Lady Lemonade – What’s On Our Mind #5

8 maart 2017
mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdam

De afgelopen week was voor ons echt een feestweek! Reva gaf haar allereerste verjaardagspartijtje en Charlie was gisteren jarig en werd alweer drie jaar. Cadeautjes, trakteren en taart dus. Maar er was meer… Reva’s kamer kreeg een metamorfose en Finn moest zich melden bij de logopediste, omdat hij mijn Haarlemse ‘air’ geërfd heeft. En we maken ook de winnaars van de Misioo ballenbakken – de populairste winactie op Lady Lemonade ever – bekend. Lees je mee in onze nieuwe #WOOM? 

Logopedie voor Finn

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdamZe zeggen dat mensen uit Haarlem het beste Nederlands praten. Maar heb je al eens aan een Haarlemmer gevraagd hoe je ‘Rrrrrrr’ zegt?! Die ‘R’ die ligt ons namelijk niet zo en klinkt meer als ‘air‘. Finn maakt er zelfs een ‘W’ van en laat een tijger nog bekakt brullen. Tijd voor logopedie vond de logopediste van school. En dus meldden we ons vorige week vrijdag bij ‘de praatjuf’. Omdat Finn zijn vrije middag voortaan liever niet opoffert aan praatles, deed hij enorm zijn best en liet de logopediste een lekkere ratelende, rollende ‘R’ horen. Hij kan het dus wel! En dus kregen we alleen deze oefeningen mee naar huis, waardoor Finn de ‘R’ vanzelf meer tijdens het praten gaat gebruiken. En we hoeven dus niet meer terug te komen. Hoerrrrrrra!

Partijtje Reva

mamablogger; partijtje; kinderpartijtje; woom; meisje'; barbiehuis; barbie; kinderverjaardag; verjaardag; speelgoed Het eerste partijtje van Reva was ook op vrijdag en hebben we overleefd. Wat was het leuk! Reva zat volop in haar rol van jarige Jet en heeft enorm genoten. Zo fijn om je kind zo gelukkig te zien! We hebben pannenkoeken gegeten, spelletjes gedaan en de kinderen zijn creatief aan de slag gegaan. De uren zijn voorbij gevlogen. Een huis vol met kids staat garant voor piepende oren, wat een drukte! Toen iedereen de deur uit was ben ik samen met Lucy op de bank gecrasht met een glas wijn en met de nieuwe ‘Finding Dory’ film op Netflix! Lekker even bijkomen van dit mooie feestje.

Tekenen op de muur

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdamMijn zusje en haar vriend hebben een nieuw huis gekocht en kregen vorige week de sleutel. En daar zijn we natuurlijk meteen even gaan kijken. Het is een klushuis met enorme droomhuis potentie. Alleen waar wij de stuuk en de verf al op de muur bedenken en muren in gedachten kunnen verplaatsen, zien kinderen alleen maar troep. En dus besloten Finn en Charlie om samen met hun neefje en nichtje Vigo en Ise de boel alvast een beetje op te knappen. Er werden prachtige tekeningen op de muren gekalkt. Je begrijpt dat ik op de terugweg nog wel een paar keer benadrukt heb dat dat thuis echt niet mag!

Frisse neus halen

Na een drukke week vol met verjaardagsactiviteiten, traktaties maken en een partijtje was ik toe aan een flinke portie buitenlucht. Van het bos of van het strand word ik helemaal zen en krijg ik weer volop energie. In het weekend zijn we met z’n viertjes het bos ingedoken. Reva klautert als een aapje op iedere boomstam die ze tegenkomt en Lucy doet haar best om beren en wolven te spotten ;-).

Dagje strand met vrienden

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdamIn het weekend zijn wij met onze vrienden Mea en Wybo naar het strand gegaan. We wonen er vlakbij en kunnen dus lekker op de fiets. Omdat de fiets van Niels gesneuveld is, ging hij met de boys op de bakfiets en ben ik met Mea op hun tandem gestapt. Dat hele synchroon fietsen is nog best een kunst. Maar toen ik het eenmaal door had, zat ik achterop best relaxt en kon ik zelfs deze toffe foto maken. Op het strand zelf hebben we een groot zandkasteel gemaakt en een taartje gegeten bij San Blas. De zon scheen, dus we konden al heerlijk buiten zitten. Ik kan niet wachten op de zomer, dan neem ik hier een abonnement!

Slapen in de hoogte

mamablogger; woom; slapen, kinderkamer, hoogslaper, kinderbed, kura bed, Ikea, diy Mocht je op zoek zijn naar een betaalbaar bed voor je zoon of dochter, dan is het Kura bed van Ikea misschien een goed idee. Deze kun je gebruiken als laag bed of als hoogslaper en je kunt het helemaal pimpen naar je eigen smaak. Een tijdje geleden hebben we dit bed voor Reva gekocht en schreef ik er een blog over vol met toffe ideetjes hoe je dit fijne slaapplekje kunt customizen. En afgelopen week hebben we op Reva haar kamertje het bed ook omgekeerd tot hoogslaper. Nu ga ik er alleen nog even over nadenken wat we precies met de ruimte eronder gaan doen. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte.

Met de trein naar Amsterdam

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdamAfgelopen maandag gingen we samen met Lucy en Charlie naar Amsterdam. We moesten even langs de Kamer van Koophandel en het leek ons leuk om er meteen een uitje van te maken met onze jongsten. De treinreis alleen al vonden ze geweldig. Lekker samen uit het raam naar buiten kijken. En toen de conducteur voorbij kwam, mochten zij de OV-chipkaarten scannen. In Amsterdam hebben we lekker rond gelopen en een taartje gegeten en toen mochten we alweer in die leuke trein. Het was een feestje!

Barbiehuis crush

mamablogger; woom; meisje'; barbiehuis; barbie; kinderverjaardag; verjaardag; speelgoed

Oké, ik beken! Ik vind het Barbie huis wat Reva voor haar verjaardag heeft gekregen zelf ook helemaal geweldig. Al mijn gekoesterde Barbie momenten van vroeger komen weer naar boven. Ik was een die-hard Barbie girl met een hele collectie. Wat had ik graag als klein meisje zo’n huis willen hebben. Is het heel raar dat ik het gewoon leuk vind – als de meiden op bed liggen – om het Barbie huis weer netjes op te ruimen?

Charlie jarig

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; verjaardag; partijtje; zonnebril; barbiehuis; logopedie; kleuter; r niet zeggen; verhuizen; nieuw; huis; klushuis; tekenen; muur; strand; bos; winnaar; misioo; ballenbak; speelgoed; winactie; ikea; kura bed; hoogslaper; omkeren; trein; peuter; trakteren; amsterdam Gisteren was voor ons de leukste dag van de afgelopen week. Charlie was jarig! Drie jaar is hij nu. En hoewel het een gewone schooldag was, hebben we daar natuurlijk wel een feestje van gemaakt. ’s Morgens hebben we voor hem gezongen en onze cadeautjes gegeven. Daarna ging hij naar de peuterspeelzaal waar hij mocht trakteren. En tussen de middag kwamen zijn vriendje Mees en oma Lidy dino pannenkoeken eten. Toen Finn uit school kwam aten we ook nog Charlie’s lievelingstaart: chocoladetaart! En de verjaardag is nog niet voorbij. Zaterdag viert hij het voor vrienden en familie.

Op jacht naar een nieuwe zonnebril

mamablogger; woom; meisje'; barbiehuis; barbie; kinderverjaardag; verjaardag; zonnebril; zomer; zon; bescherming; speelgoed Grote filmster zonnebrillen, ik hou ervan! Helaas staan ze mij – Cynthia – voor geen meter. Ik ben gezegend met een smal gezicht en dit betekent dat heel veel brillen niet echt lekker aansluiten. Ik kan dan ook een tikkeltje jaloers worden op vrouwen waarbij elke bril helemaal matched met het gezicht. Inmiddels zit mijn Ray-Ban zonnebril al weer een paar jaar iedere zomer op mijn gezicht vastgeplakt. Het is aankomende seizoen weer tijd voor iets nieuws. Dus mocht jij de perfecte zonnebril weten voor smalle koppies, laat het me weten. Afbeelding: Shutterstock

De winnaars van de Misioo ballenbak

misioo ballenbak; misioo handmade; misioo; ballenbak; ballenbad; ballen; mint; monochrome; zwart wit; zwart; wit; kinderkamer; speelgoed; hip; trend; idee; inspiratie; tip; review; cadeau; verjaardag; kind; peuter; kleuter; spelenVorige week schreef ik over onze nieuwe ballenbak van Misioo en mocht ik er ook twee weggeven. Ik denk dat het de populairste winactie op ons blog ooit was. Niet normaal hoeveel reacties. We kregen zelfs verschillende mailtjes en privé berichten van jullie, omdat jullie hem zelf zo graag wilden hebben of een ander heel erg gunden. Dat vinden we natuurlijk lief, maar we vinden ook dat iedereen evenveel kans moet hebben om te winnen. Daarom hebben we net zoals altijd alle namen bij elkaar gegooid (gelukkig hoeft dat niet handmatig, maar zijn daar handige apps voor!) en daar twee winnaars uit getrokken. En dat zijn geworden: Kelly (de mint kleurige ballenbak) en Lieke (de grijze).

Gefeliciteerd lady’s! En voor iedereen; een fijne avond nog allemaal! Volgende week zijn we er weer met een nieuwe #WOOM.

Liefs,

Cynthia en Annemieke

P.S. Wil je geen enkele foto van ons missen? Volg ons dan op Instagram.

Rookmelder voor in de kinderkamer
Perfecte mama? Ik ben het niet!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter