Met de billen bloot: al jullie vragen beantwoord

19 mei 2018
Jubileum Q&A - speciaal voor het vijf jarig jubileum van ons mama blog Lady Lemonade beantwoorden wij al jullie vragen!

In de vijf jaar dat wij bloggen, hebben we best wat persoonlijke dingen met jullie gedeeld. Jullie zagen onze kinderen geboren worden, naar school gaan, onze struggles met zwangerschapskilo’s, de combinatie van werk en gezin en nog veel meer. Maar toch zijn er ook nog een heleboel dingen die jullie niet van ons weten. We kregen soms al eens een vraag via de mail of een privé bericht op social media en daarom leek het ons leuk om speciaal voor ons jubileum een Q&A te doen. Jullie hebben ons de afgelopen week vragen gesteld – bedankt daarvoor! – waaruit wij een leuke selectie gemaakt hebben. En daarop vind je in dit blog alle antwoorden!

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

We hebben 12 jaar geleden drie maanden met elkaar gewerkt en hadden meteen een klik. Dat kwam vooral omdat we allebei overliepen van toffe ideeën en plannen om te gaan doen. En het leek ons te gek als we samen iets konden beginnen. Heel wat wijntjes, etentjes, ideeën en concepten later werd dat dus Lady Lemonade.

Hoe zijn jullie op de naam Lady Lemonade gekomen?

Dat ging eigenlijk heel simpel. Jeroen, de vriend van Cynthia zei op een dag: “Lady Lemonade klinkt wel leuk.”. Cynthia was meteen helemaal enthousiast en Annemieke later ook. De domeinnaam bleek nog vrij en zo was de naam zonder enige brainstorm binnen no time geboren en werden wij de Lady’s Lemonade. Waarbij Lady staat voor de vrouw die je als moeder ook nog steeds bent en Lemonade voor de glaasjes limonade met de kids. We zijn er meteen van gaan houden en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo.

Wat vinden jullie het allerleukste aan het hebben van een blog?

Het is helemaal ons eigen, persoonlijke plekje. We genieten vooral heel erg van het schrijven over dingen waar wij echt gelukkig van worden. Zoals interieur, DIY, leuke uittips, food en fijne vakantieadresjes… The joy of life. Maar wat we het allerleukste vinden, zijn de reacties die we krijgen. Als we lezen dat iemand veel aan onze tips heeft gehad, een DIY met ons deelt die wij bedacht hebben of een uitje heeft gedaan door een blog van ons en daarom een heerlijke dag heeft gehad met haar gezin; daar worden wij echt blij van.

Waar komen al jullie ideeën vandaan? Is de inspiratie nooit op?

Die vraag krijgen we echt enorm vaak. Geen idee waar het allemaal vandaan komt – ervaring uit ons persoonlijke leven, dingen die we tegenkomen, horen van anderen, tijdschriften, Instagram, reizen… – maar de inspiratie blijft maar stromen. Het is zelfs zo dat we meer ideeën hebben dan tijd, dus voorlopig zijn jullie nog niet van ons af qua bloggen.

Hoe begint jullie werkdag?

Zodra we wakker worden. We kijken altijd meteen even of ons blog van die dag goed online is gegaan en of alles goed op social media staat. Daarna doen we ook nog even een rondje Instagram voor inspiratie. En dan begint het ochtendritueel; de kids aankleden, ontbijten en naar school. Om vervolgens achter de computer te kruipen met een lekkere latte.

Hebben jullie ergens spijt van de afgelopen 5 jaar?

We kunnen eigenlijk niks bedenken. We hebben leren bloggen met vallen en opstaan en dat heeft ons gebracht waar we nu staan. Juist door het gewoon te doen hebben we zoveel geleerd. Dus ook het vallen tijdens dit avontuur was belangrijk.

Wat vinden jullie mannen ervan dat jullie bloggen? En jullie kinderen?

Onze mannen zijn trots op ons, maar blijven liever wel een beetje achter de schermen. Maar dankzij hun support konden we aan Lady Lemonade beginnen en daar zijn we ze ook dankbaar voor. En onze kinderen vinden het vooral heel erg leuk. Vriendjes van hen kijken naar onze DIY video’s en dat maakt ze trots en als kind van een blogger krijg je ook nog wel eens wat en dat is natuurlijk feest.

Gaat jullie samenwerking altijd goed? En hebben jullie wel eens ruzie gehad?

Nee, nog nooit! En daar verbazen wij ons zelf ook wel eens over. We zijn een enorme aanvulling op elkaar en natuurlijk zijn we het niet altijd eens, maar juist dat houdt de boel enorm in balans.

Wat is jullie grootste blunder?

We vergeten wel eens dat onze blogs openbaar zijn, ook voor iedereen die we kennen. Zo hebben we wel eens een blog gemaakt over de kraammand voor een vriendin. Die ons dus ook volgt. En dus wist ze lang en breed voor de geboorte van haar zoontje wat ze van ons zou krijgen. Oeps!

Hoe combineren jullie de blog met jullie gezinsleven?

Dat is best een moeilijke opgave. We werken tijdens de uren dat de kinderen naar school gaan. Maar een blog gaat 24/7 door. Dus zitten we vaak ‘s avonds ook nog achter de computer. Zeker tijdens vakanties en studiedagen. Toch proberen we het voor onszelf af te bakenen en leggen regelmatig ons telefoon bewust ver weg, want anders kun je er compleet door in beslag worden genomen. Het is bijna een soort verslaving, maar dat komt wel omdat we het bloggen zo leuk vinden.

Wat is je favoriete blog van de afgelopen vijf jaar?

“Één? We hebben er meerdere! Omdat we niet kunnen kiezen dus een paar, om verschillende redenen. Eén ervan is deze blog over Annemieke’s oververmoeidheid. Veel van jullie bleken zich in het verhaal te herkennen en gaven lieve reacties. Dat was een enorme steun. Daarnaast werkte ook het schrijven van het verhaal therapeutisch. Ook de DIY en interieur blogs schrijven we heel graag, omdat we hier al onze creativiteit in kwijt kunnen net zolang totdat ze van A tot Z kloppen. Qua verhaal, mooi beeld en inspiratie. En we zijn ook trots op deze blogs in samenwerking met Flexa en Xenos omdat het merken zijn die helemaal bij ons passen en waarmee we jullie ook volop konden inspireren.

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van onze jubileum Q&A. We hopen dat jullie het leuk vonden om op deze manier wat meer over ons te lezen. Heb je nog andere vragen, stel ze dan vooral hieronder in de reacties. We beantwoorden ze graag!

Liefs, Cynthia en Annemieke
Sneeuwbol maken - Een simpel & super tof knutselidee voor kids
Wat mijn kinderen mij (per ongeluk!) wel eens hebben aangedaan

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Michiel 22 mei 2018 at 7:34 am

    Van harte gefeliciteerd!! Wat een mooie mijlpaal Ladies! Nu ik zelf papa ben geworden vroeg ik mij af; kunnen jullie niet een categorie ‘voor papa’s’ starten? Dat zou top zijn, tips voor vaders van moeders en wat al niet meer. Misschien hebben jullie al een rijtje blogs die voor papa’s geschikt zijn? Als je er een categorie/ pagina voor maakt dan help je ook alle papa’s die je blog lezen 😉 Groetjes en veel succes met het blog en privé! X

  • Laat een reactie achter