Recept: Hartige cake met courgette en zalm

10 juli 2015

Iedere week doe ik weer een poging om voor bijna een hele week boodschappen te doen. En iedere week weer vind ik het een hels karwei. Inspiratie voor de eerste paar dagen krijg ik nog wel voor elkaar, maar daarna zakt het als een pudding in elkaar. Daarom ben ik nu al helemaal weg van het het nieuwe kookboek ‘Wat eten we vandaag’ van Susan Aretz. Het idee achter dit boek is één keer per week boodschappen doen, minder eten verspillen en elke avond snel aan tafel. En je krijgt er ook nog uitgewerkte boodschappenlijstjes bij. Een kind kan de was doen!

Voor elk seizoen en voor elke dag krijg je de lekkerste recepten, die je overzichtelijk terug kunt vinden in volledig verzorgde weekmenu’s. koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl12 Je hoeft geen fanatieke keukenprinses te zijn om de recepten goed te kunnen maken. Met de duidelijke instructies kan iedereen lekker koken. Het boek bestaat uit 16 weekmenu’s (totaal 100 recepten) voor de lente, zomer, herfst en winter. Ook vind je er nog lekkere ontbijtjes, tussendoortjes en toetjes in terug, die je ook gezellig met de kinderen kunt maken. Extra leuk vind ik de feestmenu’s waar je een volledig 3-gangen menu krijgt voorgeschoteld die ook weer geïnspireerd zijn op de seizoenen.

Het overzicht in het boek van een ‘juiste basisvoorraad’ is er voor mij eentje om goed in de gaten te houden. Regelmatig moet ik naar de supermarkt sjezen, omdat ik weer iets vergeten ben of dacht het in huis te hebben. Super irritant! Heb je nu een giga drukke week voor de boeg dan kun je ook gerechten vinden die je perfect van tevoren kunt koken. Deze zijn gemarkeerd en zijn prima te maken op een vrij momentje in het weekend. Heb je doordeweeks in ieder geval één dag dat je lekker achterover kunt leunen als je uit het werk komt.

Susan Aretz is oprichter van Smulpaapje.nl, een online platform over kinderen en (uit)eten. Daarnaast is Susan de vaste foodblogger van Vrouw.nl van de Telegraaf en zelf moeder.

Natuurlijk heb ik al iets lekkers geprobeerd uit het boek, zoals het recept ‘Hartige cake met courgette en zalm’. Ik hou van dit soort hapjes! Krijg je soms met geen mogelijkheid groente bij je kindje naar binnen dan is deze cake een echte aanrader. Heel lekker om mee te nemen naar een zomerse picknick of voor in de lunchtrommel.
koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl13Wat heb je nodig voor één cake?

 • 1 courgette (met schil, geraspt en drooggedept)
 • 250 gram ricotta
 • 100 gram gerookte zalm (fijngesneden)
 • 1/2 bakje bieslook (fijngesneden)
 • 200 gram feta (verkruimeld)
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 6 eieren (losgeklopt)
 • vers gemalen peper

Bereiding

De geraspte courgette mengen met de ricotta, zalm, bieslook en feta. Het zelfrijzend bakmeel meng je in een aparte kom met de eieren en een beetje peper tot een glad beslag. Meng het beslag goed met het courgettemengsel. Giet alles in het cakeblik en maak er een glad geheel van. Dan de cake 45-50 minuutjes in de oven plaatsen, zodat het een lekker goudbruin kleurtje krijgt. Als de cake klaar is eventjes goed laten afkoelen in het bakblik. En dan lekker smullen! Reva en Lucy werken probleemloos de cake naar binnen. Dat er ook nog stiekem een courgette in verstopt zit daar hebben ze geen idee van. Cake is cake!
koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl11Recepten uit het boek die binnenkort nog op mijn to-do-kook-lijstje staan; groentepannenkoekjes, aardbeiencheesecake, gehaktmuffins, peulvruchten siësta en zoete-aardappellasagna. ‘Wat eten we vandaag’ kun je bestellen via Bol.com of direct via Smulpaapje en ontvang dan een door Susan Aretz gesigneerd exemplaar.

koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl3 koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nlkookboek, boek, inspiratie, ideeën, susan aretz, smulpaapje, wat eten we vandaag, menu, weekmenu's, gezond, snel, budget, verspilling, basisvoorraad, tips, groenten, fruit, ontbijt, toetjes, toetje, verjaardag, feest, feestmenu, voorjaar, najaar, zomer, lente, winter, herfst, koken, seizoen, seizoenen, kind, baby, kleuter, peuter, dreumes, moeilijke eter, eten, review, picknicken, hapje, borrelhap, cake, hartig, zoet, weekend, familie, gezin, makkelijk, snel, etenstijd, druk, stress, courgette, zalm, pannenkoeken, foodblog, vrouw.nl, bakken, hulpmiddel, voorraad, hulp, koekjes, koek, taart, pasta, gerecht, saus, recept, recepten, drinken, voeding, avondeten, ontbijt, lunch, koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl5 koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl8 koken-eten-recept-gezond-kind-baby-voeding-groenten-cake-hartig-inspiratie-susanaretz-tip-boek-menu-ladylemonade_nl7

Recept: Linguine met homemade pesto
Camping recepten

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Ernestien 26 april 2020 at 1:40 pm

  Op hoeveel graden mag ik de oven zetten?

 • Reply San 25 juli 2020 at 1:46 pm

  Dan stel ik ook nog eens de vraag, op hoeveel graden zet je de oven?

 • Reply Karin 3 januari 2022 at 6:16 pm

  Hij staat ook op de site van AH.. 180 graden!

 • Laat een reactie achter