Een regenboog hanger maken van kastanje, wol & cocktailprikkers

2 oktober 2021
Een regenboog hanger maken van kastanje, wol & cocktailprikkers.

Je kent vast en zeker het old school kastanje spinnenweb wel! Ik geloof dat iedereen die in zijn jeugd wel eens een keer gemaakt heeft. Maar op dezelfde manier kun je ook andere leuke kastanje weefwerkjes maken, zoals deze te gekke regenbogen. Een stuk origineler dan het kastanje spinnenweb en het is niet ingewikkeld. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de regenboog hanger maken kunt.

Wat heb je nodig voor het maken van de regenboog hanger?

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met eikeltjes.’

De regenboog hanger maken

  1. Prik de cocktailprikkers in de kastanje; van de linker tot de rechter zijkant. Aan 7 à 8 prikkers heb je voldoende. Het helpt om de gaatjes ‘voor te boren’ met een lange, dikke spijker. De cocktailprikkers willen anders nog wel eens breken.
  2. Knoop de eerste kleur wol aan één van de buitenste cocktailprikkers en dan ga je de regenboog hanger weven. Je gaat naar de volgende prikker en daar draai je de draad een slag omheen, dan door naar de volgende waar je de wol ook omheen draait en zo verder tot je bij de buitenste prikker aangekomen bent. Hier draai je ook een hele slag omheen en dan ga je terug weer alle prikkers af. Let er hierbij op dat je de draad steeds op dezelfde manier om de prikker heen draait; van boven naar beneden. Als je dat afwisselt, wordt je weefwerk heel rommelig.
  3. Je kunt zoveel kleuren wol gebruiken als je zelf wilt. Als je klaar bent met een kleur, knoop je het touwtje vast aan één van de prikkers. En daarna knoop je een nieuwe kleur erop. Zo ga je verder tot alleen nog de punten van de cocktailprikkers uitsteken.
  4. De laatste kleur draad gebruik je ook meteen als touwtje om de regenboog hanger mee op te hangen. Dit doe je door de draad om de twee na buitenste cocktailprikker vast te knopen als je daar aangekomen bent. Dan pak je wat lengte en daarna knoop je het uiteinde van de draad aan de andere twee na buitenste prikker vast.
  5. Om ervoor te zorgen dat je weefwerk niet van de prikkers af kan schieten, prik je op de uiteindes kleine, gekleurde piepschuim balletjes. Of je plakt er mini pompons op. Als je nog ruimte voldoende hebt, is het ook leuk om er eerst nog wat strijkkralen op te rijgen.
  6. Om de regenboog hanger tot slot af te maken, knip je nog een paar touwtjes af waaraan je pompons rijgt of een kwastje of veertje hangt. Die touwtjes bind je aan de onderkant van de hanger en dan is je regenboog helemaal klaar en kun je hem een mooie plek in huis geven.
‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’
Een regenboog hanger maken van kastanje, wol & cocktailprikkers.

En, vind je ze niet vrolijk geworden? Als je nu zelf ook een regenboog hanger gaat maken, dan vinden wij het superleuk als je jouw creatie ook met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van de regenboog te posten op Facebook of Instagram en ons – Lady Lemonade – te taggen in de foto. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke herfstknutsels voor kids

Behalve deze kastanje hangers vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen in de herfst. Zo maakten we eerder als eens dit blog met 40+ knutselideeën voor de herfst. Of kijk ook eens naar dit blog met allemaal leuke knutsels met herfstbladeren, of dit blog met 30+ leuke knutselideeën met kastanjes. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Een regenboog hanger maken van kastanje, wol & cocktailprikkers.
Marmeren met scheerschuim | Maak de mooiste marmer herfstbladeren van papier
Egels knutselen | Leuke egeltjes om te maken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter