12 Geluksmomenten van een mama

24 maart 2016

Een paar jaar geleden voelde ik me super gelukkig toen ik samen met Jeroen in Brazilië op een klif stond te genieten van het prachtige uitzicht. Tegenwoordig beleef ik een euforisch momentje als Lucy een grote boodschap doet op het potje. Happy word ik sinds ik mama ben van de meest kleine simpele en gekke dingen. Het zijn er te veel op om te noemen, maar deze 12 geluks momentjes zijn herkenbaar voor alle mama’s.

1. Ik hou van jou
Je valt toch meteen in katzwijm als je dreumes voor het eerst ‘ik hou van jou’ tegen je zegt?! Lucy heeft dit inmiddels helemaal door en zegt het nu vaak op de gekste momenten als ze iets voor elkaar wilt krijgen. Ze weet toch wel dat ik een eind weg zwijmel.

2. Nacht doorslapen
Gebroken nachten, ze zijn killing. Het moment dat je ‘s ochtends om zeven uur wakker wordt en je realiseert dat je er vannacht niet uit bent geweest, halleluja wat is dat een lekker gevoel. Je kunt de hele wereld weer aan.

3. Lazy Sunday
De zondag is nog nooit zo heilig geweest. Geen wekker, geen gesjees, gewoon in de chillmodus relaxen met het gezin. Pyjamadag en filmpjes kijken of er juist lekker op uit, alles kan niets moet. Van dit soort dagen word ik zo gelukkig.

4. Bordje leeg
De dag dat je kindje zonder mokken zijn of haar hele bordje met groente leeg eet is een vreugdedansje waard.

5. Date night!
Samen met je allerliefste een avondje op pad wetende dat je de komende paar uur in alle rust een fatsoenlijk gesprek kunt voeren.

6. Een hysterische bui die stopt
Van een hysterische driftbui in een supermarkt, lunchtent of gewoon midden op een drukke straat krijg je als moeder klotsende oksels. Als je driftkikker na vijftien minuten weer een beetje tot bedaren komt voel jij je de gelukkigste mama op deze aardbol.

7. Eten laten bezorgen
Het weekmenu probeer je iedere keer weer zo gezond mogelijk in elkaar te flansen. Als het hele spul maar de schijf van vijf binnenkrijgt. Soms heb je gewoon echt geen zin meer om achter fornuis te duiken. Een avondje met de voetjes omhoog en je favoriete maaltijd laten bezorgen is een verrukkelijk cadeautje.

8. Liefste mama
Je dag kan meteen niet meer stuk als je kindje vol overgave roept dat jij de aller aller allerliefste mama van de hele wereld bent.

9. Schoon huis
Als je huis opgeruimd is en naar schoonmaakmiddel ruikt in plaats van poepluiers. Dat is zo fijn!!!! Helaas is het alleen van korte duur.

10. Altijd feest
Kinderen weten van ieder moment een feestje te maken. Morgen is beer jarig en dit moet uitgebreid gevierd worden met slingers en zelf gemaakte koekjes. En we zingen allemaal blij uit volle borst het verjaardagslied mee.

11. Het potje en de grote boodschap
Tijd voor een dansje en een high five, je kindje doet spontaan een grote boodschap op het potje. Lucy stuiterde van blijdschap het hele huis door. En wat voel je je als mama dan trots. Daaag, luiertijdperk!

12. Koffiedate met jezelf
Muisstil en je bent helemaal in je eentje, hoe gelukkig kun je dan worden van een lekkere kop koffie of een theetje?! Mijn dagelijkse Latté macchiato is heilig.
mama-geluk-kind-kinderen-gelukkig- genieten-leven-inspiratie-persoonlijk-relatie-weekendweg-voeding-moeder-ladylemonade_nl

De trendy kinderfiets van Veloretti
Winnen: Complete zwangerschapsoutfit

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Daphne 25 maart 2016 at 12:11 pm

    Mijn mannetje is 1,5 en ik vind het ook echt heel lief als hij tijdens het spelen even naar mij toe komt een knuffel komt geven en dan weer lief verder gaat. Zo smelt! En de eerste kusjes al is het alleen maar de lipjes op je wang…

  • Reply Cynthia 27 maart 2016 at 11:47 pm

    Heerlijk hé die kleine lieve momentjes.

  • Reply Barbara | Mamameteenblog.nl 10 april 2020 at 5:20 pm

    Echt he, daar doe je het gewoon voor, die eerste lachjes en woordjes. Maar dat eerste nachtje doorslapen vond ik gewoon goud.

  • Laat een reactie achter