Pompoen knutselen – Leuk als herfst of Halloween decoratie!

17 oktober 2019
Pompoen knutselen - Leuk als herfst of Halloween decoratie!

De pompoen is het gezicht van de herfst én het griezelfeest Halloween. Dat is niet zo gek, want dit is precies de periode dat de pompoenen oogstklaar zijn. Maar in plaats van er ééntje te rooien of te kopen, kun je ook heel leuk zelf een pompoen knutselen. Door er bijvoorbeeld één te vouwen in 3D. Kijk maar hoe je dat doet!

Wat heb je nodig om de pompoen te knutselen?

  • Oranje vouwblaadje
  • Zwarte stift
  • Groene chenilledraad (o.a. te koop bij HEMA à €2,- voor een zak dikke en dunne chenille)
  • Schaar
‘Lees ook: Halloween spelletjes | De leukste activiteiten voor je Halloween feestje.’

De pompoen knutselen

  1. Vouw allereerst de pompoen. Hoe je dat doet, kun je het beste in de video bekijken. Daar laat ik je heel duidelijk stap voor stap zien hoe je dat doet.
  2. Daarna teken je er een gezichtje op en blaas je de pompoen op, zodat hij lekker bol wordt.
  3. In het luchtgaatje steek je nu een stuk groen chenilledraad. Schuif hem helemaal naar beneden en knip het steeltje dan pas af. Anders verdwijnt hij in de pompoen. Nu is je pompoen klaar en kun je hem leuk neerzetten als herfst of Halloween decoratie. Of er meerdere maken en ze aan een touwtje rijgen, dan heb je een leuke slinger!

Nog meer Halloween & herfst knutsels

Ik hoop dat je deze pompoentjes leuk vindt. Als je zelf ook een pompoen gaat knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij wil delen via  Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. En mocht je op zoek zijn naar nog meer toffe knutselideeën om te maken voor Halloween dan moet je zeker ook even dit blog met 30+ Halloween knutsels checken. En ook leuk zijn deze herfst ideeën om te knutselen!

‘Lees ook: Halloween hapjes | 18 Griezelige snacks die leuk én makkelijk zijn om te maken.’

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je helemaal niets meer van mijn knutselideeën missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt. Dank je wel!

Pompoen knutselen - Leuk als herfst of Halloween decoratie!
Spookjes knutselen die licht geven in het donker
Herfstbladeren vouwen - Super simpel én vrolijk

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter