Recept: Hartige pannenkoek met spinazie

1 oktober 2015

Mijn kookformule is ‘een beetje van mama en een beetje van de meiden’. We moeten tenslotte allemaal blij worden van de avondmaaltijd. Ik wil natuurlijk dat er in ieder geval genoeg groente naar binnen gaat. Reva en Lucy zien het liefst iedere avond een overheerlijk pannenkoekje op hun bord liggen. Daarom is dit recept zo leuk en lekker omdat iedereen een beetje zijn zin krijgt. De dametjes krijgen hun pannenkoek en ik zorg voor een flinke portie groente.

En dan valt de keus op ………. tadaaaa spinazie, geliefd bij iedereen. Dit is één van de weinige groentes die ik kan bedenken die zowel Reva als Lucy lekker vinden. Je kunt je dan ook voorstellen dat dit regelmatig op het menu staat, op een pizza, in een pasta, in een stampot, in een groene smoothie of verstopt in een lasagna. In de vriezer is er dus altijd wel een pak iglo diepvries spinazie te vinden. En met de deelblokjes is het helemaal handig want zo kun je heel makkelijk een paar blokjes pakken en de rest weer terug doen in de vriezer. Voor dit recept heb ik gekozen voor iglo spinazie à la crème, deze is al lekker zacht van smaak. Dit gecombineerd met een zoete aardappel, kleine stukjes dadel en een heerlijk merguez worstje verpakt in een volkoren pannenkoek. Vind je een merguez worstje te veel gekruid kies dan voor bijvoorbeeld een rundersaucijs worstje.

Wat heb je nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten

  • 200 gram volkoren pannenkoekenmix (half pak)
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • iglo spinazie à la crème 450 gram
  • 1 zoete aardappel
  • 125 gram kastanje champignons
  • handje dadels zonder pit
  • olijfolie
  • 4 merguez worstjes of rundersaucijs worstjes
  • 1/2 teentje knoflook (naar eigen keuze)
    iglo-spinazie-recept-koken-kinderen-pannenkoek-gezond-snel-makkelijk-hartig-groente-ladylemonade_nl43new

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel en snij deze samen met de kastanje champignons in kleine blokjes. Snij de dadels ook in kleine stukjes.
  2. Maak het pannenkoekenbeslag volgens de instructies op de verpakking.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg daarna de halve teen knoflook en de blokjes kastanje champignons toe en laat een paar minuutjes pruttelen.
  4. Kook ondertussen de blokjes zoete aardappel heel eventjes totdat ze gaar zijn.
  5. Bak een paar dunne pannenkoekjes.
  6. Doe de merguez worstjes in een pan met een klein beetje olijfolie en bak ze op laag vuur totdat ze gaar zijn. Als ze klaar zijn kun je de merguez worstjes in dunne plakjes snijden.
  7. Voeg het hele pak iglo spinazie à la crème bij de knoflook en kastanje champignons. Roer af en toe door de pan zodat de spinazie goed ontdooit. Voeg daarna ook de gare zoete aardappelblokjes toe. Als laatste kun je de kleine stukjes dadel erbij doen, deze moeten maar heel eventjes mee gekookt worden.
  8. Leg een pannenkoek op een bord, schep hier met een lepel de spinazie vulling op en verdeel deze lekker over de helft van de pannenkoek. Leg hierop de plakjes merguez worstjes en dichtvouwen maar. Voor Reva en Lucy snij ik de gevulde hartige pannenkoek in tweeën. En klaar is het lekkere herfsthapje, eet smakelijk!
    iglo-spinazie-recept-koken-kinderen-pannenkoek-gezond-snel-makkelijk-hartig-groente-ladylemonade_nl50new iglo-spinazie-recept-koken-kinderen-pannenkoek-gezond-snel-makkelijk-hartig-groente-ladylemonade_nl51new

Footer_03

DIY: Lego gummies
Kidsproof lunchtentjes

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

  • Reply Mariël 1 oktober 2015 at 10:03 am

    Leuk en origineel recept, ga ik zeker proberen!

  • Reply Inge Schepers 1 oktober 2015 at 10:49 am

    Ik wou dat ik zo creatief was met het verzinnen van recepten. Gelukkig heb ik jullie!

  • Reply Maayke 1 oktober 2015 at 10:52 am

    Die groente! Ik krijg er echt een punthoofd van. Niks gaat erin op hooguit een stukje komkommer na. Maar jouw instelling van een beetje van jezelf en een beetje van de kinderen vind ik een hele goeie en ga ik uitproberen. #nieuweinzichten 😉

  • Reply Lianne Schavemaker 1 oktober 2015 at 7:54 pm

    Wat een leuke combinatie! Als we zo weer wat groente naar binnen krijgen bij mijn zoontje ben ik helemaal gelukkig.

  • Reply Anouk 15 oktober 2015 at 11:11 am

    Lekkere variant: groene pannenkoeken: omelet van spinazie a la crème en eieren en dan hamblokjes zachtjes met taugé bakken en dat er op serveren. Taugé zachtjes bakken anders wordthij een beetje bitter. Eventueel bouillon blokje door de omelet maar ik vind dat niet nodig. Soms geroosterd sneetje brood erbij. Doet bij ons heel goed

  • Reply miranda 1 november 2015 at 1:17 pm

    klinkt lekker! Wil ik ook wel eens voor mezelf maken voor op t werk ofzo. Lekker makkelijk en weer ns wat anders 🙂

  • Laat een reactie achter