Een vrolijk paasmandje maken met kinderen

6 april 2023
Een vrolijk paasmandje maken met kinderen van papier.

Dit vrolijke paasei mandje is super leuk om te knutselen met kinderen voor Pasen. Alle paaseitjes die bij de grote paaseieren speurtocht gevonden worden, kunnen ze er mooi instoppen. En het is niet moeilijk om het paasmandje te maken. Zeker als je onze (gratis) printable gebruikt. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het maken van het paasmandje?

 • Stevig gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Leeg pak hagelslag, vlokken, rijst o.i.d.
 • Onze paasei printable, hier downloaden
 • Chenilledraad, o.a. te koop bij de HEMA
 • Knutselaccessoires zoals pompons, chenille, lint, pailletten of verf om het paasmandje mee te versieren. Ook te koop bij de HEMA.
 • Schaar
 • Lijm
 • Perforator
‘Lees ook: Een paasdoos maken & meer knutsel inspiratie voor het paasontbijt op school.’

Het paasmandje maken

 1. Print de paasei printable op stevig gekleurd papier en knip de paaseieren uit.
 2. Versier de paaseieren met je knutselspullen. Bestempel ze bijvoorbeeld met verf, maak er een mooie tekening op, bestrooi ze met glitter, beplak ze met plakkers of maak er een mooi lint op. Je mag het helemaal zelf bedenken.
 3. Pak dan het lege pak erbij en knip de bovenkant er vanaf. Ik heb mijn pak 10 centimeter hoog gemaakt en de rest eraf geknipt.
 4. De smalle zijkanten en de onderkant van het lege pak beplak je daarna met gekleurd papier.
 5. Smeer dan wat lijm op de voor- en achterkant van het pak en plak de paaseieren erop. Zorg dat je ze ongeveer op dezelfde plek plakt, dan kan het paasmandje straks goed blijven staan.
 6. Maak tot slot twee gaatjes in de zijkanten van het lege pak waaraan je een chenilledraad kunt vast maken als handvat van het paasmandje. En dan is het mandje klaar. Je kunt er eventueel nog wat paasgras in doen ter decoratie.
‘Lees ook: Paaseieren verven met scheerschuim; dé absolute paasknutsel hit bij kids.’
Een vrolijk paasmandje maken met kinderen van papier.

Lekker vrolijk hé! Het is toch veel leuker om paaseieren te zoeken met je zelfgemaakte mandje?! Ga jij nu ook zo’n paasmandje maken, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw creatie te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. En je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke inspiratie voor Pasen

Behalve dit vrolijke paasmandje vind je hier op onze website nog veel meer leuke paasmandjes om te maken voor Pasen. En hier hebben we al onze andere paasknutsels verzameld. Voor kinderen die van kleuren houden, vind je hier al onze gratis te downloaden paaskleurplaten. Of maak deze geweldige origami paas eierdopjes! En tot slot zijn ook onze paasspelletjes en activiteiten een echte aanrader!

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een vrolijk paasmandje maken met kinderen van papier.
Paasmandje knutselen | De leukste mandjes om paaseieren mee te zoeken
Een paasdoos knutselen zonder schoenendoos

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter