Pikachu surprise | De leukste Pokemon surprise voor Sinterklaas

1 december 2020
Pikachu surprise | De leukste Pokemon surprise voor Sinterklaas

Doen jullie dit jaar aan surprises voor Sinterklaas en heb jij een Pokemon fan op je lootje staan? Dan is het natuurlijk super leuk om een Pikachu surprise te maken! Deze leukerd maakte ik van papier maché. Het is dan ook wel een surprise waar je even de tijd voor moet nemen, want papier maché moet je een paar dagen laten drogen en de verf daarna ook. Maar al je moeite wordt beloond met een prachtig resultaat. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze Pikachu surprise maken kunt.

Wat heb je nodig voor de Pikachu surprise?

 • oude kranten of folders
 • Wc papier of keukenrol
 • bloem
 • water
 • 2 ballonnen
 • 5 wc rollen
 • kwast
 • gele en zwarte verf
 • rood, roze, zwart, geel, wit en bruin papier
 • lijmstift, o.a. te koop bij HEMA
 • lijmpistool (o.a. te koop bij Bol.com) of vloeibare lijm
 • schaar
 • zwarte marker
‘Lees ook: Meer dan 25 leuke knutselideeën voor Sinterklaas.’

De Pokemon surprise maken

 1. Blaas de ballonnen op, de ene iets kleiner dan de ander.
 2. Knip oude kranten of folders in lange, smalle stroken er maak het mengsel waarmee je het papier aan elkaar kunt plakken. Het recept: 2 kopjes water en 1 kopje bloem met elkaar mengen. Als dit te weinig is, kun je altijd wat extra maken.
 3. Maak ook alvast de armen, benen en oren van de wc rollen. Voor de armen knip je een wc rol in de lengte door de helft met aan het uiteinde een ronde prop krantenpapier. Voor de benen gebruik je twee hele wc rollen met aan het uiteinde een ronde prop papier. En voor de oren gebruik je ook twee hele wc rollen waarin je een prop papier stopt die je in een punt gefrommeld hebt. Het is niet erg als het er niet netjes uit ziet, je plakt er straks toch een laag papier maché over.
 4. Nu ga je echt aan de slag met het maken van de Pikachu surprise: maak de ballonnen vochtig met je bloem en water mengsel en plak een laag kranten stroken op de ballonnen die je steeds vast plakt met je mengsel. De kant waar de knoop zit in de ballon kun je vrij laten.
 5. Als er een laag papier op de ballonnen zit, plak je de armen, benen en oren aan de ballonnen vast. Dit doe je door er stroken papier over en omheen te plakken met het bloem mengsel. Dat is even een lastig klusje, omdat je de wc rollen continu vast moet houden totdat ze vast blijven zitten. In de video kun je goed zien hoe ik het aangepakt heb. PS: de grote ballon wordt het lijf, waarbij de kant waar de knoop zit de bovenkant is. En de kleine ballon wordt het hoofd, alleen is hierbij de kant waar de knoop zit de onderkant. Dus plak de wc rollen op de juiste plek.
 6. Als alles vast zit, plak je nog een aantal lagen papier op de ballonnen totdat je in totaal zo’n 4 lagen geplakt hebt.
 7. Dan plak je er tot slot nog een laagje met wc papier of keukenrol overheen. Daardoor wordt je Pikachu surprise wit en is hij straks makkelijker te verven.
 8. Zet je de twee ballonnen met papier dan bij de verwarming en geef ze de tijd om goed te drogen. Mijn surprise was in twee dagen droog, maar check dit goed door ook even aan de binnenkant te voelen. Want als je de ballonnen stuk maakt als je papier nog vochtig is, dan is de kans groot dat je Pokemon surprise implodeert en dat is super zonde van alle moeite.
 9. Als je papier maché creatie echt droog is, knip je een gaatje in de ballonnen waardoor ze leg lopen en je ze eruit kunt halen.
 10. Doe het cadeautje in het hoofd of het lijf en lijm beide delen op elkaar met je lijmpistool.
 11. Nu begint de Pikachu surprise echt vorm te krijgen! Want nu verf je hem geel en de punten van de oren zwart. Laat e verf ook weer een nachtje drogen.
 12. En dan de laatste stap; maak de Pikachu surprise af door van gekleurd papier wangen, ogen en een mond op het gezicht te plakken. De neus en bovenkant van de mond teken je er daarna op met een zwarte marker. En knip tot slot ook een staart uit papier. Tip: gebruik twee lagen op elkaar, dan is de staart steviger en blijft hij recht overeind staan. Je Pikachu surprise is klaar!!
‘Lees ook: 20+ Lekkere zoete & hartige Sinterklaas hapjes voor Pakjesavond.’
Pikachu surprise | De leukste Pokemon surprise voor Sinterklaas

Ik hoop dat je het idee voor deze Sinterklaas surprise leuk vindt. Als jij de Pikachu surprise ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je jouw Pokemon creatie ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Makkelijke Pokemon surprise

Sinterklaas surprise maken | 35+ Super leuke & makkelijke surprise ideeën.

Vind je de Pikachu iets te ingewikkeld om te maken of heb je niet meer zoveel tijd. Dan kun je ook voor deze makkelijke Pokemon surprise kiezen. Een Pokemon bal! De basis is een bal van piepschuim die bestaat uit twee helften (te koop bij Pipoos). De ene helft verf je rood, de andere helft laat je wit. En met zwarte verf maak je de streep in het midden en het rondje erop. Stop je cadeautje in de bal, vul hem eventueel nog met wat krantensnippers o.i.d. en lijm de twee halve ballen dan aan elkaar vast.

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze Pokemon surprises nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons óók aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Pikachu surprise | De leukste Pokemon surprise voor Sinterklaas
Pepernoten Oreo koekjes | Een leuke én lekkere Sinterklaas traktatie
Sinterklaas spelletjes | 18 Leuke Sint & Pieten spelletjes voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Eva 19 april 2021 at 9:49 pm

  Wij hadden zaterdag alvast dolle pret met de voorbereidingen :-). In het filmpje zag ik dat je plakkaatverf gebruikte. Zou dit ook lukken met vingerverf of is dat niet dekkend genoeg?

 • Reply C. Michielse 15 november 2021 at 4:59 pm

  Dank je wel voor de tip! Heel fijn uitgelegd in je video.
  Dochter en ik gaan er samen morgen mee aan de slag 🙂

 • Laat een reactie achter