé absolute paasknutsel hit bij kids.’

Paasmandje bouwen van LEGO

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Wie niet zo van knippen en plakken houdt, kan een paasmandje bouwen van LEGO. En wie weet lukt het ook nog wel om andere paasfiguren van LEGO te maken, zoals zo’n kuikentje!

Tulpen paasmandje knutselen

Ook dit vrolijke paasmandje kun je maken van een papieren beker. Je verft hem aan de buitenkant groen. En als de verf droog is, plak je er rondom bloemen op en een randje gras. Als handvat kun je een papieren strook aan de beker vastplakken. Of je maakt twee gaatjes in de beker en doet daar een chenilledraad doorheen, zoals bij het paasmandje een stukje hierboven.

Paasmandje vlechten

En dit is weer een heel schattig paasmandje dat je kunt knutselen van papier. Dat doe je door hem te vlechten. In de video hierboven kun je zien hoe dat moet. De vlechtstroken kun je onder andere kopen bij de HEMA.

Wortel paastasje knutselen

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Deze wortel puntzak is ook een heel leuk paastasje! Je maakt een puntzak van oranje papier en daar plak je wat groene stroken aan. En ook bij dit mandje gebruik je weer een chenille draad als handvat.

Paasmandje vouwen

Paashaas knutselen | 15+ Leuke manieren om een paashaas te maken.

Ook voor dit paasmandje vouw je eerst een bakje van papier. Dan knip je uit ander stevig papier een konijnen hoofd en een paar pootjes en die plak je aan het paasmandje vast. Ook maak je van papier een handvat. En tot slot plak je een pompom aan de achterkant als staartje. Wat een schatje, vind je niet?!

‘Lees ook: Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen.’

Mini paasmandje maken

Knutselen voor Pasen - Meer dan 30 super vrolijke knutseltips!

In deze mini paasmandjes passen maar één of twee paaseitjes. Maar ze staan wel geweldig op de paastafel met een lekker chocolade eitje erin als ‘toetje’. Of een gekookt eitje past er ook in als je die rechtop zet. Voor het maken van deze schattige mini paasmandjes heb ik deze printable gemaakt. Dan hoef je de paashaasjes alleen nog maar uit te knippen, een gezichtje te geven en in elkaar te plakken.

Bloemen paasmandjes knutselen

Dit bloemen paasmandje is ook leuk en makkelijk om te knutselen voor kinderen. Van alle onderdelen hebben we namelijk een printable gemaakt, die vind je hier. Even printen, alles uitknippen, vastplakken en je mandje is klaar. In de video hierboven kun je alles stap voor stap zien.

Haan en paashaas tas

Paasmandje knutselen - 10 Leuke mandjes om te maken voor de paaseieren!

Van een papieren zak kun je ook een leuk paasmandje knutselen. Bijkomend voordeel; er past een heleboel in! Wij maakten een paashaas en een haan, maar je kunt de zak ook nog op andere manieren versieren; door er een paasei van te maken of een paaskuiken bijvoorbeeld.

Kuiken paastas maken

Dit paaskuiken paastasje is ook geweldig én makkelijk om te maken. Je knipt een stuk van twee papieren bordjes af. En de achterkant van beide borden verf je geel. Met de waterverf van de HEMA gaat dat heel makkelijk. Als de verf droog is, maak je een gezicht op één van de borden. En van oranje papier maak je de snavel en vouw je zigzag de pootjes. Plak de pootjes samen met wat knutselveren – ook te koop bij de HEMA – aan de achterkant van het bord met het gezicht vast. En plak het dan vast op het andere bord met een lintje ertussen, zodat je het tasje om je schouder kunt dragen. Je kunt deze stap ook met een nietmachine doen.

Paasmandje knutselen met ijsstokjes

Paasmandje knutselen | 14 Leuke mandjes om paaseieren mee te zoeken!

Dit paasmandje lijkt net een tuintje met een hekje van ijsstokjes. Allereerst maak je de bodem van het mandje door 12 ijsstokjes helemaal tegen elkaar aan te plakken door er twee ijsstokjes overdwars op te plakken. En de vier zijkanten maak je door 8 ijsstokjes met een beetje ruimte ertussen op 2 ijsstokjes te plakken. Dan plak je alle onderdelen met een lijmpistool aan elkaar vast en kun je het paasmandje verder versieren door er bijvoorbeeld bloemen op te maken. Het hengsel kun je maken van chenilledraad. IJsstokjes zijn o.a. te koop bij Heutink.

‘Lees ook: De leukste paasspelletjes & activiteiten om te doen op & rond Pasen.’

Paasmandje vouwen van papier

Met onze gratis printable is het easy peasy om dit super leuke paasmandje van papier te knutselen. En als hij af is, kun je hem zelf nog verder versieren. Check de video hierboven om te zien hoe je dat moet. En hier kun je de printable vinden.

Paasmandje knutselen van een eierdoos

Paasmandje knutselen | Heel veel leuke mandjes, paasbakjes & tasjes om paaseieren mee te zoeken!

Dit paasmandje is ook erg leuk! De basis is een halve eierdoos. Van de kartonnen tussenstukken in het midden maak je kippen door ze wit te verven en daarna een kam, snavel en ogen te geven. Plak een strook papier aan de zijkanten van de eierdoos vast als handvat. En vul je paasmandje met paasgras, zodat het net een kippennest lijkt. Het eierdoosje zelf zou je eventueel ook nog kunnen verven of versieren.

Paasmandje maken in de vorm van een bloem

Dit paasmandje heeft de vorm van een bloem en kun je ook knutselen van een beker. Je knipt de zijkanten van de beker rondom in en de flapjes vouw je naar buiten. Knip ze in de vorm van een blaadje en verf je bloem daarna in mooie kleuren. Als de verf droog is, kun je er met chenilledraad een handvat aan maken waar je eventueel nog wat houten kralen of strijkkralen aan rijgt.

Een kippennest paasmandje knutselen

Paasmandje knutselen | Heel veel leuke mandjes, paasbakjes & tasjes om paaseieren mee te zoeken!

Nog zo’n leuk kippennest maar dan niet in een eierdoos, maar in een tasje van papieren bordjes. Je maakt hem door een half en een heel bordje op elkaar vast te plakken. Stop er een kip in en knutsel er eventueel nog een paar papieren paaseieren of kuikentjes bij en plak die aan de binnenkant. De gevonden paaseitjes kun je in het paastasje stoppen.

Paaskuiken mandje maken

24x Knutselen voor Pasen: Van paashaas, kuiken, tot paasmandje, paasei & meer

En dit schattige paaskuikentje is de hekkensluiter. Je knutselt hem door twee cups uit een eierdoos geel te verven en die aan elkaar te plakken. Plak er daarna nog twee ogen, vleugels en een snavel aan vast en je paasmandje voor Pasen is klaar!

‘Lees ook: Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.’

We hopen dat al onze paasmandjes, paastasjes en paasbakjes je inspireren om er zelf ook één te knutselen voor Pasen! En als je dat gaat doen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien! Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van jouw creatie te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer knutselinspiratie voor Pasen

Check voor meer leuke paasknutels ook nog even ons blog ‘Knutselen voor Pasen‘ met meer dan 50 leuke ideeën om te maken. En voor kinderen die van kleuren houden, hebben we hier een heleboel kleurplaten voor Pasen om gratis te printen. Of kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke (paas)tips aan!

Wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Kikker knutselen van een wc rol
Een vrolijk paasmandje maken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter