Gefelicitaart!

30 oktober 2014

Heel Holland bakt … En mijn peuter dus ook! Appeltaartjes, cupcakes, cakes met krenten, koekjes en zijn all time favorite: brownies. “Wat een lekkerbek is die Finn”, zul je nu denken. Maar nee! Hij is dol op het breken van eieren, meel strooien, mixen en creëren van mooie brood-, cake- of koekfiguren, maar ze opeten doet hij niet. Zelfs van het aflikken van de deeghaken – de reden waarom ik altijd bij mijn moeder op het aanrecht klom – gruwelt hij. En dus zit ik opgescheept met al dat lekkers. Nou weet ik daar natuurlijk wel raad mee, maar dat wijzertje van de weegschaal slaat steeds verder uit naar rechts. En met de feestdagen nog in het vooruitzicht is dat een niet al te beste ontwikkeling. Dus mag mijn keukenprins zijn fantasie voortaan de vrije loop laten in zijn eigen patisserie – Play-Doh Cake Mountain – waar taartjes gemaakt worden van klei.

bakken, koken, maken, creëren, kleien, peuters, kleuters, cadeau, 5 december, kerstboom, sinterklaas, kerst, verjaardag, schoencadeau, kado, tips, ideeën, klei, play-doh, playdoh, play doh, cake mountain, cake, taarten, maken, taartenshop, patisserie, p Door het openen van de taartvorm kan je meester-patissier meteen aan de slag. Je kind kiest een favoriete ‘smaak’ (lees: kleur klei) en maakt mooie taartjes van minstens drie verdiepingen. Met de uitgebreide hoeveelheid accessoires kan je kleibakker vervolgens eindeloos aan de slag om zijn meesterwerk helemaal naar eigen zin te versieren. Misschien een leuke strik erop? Kaarsjes? En dan onder aan de voet van Cake Mountain de etalage in. Nu nog even de buitenkant van Cake Mountain versieren door er bijvoorbeeld cake pops in te zetten. Et voila, de patisserie is klaar om kleine klanten te ontvangen. In de vijf potjes Play-Doh die je erbij krijgt zit de nieuwe Plus boetseerpasta met een fijnere structuur die veel luchtiger en beter kneedbaar is. Hierdoor zijn de taartjes bijna niet van echt te onderscheiden. Maar goed dat de klei 100% veilig is, voor de kleine creatieveling die besluit een hapje te nemen.

bakken, koken, maken, creëren, kleien, peuters, kleuters, cadeau, 5 december, kerstboom, sinterklaas, kerst, verjaardag, schoencadeau, kado, tips, ideeën, klei, play-doh, playdoh, play doh, cake mountain, cake, taarten, maken, taartenshop, patisserie, p Welk kind wil er nu niet zo’n te gek cadeau van Sinterklaas? Of onder de kerstboom? Een leuke verrassing: Wij mogen van Play-Doh voor Sinterklaas spelen en twee Play-Doh Cake Mountains weggeven! Wil je kans maken op een exemplaar? Laat ons dan hieronder weten wat het favoriete baksel van jouw koekenbakker is.

Met eten spelen
Babyzitter

Dit vind je misschien ook leuk

9 Reacties

 • Reply Josè wille 30 oktober 2014 at 8:33 am

  Heel leuk dat jij er zo enthousiast over bent. Cake mountain staat namelijk op het lijstje voor Sinterklaas van onze 3 jarige dochter maar twijfelde een beetje. Het blijkt nu dat je er meer mee kunt dan ik verwachtte! Ik win hem graag, kan ze haar lievelingstaart ( aardbeientaart) ook van klei maken!

 • Reply Mirjana 30 oktober 2014 at 8:56 am

  Wat niet?! Ouderwetse zandkoekjes, cupcakes en cake. Maar ik denk dat Lynn dat het aller aller aller meest van taart houdt. Appeltaart, elmo taart, alle soorten taart.
  Ik zeg altijd ‘je wordt nog eens een taart’

 • Reply Frederique 30 oktober 2014 at 10:02 am

  Mijn dochter is dol op kleien! Ze neemt de potjes nu mee naar haar keukentje waar ze er met koekvormpjes en haar plastic mesje koekjes van maakt die daarna haar oventje in gaan. Wat zou het leuk zijn als ze haar spel kan uitbreiden met deze geweldige taartenshop!

 • Reply Sas 30 oktober 2014 at 10:59 am

  Oliebollen! Daar is Kaylie helemaal gek op. Alleen is dat niet iets wat je samen met een kind gaat bakken vanwege het hete vet. Met deze fantastische cake mountain zou ze wel zelf mee kunnen bakken als ik in de keuken sta. Maar dan met klei. Ik weet zeker dat ze het geweldig zou vinden!

 • Reply composiet aanrechtblad 30 oktober 2014 at 12:10 pm

  bedankt voor de info

 • Reply Miranda 31 oktober 2014 at 7:33 pm

  Oh! Wat een leuk idee! Mette haar oma is super creatief. Ze maakt een krokodil of olifant van klei. Nu zouden ze samen taarten bakken als oma kom oppassen.

 • Reply Inge 1 november 2014 at 11:37 pm

  Max en ik maken altijd kabouter cup cakes met rood glazuur en witte snoepstippen. Hij lust ze wel, maar vindt het net als jou zoon leuker om ze te maken dan om ze op te eten. Dus ik ben heel benieuwd wat hij allemaal met deze taartentoren zou maken.

 • Reply Nikki 5 november 2014 at 10:02 am

  Het is een beetje vroeg, maar ik heb afgelopen weekend pepernoten met mijn dochter gemaakt. Ze vond het zo leuk om allemaal kleine bolletjes te maken en die dan in de oven om te toveren in pepernoten. We hebben ervan gesmuld. Met haar eigen taartenshop zou ze de hele dag niks anders meer doen denk ik! Een geweldig cadeau!

 • Reply Annemieke 9 november 2014 at 1:24 am

  Frederique en Miranda, jullie zijn de winnaars van Play Doh Cake Mountain. Heel veel plezier ermee!

 • Laat een reactie achter