11 x Planten inspiratie in de kinderkamer + tips

6 februari 2019
Welke planten in de slaapkamer zijn geschikt en 13 x groen inspiratie

De urban jungle trend is nog steeds ontzettend populair. Waar je ook komt de planten hype is overal zichtbaar, inclusief in mijn eigen huis. En waarom ook niet, planten staan superleuk en gezellig. Misschien is het niet de plek waar je het eerst aan denkt, maar een beetje groen in de kinderkamer staat ook heel tof. Naast dat het veel sfeer geeft in een slaapkamer is een plant ook goed voor de gezondheid. In dit blog geven we je allerlei leuke ideetjes en vertellen we je welke planten geschikt zijn voor in de slaapkamer.

Welke planten in de slaapkamer zijn geschikt?

Planten zorgen overdag niet alleen voor zuurstof, maar zuiveren ook meteen de lucht. Sommige planten werken extra zuiverend en verhogen in de ruimte de vochtigheidsgraad. Dit is ook weer goed voor de luchtwegen. Aangezien de huizen van nu zo fanatiek geïsoleerd zijn hebben we meer last van droge lucht en weinig zuurstof. Kortom, we kunnen deze natuurlijke luchtverfrissers in huis heel goed gebruiken.

Een aantal luchtzuiverende planten die heel erg geschikt zijn voor in de slaapkamer zijn de:

  • Lepelplant
  • Krulvaren
  • Bananenplant
  • Pannenkoekplant
  • Aloë vera
  • Lavendel
  • Sansevieria
  • Graslelie
  • Klimpop
  • Goudpalm

Mijn persoonlijke favoriet is de Pannenkoekplant, zo’n vrolijk plantje is dit. Twijfel je of een plant geschikt is, laat je dan altijd voor de zekerheid adviseren.

‘Lees ook: 16 Toffe kinderspeelhoek ideeën voor in de kinderkamer of woonkamer + tips.’

Planten in de kinderkamer

Nu ga ik je laten zien hoe mooi een plant staat of hangt in de kinderkamer. Klein, groot, staand of hangend, er zijn genoeg leuke opties. De macramé hangers zijn ideaal voor in de slaapkamer. Vooral voor de allerkleinsten die graag met hun handjes in de aarde wroeten, die krijgen zo geen kans. Kies je liever niet voor een echte plant, haal dan de natuur een beetje in huis met een tof groen natuur behangetje of een mooie muursticker. Kijk maar mee hoe dit er dan uiteindelijk uitziet

‘Lees ook: Last van droge lucht in huis? Zo los je dat op! (7 tips).’

Hopelijk heb je nu genoeg toffe ideeën opgedaan en kun je lekker binnen aan de slag met al het mooie groen.

Veel plezier alvast!

Uitgelichte afbeelding: Meisjes kamer –  Photographee.eu

Shop tip: Lidl kinderkamer accessoires
Binnenkijken bij Sara & Amelie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter