Opperdepop

18 maart 2015

Er zijn nogal veel eigenwijze kids die na één kritische blik hun gevulde bordje vol lekkers linea recta naar de andere kant van de tafel schuiven. Avondeten met kinderen is voor vele papa’s en mama’s een project op zich. En als mama haal je iedere dag weer van alles uit de kast om iets lekkers te maken waar hopelijk je kindje zijn/haar vingertjes bij af likt. Laten we eerlijk zijn, kinderen zijn niet de makkelijkste persoontjes om voor te koken. Reva inspecteert haar bordje met eten grondig op de kleur groen. De kleur van groente is bij voorbaat al vies, dus blijven de sperziebonen, doperwten, spinazie altijd zielig alleen achter op haar bord. Lucy daarentegen is op dit moment een kleine Bourgondiër en propt alles in haar mondje.

Om voor de kleine kritische gasten iedere dag een gezonde kidsproofhapje klaar te maken worden we behoorlijk op de proef gesteld. En aangezien mijn recepten ideetjes regelmatig beneden het nulpunt dalen kan ik wel wat inspiratie gebruiken. Uit het vernieuwde Opperdepop kookboek van Albert Heijn heb ik een paar makkelijke en lekkere recepten gescoord. Wie kent het niet het razend populaire kookboek voor alle papa’s en mama’s met kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het nieuwe boek helpt je op weg en staat boordevol praktische informatie, 135 nieuwe heerlijke en gezonde recepten en verrassende tips & tricks. Het boek is verkrijgbaar in de Albert Heijn winkel of online.

Reva en ik hebben samen een gezellig kokkerelmomentje gehad. Dit recept zag groen van de groente, maar was wonder boven wonder een groot succes. Pannenkoeken zijn meestal een grote hit bij de kinderen. Deze hartige broccoli met pesto en gerookte kip pannenkoeken vielen bij Reva en Lucy erg goed in de smaak.

voeding, baby, kind, kleuter, peuter, eetmoment, snacks, kookboek, hartig, pannenkoek, pannenkoeken, papa, smoothie, smoothies, mama, koken, bakken, dreumes, voeding, drinken, eten, groente, fruit, appel, banaan, trakteren, school, lunch, lunchtrommel, brood, beleg, voedingstoffen, aardappels, hapje, eerste hapje, tips, inspiratie, ideeën, recepten, drinken, gezond, verantwoord, toetjes, avondeten, moeilijk, lastig, eter, moeilijke, lastige, vlees, vis, trakteren, ijs, verjaardag, feest, buiten, zomer, tuin, gezellig, ijs, zomer, winter, aardappelen, pasta, Albert Heijn, Opperdepop Wat hebben we nodig:

  • 400 gram volkoren pannenkoekenmeel
  • 900 ml melk
  • 4 eieren
  • vloeibare bakboter
  • garde
  • broccoli
  • pesto
  • gerookte kip

 

Bak de pannenkoeken volgens de instructies op de verpakking. Snijd de roosjes van een halve stronk broccoli. Kook in 5 minuten beetgaar. Meng met 3 el verse pesto en een paar in blokjes gesneden plakjes gerookte kip. Beleg de pannenkoek, vouw hem dicht en smullen maar. Probeer ook eens de spinazie variant met gesmolten bolletjes minimozzarella. Erg lekker!!!

Recept: Cupcake eieren
Havermout kaneelkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter