Recept: Cupcake eieren

26 maart 2015

Wil jij volgende week de show stelen aan het paasontbijt? Zet dan deze cupcakes gebakken in een echte eierschaal op het menu. De reacties van je kinderen zijn geweldig als ze hun eitje tikken en erachter komen dat ze gevuld zijn met cake! Je kunt ze eventueel ook nog samen versieren met glazuur voordat ze in de maagjes verdwijnen.

Wat heb je nodig?

  • Eieren
  • Eierprikker of punaise
  • Cupcake beslag
  • Olijfolie
  • Zout

recept-pasen-kinderen-cake-eieren-ladylemonade_nlAan de slag!

  1. Prik met een naald een gaatje in de bovenkant van een ei en pulk het gat vervolgens voorzichtig iets groter. Laat het ei daarna leeglopen. Ik had één ei nodig voor mijn cupcake beslag, de rest heb ik bewaard om er later een eitje van te bakken voor op brood.
  2. Spoel de eieren om onder de kraan door ze helemaal vol te laten lopen en leeg te schudden.
  3. Laat de eieren daarna een half uur weken in zout water. Daarna laat je ze uitlekken op een theedoek.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden. En maak het cupcake beslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Giet een klein beetje olijfolie in het ei en schud ermee, zodat de cake straks niet aan de schil blijft hangen.
  6. Zet de eieren in cupcake vormpjes. Om ze beter te laten staan, kun je er een nestje van aluminiumfolie in vouwen.
  7. Doe het beslag in een spuitzak of gebruik als je die niet hebt een stevig plastic zakje en knip daar een puntje vanaf. Vul vervolgens de eieren voor ongeveer driekwart. Daarna zet je ze ongeveer 23 minuten in het midden van de oven. De cake is gaar wanneer je met een satéprikker in de cake prikt en het stokje er schoon weer uit komt.
  8. Snijd overtollig cake voorzichtig van de eieren af, draai ze om en zet ze in een eierdopje. Eet smakelijk!
Gebakken lucht
Vlieg je mee in de luchtballon?

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

  • Reply Maria 26 maart 2015 at 8:59 am

    Leuk!!! Ga ik doen met Pasen!

  • Reply joelle 3 april 2015 at 8:01 pm

    Heel goed gevonden
    deze ga ik morgen maken
    maar waarom weken in zout ?
    is dit tegen het barsten

    • Reply Annemieke 3 april 2015 at 8:46 pm

      Het weken in zout water is om de eieren goed schoon te maken. Een eierschil is poreus en neemt dus alles op, ook vuil. En bacteriën wil je niet in je cake ei! Veel plezier met maken morgen en fijne Paasdagen!

  • Reply github.com 28 april 2016 at 10:49 pm

    I’d like to find out more? I’d care to find out some additional
    information.

  • Laat een reactie achter