Een patat surprise maken voor Sinterklaas

23 november 2022
Een patat surprise maken voor Sinterklaas!

Heb jij op je lootje voor Sinterklaas een echte junkfood liefhebber staan die het liefste iedere avond bij de Mc Donalds of snackbar eet? Dan is deze patat surprise geweldig om te maken! En met de juiste dozen en wat gekleurd papier heb je hem zo in elkaar. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het maken van de patat surprise?

 • Kartonnen doos
 • Smalle, lange doosjes. Bijvoorbeeld de doosjes waarin aluminiumfolie, bakpapier en huishoudfolie zit.
 • Wit, geel, rood en eventueel bruin papier, o.a. te koop bij de HEMA of Heutinkvoorthuis.nl (ook grote vellen).
 • Schaar
 • Scherp mesje
 • Lijm(pistool), o.a. te koop bij Bol.com
 • Eventueel onze gele M printable
 • Eventueel watjes, o.a. te koop bij de HEMA
‘Lees ook: Print hier gratis sjablonen voor super mooie & vrolijke Sinterklaas raamtekeningen.’

De patat surprise maken

 1. Je begint bij het maken van deze surprise met het patat bakje; de kartonnen doos. Je snijdt of knipt een kleine zijkant eruit. Dan snijd of knip je de halve cirkel uit de doos. Je kunt een half groot bord omtrekken of een passen gebruiken om een mooie halve cirkel te tekenen. De halve cirkel die je uit de doos snijdt, plak je met je lijmpistool aan het uiteinde van de andere zijde van de doos vast.
 2. Dan ga je het patat bakje beplakken met gekleurd papier. De binnenkant van het bakje beplak je met wit papier. Maar je hoeft niet helemaal tot onderin de doos te gaan, want de patat komt er straks in en daar zie je straks toch niks meer van. De buitenkant van de doos beplak je met rood papier.
 3. Als je het leuk vindt om de patat surprise eruit te laten zien als een Mc Donald’s frietje, dan kun je de randen van de bovenkant ook beplakken met geel papier en op de doos zelf een gele M plakken. Daarvoor kun je onze printable afdrukken op geel papier.
 4. Daarna ga je de patatjes voor in de surprise maken. Beplak de lange doosjes met geel papier. Je hoeft ze niet helemaal te bedekken, want de onderkant verdwijnt toch in de doos en daar zie je straks niks meer van.
 5. Als je genoeg patat gemaakt hebt om je doos te vullen, dan plak je de friet erin. Maar vergeet niet eerst je cadeau in de doos te stoppen! Of stop je cadeautje in één van de patatjes, dat is ook leuk.
 6. Als finishing touch kun je nog een hand wattenbollen tussen de patat in stoppen als mayonaise. Plus een patat vorkje van stevig papier. Het vorkje vind je bij de printable van de gele M.
‘Lees ook: Lekkere én leuke kidsproof Sinterklaas recepten.’
Een patat surprise maken voor Sinterklaas!

De patat surprise is nu helemaal klaar. Ziet er cool uit toch? Je zou hem bijna willen opeten! Als jij deze surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om ook jullie eindresultaat te zien. Dus maak vooral een foto van je knutselwerk en deel die met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze patat surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een patat surprise maken voor Sinterklaas!
Telefoon surprise | Een iPhone surprise maken voor Sinterklaas!
Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply marijn 28 november 2022 at 6:42 pm

  hallo ik ben marijn brokx en ik vin dat jullie goed kunnen knutselen oke doei en
  nog een fijne dag groetjes marijn brokx van uit ter aar

 • Reply Carla Pereira 10 november 2023 at 5:15 pm

  Heel mooi gedaan.. Maag ik vragen waar can kopen de grote rood papier?

 • Laat een reactie achter