Deze hemelse chocoladetaart is een echte prijswinnaar! Vorige week had Finn juffendag op school en daarom werd er een heuse bakwedstrijd georganiseerd. Scheelde de juffen weer traktaties maken natuurlijk! 😉 Mijn chocoholic koos voor zijn favoriete chocotaart. En dat leverde hem de eerste prijs op; een keukenschort met de naam en het logo van zijn basisschool. Mega trots natuurlijk! Omdat het recept (uit het kookboek van Annabel Langbein) zo’n hit is bij ons op verjaardagen en ook favoriet was bij de kinderen in Finn zijn klas delen we het ook met jullie!
Ingrediënten
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 450 g witte basterdsuiker
- 1,2 tl vanille extract (je kunt ook vanille aroma gebruiken, maar echte vanille is natuurlijk lekkerder)
- 75 g cacaopoeder
- 2 tl baksoda, gezeefd
- 200 g zachte ongezouten roomboter
- 250 g yoghurt of melk, lauw
- 3 grote eieren op kamertemperatuur
- 250 ml hete koffie
Voor de garnering:
- 250 gram pure chocolade van goede kwaliteit, in stukjes
- 250 ml slagroom
- 1 klein bakje verse frambozen
Bereiding
De cake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm van 30 cm in en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de chocoladecake in een kom en klop met de handmixer tot de boter is opgenomen en je een glad mengsel hebt.
- Giet het beslag in de bakvorm en schud het voorzichtig even rond om het beslag te verdelen.
- Bak ongeveer een uur in de oven of totdat een houten prikker er droog uit komt. Laat de cake afkoelen in de bakvorm.
- Verwarm de slagroom in een pan en breng de room bijna aan de kook, zodat de zijkanten beginnen te borrelen.
- Haal de pan direct van het vuur en roer de chocolade erdoor.
- Blijf net zolang roeren totdat alle chocolade is opgelost en je een fluwelige dikke ganache hebt, dit kan best even duren.
- Voor gebruik de ganache laten afkoelen totdat hij dik vloeibaar is en daarna over de afgekoelde taart heen gieten.
- Verdeel tenslotte de frambozen erover. Et voila, de chocoladetaart is klaar!
EET SMAKELIJK!
7 Reacties
Ohhhh, die gaan we proberen!
Baksoda? Waar vind ik dat? #begindebakker ?
#beginnendebakker dus ?
Baksoda vind je volgens mij bij iedere supermarkt Marjon. Ik kocht het bij de Albert Heijn. Succes!
Dankje!
Hallo Annemieke,
Is bakpoeder een goede vervanger voor baksoda? En Griekse yoghurt ipv gewone yoghurt of melk?
Dank je! Groetjes, Judith
Ziet er lekker uit. Ik zag op je site ook de chocolade taart met dino topper. Welke taart vonden de kinderen het lekkerste?
Hoi, is koffie niet een beetje gek voor een taart voor kinderen? Of proef je die niet? Mijn zoontje wordt 4 en wil graag een chocoladetaart 🙂