De 10 leukste peuterspelletjes en kleuterspelletjes

25 juli 2017
mijn favoriete peuterspelletjes: Eerste boomgaard

Huizen bouwen, voelen aan de billen van een koe en kippen kaal plukken. Ook voor jonge kinderen zijn er een heleboel originele en leuke gezelschapsspelletjes te vinden. Wij zijn er thuis dol op! Een leuke manier om tijd door te brengen met elkaar, maar ook nog eens heel leerzaam voor de kids. Dit zijn onze favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjes op een rij. Wat is het lievelingsspel van jouw gezin? 

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesEerste Boomgaard

Allereerst Charlie’s grote favoriet onder de peuterspelletjes: Eerste Boomgaard. Wat ik zo mooi vind aan het spel is dat je niet tegen elkaar, maar met zijn allen tegen de raaf speelt. Er zijn vier gevulde fruitbomen die leeg geplukt moeten worden, voordat de raaf de boomgaard bereikt. Het fruit kun je plukken door met een dobbelsteen te gooien. Gooi je groen, dan stop je een appel in het mandje, bij blauw een pruim en zo verder. Maar als je de raaf gooit, mag die een stapje vooruit zetten. Een degelijk spel van hout dat al leuk is voor de jongste peuters. Leeftijd: Vanaf 2 jaar. Aantal spelers: 1-4. Duur: 10 minuten. Prijs: €24,95 bij Speelgoedkiki.nl.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesLittle association

Little association van Djeco is een gezellig spel voor peuters om met hun ouders te spelen. Steeds wordt er een kaartje gedraaid met daarop een afbeelding. Het is aan de spelers om te bepalen waar de afbeelding thuis hoort; in de moestuin, de wei of de vijver. Door het konijn op de moestuin, de koe in de wei of de kikker in de vijver te zetten, kan je kind laten weten wat zijn of haar antwoord is. Niet alleen leerzaam, maar ook een gezellig quality time momentje. Leeftijd: Vanaf 2,5 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 10 minuten. Prijs: €15,20 bij Kleine Zebra.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesJakkiebak! Kippenkak!

Bij dit kleuterspelletje draait het om het verzamelen van staartveren. Iedere speler krijgt een houten kip met één staartveer en probeert zich mooi te maken door de staartveren van de andere kippen af te pakken. Hoe doe je dat? De kippen worden verspreid over een speelbord van kaartjes. Nu moet je proberen het kaartje met dezelfde afbeelding te vinden als het kaartje dat voor jouw kip ligt. Vind je het juiste kaartje dan mag je kip een stapje vooruit. Dit mag je doen tot je een fout kaartje omdraait. Haal je een andere kip in, dan mag je alle staartveren uit zijn kont trekken en ze in jouw kip steken! Als je als eerste alle veren in jouw kippenkont hebt, ben je de winnaar. Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 15-20 minuten. Prijs: €19,99 bij Gezelschapsspellenkiki.nl.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesLittle storm: Aankleden

Nooit meer het gezeur om een zwembroek in de winter en dikke trui in de zomer. Met dit spel leren jonge kinderen welke kleding bij welk weertype hoort. Een geheugenspelletjes waarbij iedereen om de beurt een plaatje omdraait. Is die hetzelfde als een plaatje op je bord, dan mag je het kaartje op je bord zetten. Wie als eerste zijn bord vol heeft, heeft gewonnen. Ook in andere varianten beschikbaar, zoals ‘In bad’, ‘Buiten spelen’ en ‘Brooddoos’. Alle spellen van Little Storm zijn gebaseerd op de filosofie dat kinderen zich het beste ontwikkelen als ze niet beseffen dat ze aan het leren zijn. Leeftijd: Vanaf 2,5 jaar. Aantal spelers: 2-6. Duur: 15 minuten. Prijs: €12,49 bij Bol.com.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesKikker speelt Tikkertje

In Kikker speelt Tikkertje kun je Kikker of één van zijn vriendjes zijn. Kikker, Rat, Eend, Haas en Varkentje spelen buiten tikkertje. Het is de bedoeling dat jij ervoor zorgt dat jouw speelfiguur als eerste aankomt bij de boot. Maar pas op dat je onderweg niet door één van de andere spelers getikt wordt. Wie de boot als eerste bereikt, heeft gewonnen! Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 2-5. Duur: 20 minuten. Prijs: €19,99 bij Bol.com.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesMijn eerste spelletjesdoos

Mijn eerste spelletjesdoos van Haba is een topinvestering, want bevat tien toffe spelletjes die geschikt zijn voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar. Een vereenvoudigde variant van mens-erger-je-niet, een spel waarbij je de boer moet helpen zijn graan en fruit te oogsten, boodschappen doen – wie heeft als eerste zijn boodschappenlijstje bij elkaar – een simpele variant van memorie, een dierenspel, het ouderwetse Pesten, maar dan simpeler of juist ingewikkelder, kwartetten, ezelen en een moeilijkere, wat meer tactische versie van het boeren- en boodschappenspel. De spelletjes zijn duidelijk met veel liefde ontworpen en bestaan uit houten spelmateriaal. Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 2-6. Duur: Ongeveer 10 minuten. Prijs: €37,50 bij Gezelschapsspellenkiki.nl.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesKleine Bouwmeesters

Bij Kleine bouwmeesters is het de bedoeling dat de deelnemers bouwmeester Bruno helpen bij het bouwen van zijn huis-ontwerpen. Door het gooien van een dobbelsteen kun je de kleurrijke bouwstenen verzamelen die daarvoor nodig zijn. De bouwstenen moeten van de steengroeve naar het bouwterrein gebracht worden, waar bouwvakker Tim er huizen van maakt. Maar de tijd gaat sneller dan gedacht. Lukt het de spelers om de huizen te bouwen voordat de werkdag van Bruno en Tim erop zit? Leeftijd: vanaf 2 jaar.  Aantal spelers: 1-3 kleine bouwvakkertjes. Duur: ongeveer 10 minuten. Prijs: €29,95 bij Kleine Zebra.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesKleuren Torentjes

Een klassieker onder de peuterspelletjes. Bij Kleuren Torentjes is het de bedoeling dat iedere speler alle verschillende kleuren kralen op zijn of haar torentje verzameld. Om de beurt gooi je met een kleurendobbelsteen. Gooi je groen, dan mag je de groene kraal om je toren heen schuiven. Gooi je een kleur die je al hebt, dan is de volgende speler aan de beurt. Een leuk spel om kinderen de kleuren te leren, te leren om geduld te hebben totdat jij weer aan de beurt bent en dat je met spelletjes ook wel eens kunt verliezen. Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 2-4. Duur: 10 minuten. Prijs: €8,99 bij Bol.com.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesVoelen en tasten

Voelen en tasten is een leuk voelspelletje van Haba. Spelenderwijs leer je verschillende voorwerpen kennen. Kan jij de juiste dieren uit de zak halen zonder te kijken? Met dit spel kunnen in totaal vier verschillende spellen gespeeld worden. Daarnaast is het ook gewoon leuk om vrij met het spelmateriaal te spelen en rollenspellen over de boerderij te bedenken. Leeftijd: Vanaf 2 jaar. Aantal spelers: 1-3. Duur: 10 minuten. Prijs: €29,95 bij Gezelschapsspellenkiki.nl.

Mijn top 10 favoriete peuterspelletjes en kleuterspelletjesBingo op reis

Het bingo spel is een echte klassieker. En deze versie van Djeco is helemaal tof uitgevoerd, met schattige tekeningen. Ieder kind kiest een kleur tekening en legt daarnaast de zes dieren van dezelfde kleur. De speler draait de pijl en legt het dier waar de pijl op eindigt in zijn tekening. Daarna mag de volgende speler de pijl draaien. De eerste speler die zijn tekening compleet heeft, is de winnaar! Leeftijd: Vanaf 3 jaar. Aantal spelers: 1-4. Duur: 10 minuten. Prijs: €12,10 bij Kleine Zebra.

De leukste kinderpuzzels!
Sunnylife: Musthave merk voor kleine (en grote) strandgangers en zwembadliefhebbers

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter