Organiseer je dit jaar een paasontbijt, paasbrunch of paasdiner en heb je nog geen idee wat je hiervoor wil maken? Geen zorgen, want in dit artikel vind je inspiratie aan de hand van drie heerlijke paasrecepten waarmee je kids en partner gegarandeerd onder de indruk zullen zijn.
Onze paasrecepten voor het paasontbijt, de brunch en paasdiner!
1. Paasontbijt: Zelfgemaakte scones met clotted cream en jam
Deze Engelse klassieker is een crowd pleaser: met de warme scones en de romige clotted cream kun je niet mis gaan. Dit paasontbijt recept is voor 4 personen en kost ongeveer een half uur om op tafel te zetten (ook lekker als tussendoortje).
Je hebt het volgende nodig:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 30 gram koude ongezouten roomboter
- 1 ei
- 80 ml karnemelk
- 2 eetlepels melk
- 150 gram clotted cream
- 4 eetlepels aardbei-rabarber fruitspread (of een andere jam)
- Vel bakpapier
- Steker of glaasje (5-6 cm)
- Bakkwastje
Deze verrukkelijke scones maak je als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng het bakmeel, de suiker en het zout. Voeg de koude roomboter toe en snijd dit met 2 messen in stukjes. Verkruimel het deeg daarna tussen je vingers tot grove kruimels.
- Klop het ei los en voeg de karnemelk toe en kneed dit kort tot een samenhangend deeg. Duw het deeg daarna rustig uit tot het ongeveer 2 centimeter dik is. Daarna steek je de rondjes uit en bestrijk je ze met een kwastje met de melk. Gebruik de rest van het deeg voor nieuwe rondjes, maar wees voorzichtig: deeg voor scones moet niet teveel gekneed worden.
- Bak de rondjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en voilà: je zelfgemaakte scones zijn klaar! Serveer ze warm met de clotted cream en jam voor een heerlijk paasontbijt.
‘Lees ook: Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.’
2. Paasbrunch: Eggs Benedict
Nog zo’n heerlijke klassieker! Eggs Benedict zijn weer helemaal hip. Perfect voor de paasbrunch, want het kost maar 20 minuten om ze klaar te maken. Dit paasrecept is voor 4 personen, maar kun je natuurlijk makkelijk aanpassen.
Dit zijn de benodigdheden:
- 100 gram roomboter
- 4 sneetjes wit casinobrood
- Een snufje gemalen nootmuskaat
- 1 sjalot
- 75 ml witte wijnazijn
- 2 eidooiers
- 4 eieren
- 4 plakken slagers achterham
- Staafmixer met maatbeker
- Zeef
- Keukenpapier
- Broodrooster
Volg deze stappen voor perfecte Eggs Benedict:
- Begin met het snipperen van de sjalot en deze in een pan met 50 ml water en 50 ml azijn aan de kook te brengen. Kook het in tot je 2 eetlepels over hebt en zet het apart. Smelt in een steelpan de boter zonder deze te kleuren.
- Doe de eidooiers in een maatbeker en schenk de ingekookte azijn er door een zeef bij. Zet de staafmixer in de maatbeker en zet hem aan terwijl je langzaam de gesmolten boter erbij giet. Blijf mixen tot er een lobbige saus ontstaat en breng deze op smaak met peper. Dek de beker af en zet ‘m in een kom warm water om de saus op temperatuur te houden.
- Breng in een steelpan ruim water met 25 ml azijn aan de kook. Breek 1 ei boven een kopje. Draai met een lepel een kolk in het water en laat het ei langzaam in het midden van de kolk glijden. Pocheer het ei ongeveer 2 minuten, tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog zacht is. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met de andere eieren.
- Rooster het brood in de broodrooster en verdeel de toast over 4 borden. Beleg met de ham en leg er de gepocheerde eieren op. Schenk de saus over de eieren en bestrooi met nootmuskaat. Bon appétit!
‘Lees ook: Leuke paasmandjes om te knutselen met kinderen.’
3. Paasdiner: Malse saltimbocca van kip
Ben jij dit jaar gastvrouw bij het paasdiner en daarvoor nog op zoek naar lekkere paasrecepten? Maak dan deze malse saltimbocca van kip. Naast de feestelijke look is het namelijk ook nog eens hartstikke makkelijk! Het recept is voor 4 personen en het duurt ongeveer 30 minuten om te maken.
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets (ongeveer 390 gram)
- 6 blaadjes salie
- 4 plakken serranoham
- 125 ml droge witte wijn
- 2 takjes oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- Vershoudfolie
- Deegroller
- Cocktailprikkers
Zo maak je deze heerlijke saltimbocca:
- Leg de kipfilets op een plank en dek ze af met een stuk vershoudfolie. Vervolgens sla je de kipfilets met een deegroller zo plat dat je ze kan oprollen. Verdeel de salie en ham over de kipschnitzels, rol ze stevig op en steek ze vast met de cocktailprikkers.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de kiprolletjes in 10-12 min. mooi bruin en gaar. Neem de kiprolletjes uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk de wijn bij het bakvet en laat het ongeveer 4-5 minuten inkoken.
- Voor het opdienen snijd je de kiprolletjes in plakken en leg je ze op een schaal. Schenk de jus over het vlees, bestrooi met de oregano en klaar is kees. Een heerlijke maaltijd voor een onvergetelijk paasdiner. Eet smakelijk!
Hopelijk kunnen we je met deze lekkere paasrecepten inspireren als je zelf ook iets lekkers voor Pasen wilt maken. En we zijn ook heel erg benieuwd naar wat jullie het liefste tijdens de paasdagen eten. Dus deel vooral jouw favo paasrecepten met ons door hieronder een reactie achter te laten!
Geen reacties