Paasspelletjes | De 16 allerleukste spelletjes om te doen met & rond Pasen!

9 april 2020
Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Als je aan paasspelletjes denkt, dan is het eerste wat je te binnen schiet waarschijnlijk paaseieren zoeken. Heel leuk en het hoort wat mij betreft ook absoluut bij de paastraditie. Maar er zijn nog zoveel meer leuke én super grappige paas spelletjes om te doen, zowel binnen als buiten. Zoals het paasei piramide spel, jeu de ei, paashaas dobbelen, paaseieren zoeken met GPS of een paasei speurtocht met QR codes. Onze favoriet! Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

16 Leuke paasspelletjes

Dobbel paasspel

Paasspelletjes - De 12 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Dit is een heel leuk paasspelletje voor binnen. Wie maakt de paashaas compleet? Gooi om de beurt met de dobbelsteen en verzamel zo je paashaas bij elkaar. Gooi je een getal wat je al eerder gegooid hebt, dan krijg je helaas niks en gaat de beurt door. Wie als eerste zijn paashaas puzzel compleet heeft, wint het paasspel. Je kunt het spelletje hier (gratis) uitprinten.

‘Lees ook: Meer dan 50 super leuke paasknutsels voor kids.’

Buiten paasspelletjes: Paasei golf

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Actieve paasspelletjes mogen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. En dit is hartstikke leuk! Je maakt van een kartonnen doos een grappige paashaas; zijn mond is de hole. En daarin moet je een bal of – nog leuker – een plastic paasei (o.a. te koop bij HEMA) zien te krijgen. Als golfclub kun je een houten stick van een croquet spel gebruiken, maar ook een stok, hockeystick of bezem.

Het mysterie van het verdwenen ei

Voor dit paasspelletje heb je 10 verschillende paaseieren nodig. Alle kinderen mogen er een minuut naar kijken. Dan gaat er een theedoek overheen en haal je ongezien één ei weg. Wie raadt er welk ei weg is? Als het goed gaat, kun je ook meer eieren weghalen. Wie de meeste mysteries weet op te lossen, wint het spel en mag een paasei opeten. En voor de tweede, derde, vierde etc plek is er natuurlijk ook een paasei als troostprijs. 😉

GPS eierjacht

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Paaseieren zoeken is leuk. Maar op eierjacht met GPS is nóg leuker en helemaal niet ingewikkeld om te organiseren. Zelfs niet als je het nog nooit gedaan hebt. Je download gewoon de speurtocht app Troovie. Daarmee kun je gratis speurtochten tot 750 meter maken (die duren ongeveer 30 minuten) en dat is een prima lengte voor een eierjacht. Kies voor de basis speurtocht om zelf te maken. De app legt je vervolgens heel duidelijk uit hoe dat moet en dat doe je gewoon vanaf de bank. Je kunt op de route in totaal 4 opdrachten aanmaken. Om in de traditie te blijven, kun je de kinderen op al die plekken naar een paasei laten zoeken. Of je verzint andere paas-achtige opdrachten en beloont de kids met paaseieren als ze de speurtocht en opdrachten goed afgerond hebben. Troovie is echt een aanrader. Terwijl de kinderen onderweg zijn, horen ze een lekker muziekje en krijgen feedback over hoe het gaat. “Je bent er bijna! Ga zo door. Tijd voor een opdracht…”. En een pijl in een voor kinderen begrijpelijk kompas wijst ze de weg.

Favoriete paasspelletje! Paasei speurtocht met QR codes

Paaseieren speurtocht met QR codes | Een geweldige paasactiviteit voor kids.

Nog zo’n originele manier om paaseieren te zoeken en heel geschikt voor wat oudere kinderen. Een paasei speurtocht met QR codes. De kinderen moeten QR codes scannen met een telefoon of tablet. En als ze dat doen, dan krijgen ze een aanwijzing die ze wijst waar het volgende ei met de volgende QR code ligt. De complete speluitleg, inclusief de printablesmet QR codes vind je hier op onze website. Een onwijs leuk paasspelletje!

‘Lees ook: Paaseieren schilderen – 8 toffe manieren om je paasei te verven en te versieren.’

Paastakken versieren

Paasspelletjes - De 12 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Dit paasspelletje is vergelijkbaar met het eerste spel. Alleen dobbel je nu geen paashaas bij elkaar, maar paashangers. Wie hangt als eerste alle paasversiering in de paastakken? Je gooit net zo lang met de dobbelsteen totdat je alle paashangers verzameld hebt. Gooi je een getal dubbel? Helaas, dan is de volgende aan de beurt. Wie het eerste alle paaseitjes in de takken heeft, wint het paasspel. Je kunt het spelletje hier gratis downloaden.

Jeu de ei

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Jeu de boules, maar dan met paaseieren. Alle kids krijgen drie (plastic!) eieren in dezelfde kleur. Er is één ei in een afwijkende kleur en die wordt eerst gegooid. En van achter een lijn moeten de kinderen nu proberen om hun paaseieren er zo dicht mogelijk bij te gooien. Wie het meest dichtbij ligt als alle eieren gegooid zijn, krijgt een punt. Of zelfs twee of drie punten als er meer eieren van deze speler ‘liggen’. Je speelt tot iemand elf punten gehaald heeft en dan is dit paasspel afgelopen. Je kunt de plastic paaseieren o.a. kopen bij Speelgoedpostorder.nl. €5,50 voor 25 stuks.

Wortel werpen

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Dit paasspelletje kun je binnen en buiten doen. Het is simpel; je tekent een paashaas op een stuk karton met zwarte stift. De buik en mond snijd je eruit. En dan laat je de kinderen wortel werpen. De buik is 5 punten waard en de mond van de paashaas 10. Wie gooit de meeste punten bij elkaar? De speelgoed wortels kun je o.a. kopen bij Speelgoedpostorder.nl. €2,60 per 3 stuks.

Paas spelletjes boek

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Met dit paas spelletjes boek heb je niet één, maar gelijk een heleboel paasspelletjes om te doen. Het zijn vooral leuke paas spelletjes voor kleuters, maar ik weet zeker dat groep 3 en 4 kinderen het ook nog leuk zullen vinden. Er zit o.a. een kleurplaat in, een doolhof, zoek de verschillen etc. Klik hier om het paasspelletjes boek te bekijken en gratis uit te printen.

‘Lees ook: De leukste en lekkerste kidsproof paasrecepten.’

Paaseieren speurtocht met schatkaart

Paasspelletjes - De 14 allerleukste spelletjes om te doen op & rond Pasen!

In plaats van met GPS kun je natuurlijk ook gewoon op de ouderwetse manier naar paaseieren zoeken. En het is helemaal leuk als je er voor de kinderen een schatkaart bij maakt. Met een plattegrond van de tuin of met rebussen om op te lossen bijvoorbeeld. De schatkaart hierboven kun je hier uitprinten, zodat je een leuke basis hebt.

Wie ben ik?

Een paasspel waar je ook veel lol mee kunt beleven is ‘Wie ben ik?’ in paasthema. Iedereen schrijft een persoon of voorwerp dat met Pasen te maken heeft op een kaartje en plakt die op iemands hoofd, zonder het aan die persoon te laten zien. Door om de beurt een vraag te stellen moet iedereen raden welk persoon, dier of onderwerp er op zijn kaartje staat. Degene die dat het snelste doet, is de winnaar.

Paasei piramide spel

Paasspelletjes - De 12 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Het paaseieren piramidespel is één van de paasspelletjes die het meest bij kinderen in de smaak valt, omdat het allemaal draait om zoveel mogelijk paaseieren eten. Je legt voor iedere speler een piramide van eitjes neer (mini’s of smarties, anders wordt iedereen misselijk!) van zes rijen; met één, twee, drie, vier, vijf en zes paaseitjes. Om beurt gooi je met de dobbelsteen. Gooi je drie, dan mag je de rij met drie eitjes opeten. Gooi je een getal voor de tweede keer, dan heb je helaas geen rij paaseieren meer om op te eten en gaat de beurt naar de volgende speler. Wie het eerst zijn paaseitjes op heeft, heeft het paasspel gewonnen.

Paas Bingo

Paaseieren zoeken | Met deze tips & ideeën wordt het zoeken naar eieren nog leuker!

Paas Bingo is ook een originele variant op het paaseieren zoeken. Je hebt er niet eens perse echte eieren voor nodig, maar alleen onze Paaseieren Bingo printable. Je print de pagina met paaseieren en voor ieder kind een bingo kaart uit. Dan knip je de paaseieren op het volgende vel uit en verstop je ze binnen of buiten het huis. De kinderen gaan de eieren zoeken en wie het eerst een rij horizontaal of verticaal compleet heeft, die heeft de speurtocht gewonnen. Leuk om als prijs een chocolade paashaasje uit te reiken. Als er heel veel kinderen meedoen, kun je de pagina met paaseieren twee keer printen en dubbel zoveel eieren verstoppen. Ook leuk; plak de papieren eitjes op chocolade eitjes, zodat de kinderen steeds een echt paasei vinden.

‘Lees ook: Met deze tips wordt paaseieren zoeken nóg leuker!

Paasei memorie

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Je kunt met plastic surprise eieren heel leuk memorie spelen. Stop steeds in twee eieren hetzelfde. Twee keer een geel paaskuikentje, twee paaseitjes, twee knikkers, twee pastaschelpjes etc. Leg ze dan allemaal op tafel. En dan mogen de kinderen om de beurt twee eieren open maken om te kijken of ze bij elkaar horen. Zo niet, dan doe je ze dicht en leg je ze weer terug en is de volgende aan de beurt. Heb je een setje, dan mag je de eieren houden en nog een kans wagen. Wie aan het eind de meeste eieren heeft verzameld, heeft het paasspel gewonnen. Je koopt de plastic surprise eieren o.a. bij Speelgoedpostorder.nl. €3,99 voor 24 stuks.

Eierrace

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Een bekende in dit rijtje paasspelletjes! Snelheid én voorzichtigheid; dat is waar het in dit paasspel om draait. De kinderen krijgen om de beurt een lepel in hun hand met daarop een hard gekookt ei, waarmee ze een afgesproken parcours moeten afleggen. Valt het ei? Dan moet je weer van voor af aan beginnen. Wie het snelste het parcours aflegt, heeft de race gewonnen.

Paashaasje prik

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

De laatste uit dit rijtje paas spelletjes is dit simpele, maar leuke paashaas spel. Je plakt een paashaas op een groot vel papier. En dan moeten de kids met een blinddoek om proberen om zijn staart – een bol met watten met dubbelzijdige tape – op de juiste plek te plakken.

‘Lees ook: 6 Leuke én lekkere recepten voor het maken van paaskoekjes.’

Nog meer paasspelletjes?

Wat doen jullie tijdens de paasdagen? Genieten jullie gewoon lekker van het samenzijn of komen er ook paas spelletjes op tafel? Mocht je nog een leuk paasspel weten, dan hoor ik het natuurlijk graag hieronder in de reacties.

En ben je benieuwd naar nog meer leuke dingen om te doen met je kinderen? Kijk dan ook nog even op onze knutselpagina. Daar vind je super veel toffe knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, want daar komt iedere week een nieuwe video online met een knutselidee, kidsproof recept om samen met de kinderen te maken of andere leuke activiteit voor kids.

Alvast hele fijne paasdagen!

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!
Chocolade nestjes maken voor Pasen
Paashaas maken van een sok

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Isabelle Makkink 28 april 2020 at 4:52 pm

    Leuke ideetjes hoor!

  • Reply Kristi-Rae 16 april 2022 at 10:43 pm

    Pasen zondag 17 april 2022

  • Laat een reactie achter