Recept: Kruidnoten Pietenoogjes met kabouter thee

18 november 2013

Dacht je te kunnen ontsnappen aan al het Sinterklaas snoepgoed geweld? Forget it! Een andere route kiezen in de supermarkt is geen optie. De winkels zijn bedolven met gevulde speculaas, pepernoten, marsepein, chocolade letters. Enige oplossing; ik geef me er zelf maar aan over en geniet ‘met mate’. Dit geldt zeker voor mijn kleine koekiemonster Reva.

Je kunt natuurlijk ook zelf je bakspullen uit de kast halen. Met deze vrolijke zelfgemaakte Pietenoogjes van kruidnoten scoor je sowieso punten bij je uk. Ze zijn snel en makkelijk te maken. Met 40 minuten kun je samen met je kleintje genieten van deze heerlijke kruidnootjes.

Wat heb je nodig:

 • 1 pak Koopmans Kruidnoten
 • ca. 4 el water (ca, 40 ml of 40 g)
 • schrijfstiften van Dr. Oetker
 • 125 g witte chocolade
 • drop en/of snoep naar keuze
 • ovenbakplaat en bakpapier

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor (elektrische oven 175°C, heteluchtoven 160°C, gasoven stand 3-4)
2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
3. Doe de mix van de 2 zakjes uit de verpakking in een kom en voeg het water toe.
4. Bereid het deeg verder zoals op de verpakking staat aangegeven.
5. Maak de bolletjes zoals op de verpakking staat aangegeven, maar maak ze twee keer zo groot.
6. Verdeel de bolletjes over de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de bolletjes. Als niet alle kruidnoten op 1 bakplaat passen, bak dan een tweede keer.
7.Bak de kruidnoten in ca. 10 minuten gaar. Haal ze direct na het bakken uit de oven. Neem de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze goed afkoelen.
8. Leg kruidnoten van ongeveer dezelfde grootte twee aan twee.
9. Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
10.Maak met de gesmolten chocolade het oogwit.
11.Gebruik de schrijfstiften en het snoepgoed om te decoreren.

pepernoten, maken, zelf, recept, koopmans, bakken, oven, plezier, dreumes, kinderen, peuter, kleuter, mama, opa, oma, Spanje, Amerigo, stoomboot, pieten, pietenoogjes, bakpapier, ovenbakplaat, drop, snoep, witte chocolade, schrijfstiften, snoepgoed, thee, Bij iets lekkers hoort natuurlijk iets te drinken. Reva is dol op Kabouter thee.
Deze biologische kruidenthee is speciaal voor kleine kindjes. Gewone thee, zoals zwarte of groene bevat theïne dit is vergelijkbaar met cafeïne. Kindjes kunnen hier heel erg actief van worden, waardoor ze weer last kunnen krijgen van slapeloosheid. Je kleine kan wel rooibos of kruidenthee drinken. Deze theesoorten zijn namelijk vrij van theïne.

Veel bakplezier!!!

 

 

Koken met Lief!
Een hoofd als een zeef!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Carolien 21 november 2013 at 1:29 pm

  Jammie, maar bijna te leuk om op te eten!

 • Reply Ada 13 december 2017 at 11:51 pm

  Hoi Cynthia, Bedankt voor de tip! We hebben ze gemaakt jongens vonden het hartstikke leuk en lekker. Zal de thee ook een keer bestellen.

 • Laat een reactie achter