5x Snelle avondeten recepten

25 januari 2016

Klokslag 18.00 uur is het hier altijd één groot feest. Twee hongerige meisjes vliegen elkaar om de haverklap in de haren. Of ze hangen als twee klimaapjes aan mijn benen te bungelen. En dan presteer ik het soms ook nog om op dat moment te kiezen voor een leuk nieuw net iets te lang en ingewikkeld receptje. Totaal niet handig!!! Die moet ik gewoon lekker voor het weekend bewaren. 

Eigenlijk willen we doordeweeks allemaal maar één ding en dat is als de sodemieter het eten op tafel zetten voor de kids en het liefst ook nog een beetje gezond. Daarom vandaag 5 snelle recepten die het spitsuur een stuk relaxter maken.

recepten-koken-kind-gezond-snel-makkelijk-groente-inspiratie-ideeen-kleuter-avondeten-hoofdgerecht-simpel-familie-gezin-ladylemonade_nl

1. Mexicaanse quesdillas
Bij het woord ‘wraps’ krijg ik altijd meteen de aandacht van Reva en Lucy. ‘Mama, dit is toch een soort van pannenkoekje? Eigenlijk wel, maar deze zijn gevuld met lekkere groentes. Regelmatig staat het bij ons op het menu omdat je het snel op tafel kunt zetten en je kunt eindeloos eindeloos variëren. Dit recept werd onlangs door de kritische jury helemaal goedgekeurd. Mocht je toch graag een stukje vlees in de wrap willen, voeg dan bijvoorbeeld een stukje kipfilet toe. Het recept staat op Leuke Recepten.

2. Spinazie stampot
Genoeg kindjes houden wel van een lekker stampotje. Deze spinazie variant met ei, kip, champignons en pijnboompitjes is net weer eventjes iets anders dan wat je misschien gewend bent. Ontzettend lekker en staat binnen een half uurtje op tafel. Het recept kun je vinden op Brenda Kookt.

3. Zoete aardappelschotel met spinazie
Reva en Lucy doe ik een groot plezier met zoete aardappels. Ze eten het vaak een stuk beter dan de gewone aardappel. Deze snelle ovenschotel van zoete aardappel met spinazie en geraspte belegen kaas scoort punten. Je kunt deze kaas ook vervangen door geitenkaas, feta of een andere kaassoort, afhankelijk van wat je kindje lekker vindt. Check het recept op Chicks Loves Food.

4. Pappardelle met doperwten
Hmmm, de Italiaanse keuken wie houdt er niet van. Dit pasta hapje van doperwten, tuinbonen, gehakte munt en percorino is volledig kidsproof en maak je in een handomdraai. Dit recept is het ideale gerecht voor als je weer eens zo’n ren en vlieg dag achter de rug hebt. Het recept staat op Jamie Magazine.

5. Snelle frittata
Moet je à la minute iets op tafel zetten voor de hongerige kinderbuikjes en ben je vergeten boodschappen te doen maak dan een lekkere frittata. Van oorsprong kom dit gerecht uit Italië en werd het altijd gemaakt om de overgebleven groente van de dag ervoor op te maken. Een echt leftover maaltje dus. Ik heb altijd wel eieren en nog stukjes groentes over in de ijskast liggen, die kun je dus weer goed gebruiken. Snel klaar en de kids hebben sowieso weer hun groentes binnen. Mocht je nog over hebben dan kun je de volgende dag ook een stukje meegeven in de lunchtrommel van je kleuter. Dit is een lekker frittata recept van de Albert Heijn.

Getest: De familie foodbox
Recept: Gekleurde warme chocolademelk

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Denise 25 januari 2016 at 8:31 am

    Wat fijn! Vooral die frittata lijkt me ideaal als je echt even niet weet wat je op tafel moet zetten.

  • Reply Mirjana 26 januari 2016 at 12:03 am

    Wat een superblog! Als (sinds kort) vega mama word ik hier heel blij van! Thanks!

  • Reply Karlien 27 januari 2016 at 12:02 am

    Heerlijke recepten en echt anders dan de standaard Hollandse pot 🙂

  • Laat een reactie achter