Perfecte mama? Ik ben het niet!

8 maart 2017

Van te voren had ik zo’n mooi plaatje in mijn hoofd hoe ik als mama wilde zijn. Gezonde homemade biologische hapjes maken voor mijn baby-to-be, de hele week door! Schreeuwen, no-way! Consequent zijn, altijd! Televisie kijken, alleen eventjes voor het eten! Vriendinnen, blijf ik regelmatig zien! Toffe feestjes bezoeken, zeker weten! Rise and shine de deur uit, iedere dag! Ik was er helemaal klaar voor!

Forget it! Dat mooie plaatje ligt inmiddels in de prullenbak. De afgelopen vijf jaar heb ik een reality check gehad. Wat dacht ik?

Ik beken……..

# die verrukkelijke kant en klare potjes zijn ook stiekem mijn huis binnen gedrongen. Soms moet je het jezelf in alle hectiek vooral makkelijk maken.

# dat er soms eten of een snoepje tevoorschijn wordt getoverd om van het gezeur af te zijn of om juist iets voor elkaar te krijgen.

# soms verhef ik mijn stem als ik de hele dag al zeshonderd keer tot 100 heb geteld om rustig te blijven, terwijl er iemand heel hard haar best doet om mama gek te maken.

# dansen tot in de vroege uurtjes? In mijn dromen! Mijn hoofd wilt dolgraag, mijn lichaam zegt vooral ‘slapen, slapen’. Aankomende zomer ga ik er weer werk van maken, meiden uit logeren en papa en mama de hort op.

# de televisie wordt regelmatig aangezet zodat mama – met op de achtergrond Sofia, Sam of Peppa – eventjes in alle rust kan genieten van een koffietje.

# een afspraak maken met een vriendin al een project op zich is. Is de afspraak eindelijk gemaakt, op moment suprême is één van de kinderen ziek. Balen! Inmiddels is mijn motto: ‘wat in goed vat zit verzuurt niet’.

# ik sjees ook met een burgerlijke – elektrische – bakfiets door de stad en naar het strand. Altijd heb ik ze verfoeit en ik zie mezelf veel liever op een hippe citybike crossen, maar hé ik ga voor gemak en veiligheid.

# dat ik soms oordopjes met muziek in doe, ga koken en de meiden het even laat uitzoeken als ze weer een heftige discussie over een My Little Pony paardje voeren.

# ik mijn verzorgende handen en gelakte nagels soms enorm mis. Tegenwoordig lijken het soms meer schuursponsjes en zijn mijn nagels hard toe aan een liefdevolle wellness behandeling.

# dat hoge hakken negen van de tien keer ingeruild worden voor een paar comfortabele sneakers. Sprintjes trekken kan ik als de beste, altijd handig als de peuter er vandoor gaat.

Ben ik een perfecte mama?

Nee! Maar wel de perfecte multitasker,  ik kan eten koken, knutselen en bellen tegelijk. En ik ben een ster in heel veel liefde geven aan mijn twee mooie meisjes.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Rookmelder voor in de kinderkamer
Mijn ochtendritueel met kinderen vs. mijn ochtendritueel zonder kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter