Papieren lantaarn vouwen | Stap voor stap een lampion maken van vouwblaadjes

11 juli 2021
Papieren lantaarn vouwen | Stap voor stap een origami lampion maken van vouwblaadjes.

Deze origami papieren lantaarn is echt prachtig. En je verwacht het misschien niet, maar het is best makkelijk om hem te vouwen. Een super leuke zelfgemaakte decoratie voor in huis of in de tuin. Wij laten je stap voor stap zien hoe je hem maken kunt.

Wat heb je nodig voor de papieren lantaarn?

 • 12 Vouwblaadjes in één kleur en twee vouwblaadjes in een andere kleur. Voor het vouwen van mijn papieren lantaarn gebruikte ik roze en geel.
 • Stukje touw
 • Schaar
 • Lijm
 • 2 Kralen
‘Lees ook: De leukste vriendschapsarmbandjes om te maken met kinderen.’

De papieren lantaarn vouwen

 1. De papieren lantaarn bestaat uit 12 onderdelen die je maakt van vouwblaadjes. Vouw deze eerst volgens de instructie in de video hierboven.
 2. Dan ga je de ‘raampjes’ vullen met een geel stukje van een vouwblaadje. In de video laat ik je een trucje zien, waardoor je deze papiertjes heel simpel op de juiste maat kunt knippen.
 3. Als alle twaalf de onderdelen af zijn, ga je de papieren lantaarn in elkaar plakken. Lijm twee keer zes van je net gevouwen onderdelen aan elkaar. Je hebt nu twee halve lantaarns.
 4. Knip een vouwblaadje door de helft, knip hem om de halve centimeter in en houd daarbij aan de bovenkant 1,5 centimeter over.
 5. Plak dan je touwtje aan de binnenkant van het halve vouwblaadje vast en rol het op tot een kwastje. Plak aan de bovenkant een dun strookje in een andere kleur papier ter versiering en versteviging.
 6. Rijg daarna een kraal om het touwtje, bovenop het kwastje en leg het touwtje in het midden van één van de halve lantaarns. Smeer er wat lijm op en plak dan de andere halve papieren lantaarn er tegenaan.
 7. Rijg tot slot ook een kraal om het bovenste stukje touw en laat de lijm goed drogen. Daarna kun je de papieren lantaarn een mooi plekje geven.
‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’
Papieren lantaarn vouwen | Stap voor stap een origami lampion maken van vouwblaadjes.
Papieren lantaarn vouwen | Stap voor stap een origami lampion maken van vouwblaadjes.

En, ga jij nu ook zo’n mooi lantaarntje vouwen? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou is geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke origami ideeën voor kinderen

Behalve deze leuke papieren lantaarn vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen die je kunt vouwen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit beste papieren vliegtuig ter wereld? En in ons blog vouwen met vouwblaadjes staan ook onwijs veel leuke voorbeelden, zoals een origami emoji drol! Al onze andere knutseltips vind je in het menu onder het kopje ‘knutselen’. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal, want daar vind je iedere week weer een nieuwe creatieve video.

Walvis vouwen | Een makkelijke, maar leuke origami walvis voor beginners
Vlieger vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlieger

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Martha Pels 3 oktober 2021 at 4:02 pm

  Wat een superleuke lantaarn! Mooi werkje voor BB leerlingen!
  Een paar jaar terug hadden jullie hier een format voor een ijsjes memorie. De link opent helaas niet meer, maar kunnen jullie er nog wel in of hebben jullie nog een geprinte versie toevallig? Ik zou ‘m heel graag willen hebben (kopen?).

 • Laat een reactie achter