Recept: Lekker kerstontbijt – Kerstboom van bladerdeeg

20 december 2016
kerst, recept, ontbijt, lunch, kerstontbijt, kerstlunch, idee, tip, gerecht, kinderen, peuter, kleuter, bladerdeeg, kerstboom, pasta, chocoladepasta, chocopasta, nutella, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, eten, wat, makkelijk, simpel, oven

Ik heb het deze Kerst zo makkelijk! Eerste Kerstdag zijn we uitgenodigd bij het gezin van de broer van Niels en Tweede Kerstdag gaan we naar mijn ouders toe. Dus ik hoef een jaartje niet na te denken over het kerstdiner en wat er allemaal op het menu moet komen. Geen ingewikkelde dieetwensen en rekening houden met wat wie wel en niet eet, geen ratrace in de supermarkt, gewoon relax de feestdagen ingaan. Dat is ook wel een keer lekker! Maar ik zou mezelf niet zijn als ik helemaal niets zou doen. En dus heb ik me op een leuk Kerstontbijt met ons gezin gestort. Deze kerstboom van bladerdeeg met chocopasta komt sowieso op het menu! Hij is makkelijk te maken, de kinderen zijn er dol op en ze kunnen hem aan tafel eventueel ook nog versieren met kerstballetjes van blauwe bessen, minismarties of sprinkles. Echt een feestgerecht!
kerst, recept, ontbijt, lunch, kerstontbijt, kerstlunch, idee, tip, gerecht, kinderen, peuter, kleuter, bladerdeeg, kerstboom, pasta, chocoladepasta, chocopasta, nutella, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, eten, wat, makkelijk, simpel, oven

Ingrediënten:

  • 2 velletjes bladerdeeg per kerstboom (ontdooid)
  • chocopasta
  • Eventueel versiering zoals bessen, chocoballetjes, smarties of sprinkles

 

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids.’

 

Kerstboom van bladerdeeg recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd een kerstboom uit een velletje bladerdeeg. Leg de kerstboom op een volgend velletje bladerdeeg en snijd exact dezelfde vorm nog een keer uit.
  3. Besmeer één van de bomen met een dun laagje chocopasta en leg de andere boom er bovenop.
  4. Snijd de boom van boven naar beneden aan beide kanten steeds horizontaal in tot aan de stam van de boom. En laat tussen de sneetjes ongeveer 1 a 1,5 cm.
  5. Draai de ‘reepjes’ boom nu een aantal keer op.
  6. Bak de kerstboompjes in 10 minuten in de oven goudbruin.
  7. Laat de kerstbomen even afkoelen. En daarna kunnen de kinderen ze aan tafel gezellig versieren. Maar wedden dat jij er eigenlijk ook wel één lust!

Eet smakelijk!

‘Lees ook: 10 simpele kerstrecepten voor het kerstdiner op school.’

Tip: Wil je geen video meer van ons missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube kanaal!

Worst case scenario! Kerst boodschappen doen met kids
Gezond de feestdagen door met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter