Recept: Paasbroodjes

17 april 2014

Geen gourmet, driegangen menu of braadslee met gevuld gevogelte… Met Pasen draait het niet om de kip, maar om het ei. ‘s Morgens vroeg met het hele gezin aan de ontbijttafel met een gekookt eitje, verse vruchtensapjes en paasbroodjes. En het paasontbijt wordt nog leuker als je de broodjes samen met je kinderen zelf bakt. Met grote schorten om, flink kneden en figuurtjes boetseren van een deegbol is altijd dikke pret. En als het eindresultaat in de oven ligt, ruikt je hele huis naar vers gebakken brood. Heerlijk!

Ingrediënten

 • 1 pak broodmix
 • 1 ei
 • 3 dl water
 • Een handjevol rozijnen
 • 25 gram boter
 • Eén eetlepel suiker
 • Bakpapier

Pasen, ontbijt, brunch, recept, broodjes, paasbroodjes, vlechtbrood, krentenbrood, rozijnenbrood, konijnen, eieren, kippen, kuikens, haan, paaseieren, feest, kerst, kerstman, moederdag, vaderdag, ontbijt op bed, mama, papa, kinderen, peuter, kleuter, make Bereiding:
Kneed de broodmix met het water, de boter en suiker tot een soepele massa. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic folie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Verdeel het deeg daarna in 6 gelijke stukken. Nu begint de echte pret; het boetseren van allerlei verschillende figuren, zoals paashazen of vrolijke haantjes! Met de rozijnen kun je oogjes maken.

Verwarm je oven voor op 200 ºC. Klop ondertussen het ei los en bestrijk de broodjes ermee voor een mooie glans. Je kunt de broodjes eventueel ook nog versieren met kleurrijke versieringen zoals hagelslag of amandelen.

Schuif de broodjes in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten zijn ze klaar. Laat de paasbroodjes nog wel nog even afkoelen en serveer ze daarna in een gezellige mand.

Eet smakelijk!

Tip: Natuurlijk zijn er meer poppetjes te maken dan alleen voor Pasen. Een Kerstman kan ook worden gemaakt of een een mooie bloem voor mama op Moederdag. Gebruik je fantasie om leuke snacks te maken!

Mode voor melkjongens en meisjes

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Nikkie 17 april 2014 at 8:42 pm

  Ha! Dat ga ik doen met Pasen. Thanks voor de tip!

 • Reply Anja 28 maart 2016 at 9:02 am

  Leuke tip en recept. Ik mis wel de manier hoe je die broodjes vormt. Jammer dat je dat er niet bij hebt gezet.

 • Reply Annemieke 28 maart 2016 at 11:13 pm

  Bedankt voor de tip Anja! De vlechtbroodjes heb ik gemaakt door van het deeg twee lange slierten te rollen en deze in elkaar te draaien. Voor de haasjes heb ik ook 2 lange slierten gerold. De ene krulde ik op, zodat het gezichtje ontstond. De andere heb ik in 2-en gebroken en er oren van gemaakt. Wat betreft de haantjes is het echt een kwestie van boetseren totdat er een kippenvorm ontstaat. Voor het accentueren van de staart en hanekam heb ik met een saté prikker vrij diepe groeven in het deeg gedrukt. Anders verdwijnen ze tijdens het bakken weer. Voor dit jaar komt mijn uitleg te laat. Ik hoop dat je er volgend jaar wat aan hebt!

 • Laat een reactie achter