Welke raamdecoratie voor de kinderkamer is geschikt?

1 oktober 2019
Welke raamdecoratie voor de kinderkamer is geschikt?

Raamdecoratie is vaak niet het eerste waar je aan denkt als je een baby- of kinderkamer gaat inrichten. Toch is het juist wel een héél belangrijk onderdeel van de slaapkamer en verdient het zeker ook de nodige aandacht. Het draagt namelijk sterk bij aan het comfort en de nachtrust van je kind. We vertellen je er meer over in dit blog!

Waarom goede raamdecoratie belangrijk is?

De juiste raamdecoratie in de kinderkamer zorgt voor een goede nachtrust en voor comfort. Voor kinderen is het prettig dat de kamer niet te licht is, daarom is verduisterende raambekleding sterk aan te raden. Als je kleintje ‘s middags nog slaapt dan is het ook heel fijn als de slaapkamer donker is. Raamdecoratie houdt ook de sterke zonnestralen en kou tegen, zo blijft een kamertje aangenaam voelen voor een kind. Daarnaast geeft bekleding voor de ramen de nodige privacy, niet iedereen kan binnenkijken. De kinderkamer kan daarom ook een ideaal plekje zijn voor als je bijvoorbeeld rustig borstvoeding wil geven.

‘Lees ook: Een slaapkamer stylen? Zo doe je dat!

Uit welke raambekleding kun je kiezen?

Je kunt uit verschillende raamdecoratie kiezen, kijk voor leuke ideeën op Pinterest. De keuze is o.a afhankelijk van de ramen, de ruimte in de kinderkamer en in wat voor soort huis je woont. En kies je voor neutrale bekleding of ben je juist op zoek naar een eye-catcher voor de ramen die de kinderkamer meteen een statement geeft?! Wij geven je alvast een paar opties.

1# Jaloezieën

Ideaal aan jaloezieën is dat je zelf helemaal het licht kunt regelen. Schijnt er een fel zonnetje de kinderkamer in, dan kantel je de lamellen een beetje. Is het kamertje toch iets te donker voor je kindje, dan kun je iets meer licht door de lamellen laten schijnen. We kennen allemaal wel de aluminium versie, maar wat dacht je van een jaloezie van hout in de kinderkamer? Dit geeft de slaapkamer direct een hele mooie en warme uitstraling.

2# Rolgordijnen

Een rolgordijn is weer de perfecte raamdecoratie voor als je schuine ramen hebt of als je niet veel ruimte hebt in de kinderkamer. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en ze kunnen heel goed een slaapkamer verduisteren.

3# Gordijnen

Mooie lange gordijnen voor de ramen geven een kinderkamer meteen sfeer. Daarnaast houden gordijnen heel goed de tocht tegen. Heel fijn voor als je in een huis woont wat minder goed geïsoleerd is of als je enkel glas hebt. Daarnaast heb je eindeloos veel keuze uit verschillende gordijnstoffen, kies je voor een mooie kleur of ga je juist voor een toffe print?!

4# Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn opvouwbare gordijnen. De laagjes stof vouwen zich als een harmonica op als je aan het touwtje trekt. Dit kan vaak top down en bottom up, dus van beneden naar boven of van boven naar beneden. Je kunt dus zelf heel goed de lichtinval regelen. Daarnaast staan ze ook super mooi in de kinderkamer en geven ze een paar saaie ramen een gezellige look.

‘Lees ook: De leukste kinderbedden op een rij!

Welke raamdecoratie is jouw favoriet?

Uitgelichte afbeelding: Roestompoes

Veiligheid in de kinderkamer! Waar moet je op letten?
Tips voor het kopen van een kledingkast voor in de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter