Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ‘t maken van een regenboog

16 mei 2021
Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Ze zijn mooi, kleurrijk en ook een beetje magisch; regenbogen. Je hebt zon en regen nodig om ze tevoorschijn te laten komen en dat gebeurt niet zo heel vaak. Maar met je knutselspullen kom je ook een heel eind! Want de regenbogen die wij voor je op een rij hebben gezet, kun je zélf maken. Van een regenboog hanger tot een regenboog armbandje, een regenboog die je kunt laten spinnen en nog veel meer. Welke regenboog ga jij knutselen?

20x Regenboog knutselen

Regenboog hanger knutselen van wol en karton

Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Deze vrolijke hanger heeft een basis van karton. Die verf je van links naar rechts in de kleuren van de regenboog; rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Als de verf droog is, wikkel je wol om het karton. En aan de uiteindes van de regenboog plak je een wolkje van papier of vilt waar je eventueel nog een gezichtje op kunt tekenen. Dan prik je een gaatje in de hanger en daar rijg je een touwtje doorheen, zodat je de regenboog op kunt hangen.

‘Lees ook: Dé leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Regenboog spinner van karton

Deze spinner is net zo magisch als een regenboog. Want als je hem laat draaien, is het net alsof de kleuren in elkaar overlopen. Heel tof! In de video hierboven kun je zien hoe je de regenboog spinner kunt knutselen.

Regenboog mobiel van een papieren bordje

Deze regenboog mobiel knutsel je van een papieren bordje. Daar knip je zo’n 1/3 stuk recht vanaf en dan knip je het grootste gedeelte van het bordje in drie bogen. Geef ze een kleurtje met stift, potlood of verf. En daarna plak je ze steeds een stukje boven elkaar aan een touwtje. Het eindresultaat is deze mooie slinger om op te hangen.

Regenboog knutselen van wc rol

Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Van een wc rol kun je ook een leuke regenboog knutselen. Je knipt de wc rol over de lengte door en dan verf je hem in alle kleuren van de regenboog. Als de verf droog is, lijm je aan de zijkanten van de regenboog watjes als wolken. Leuk om neer te zetten, maar je kunt deze regenboog ook als armband om je pols dragen.

Regenboog maken van zoutdeeg en chenille

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken!

Uit twee wolkjes van zoutdeeg komt een regenboog van pijpenragers of chenille (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel). Simpel, maar super leuk om te knutselen! Check hier het recept voor zoutdeeg.

‘Lees ook: Bloemen knutselen | 30+ ideeën om prachtige bloemen te maken.’

Regenboog hanger maken van papieren bordjes

Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Deze regenboog hanger is ook super leuk om met kinderen te knutselen. Je schildert of tekent een mooie tuin op een gebaksbordje van papier. En van een tweede gebaksbordje knip je een regenboog. Plak de regenboog met de bolle kant naar voren, zodat het een echt 3D kunstwerkje wordt, met een touwtje ertussen om je hanger op te hangen.

Regenboog hanger van zoutdeeg

Knutselen met zoutdeeg | Heel veel leuke ideeën, zoutdeeg figuren en voorbeelden om te maken!

In plaats van de regenboog van chenilledraad hierboven, kun je de regenboog ook helemaal van zoutdeeg maken. Je rolt een aantal lange strengen van zoutdeeg, die plak je aan elkaar en leg je in de vorm van een regenboog. Maak dan 2 wolkjes en plak die onderaan de regenboog. Prik met een rietje een gaatje in het zoutdeeg en droog het daarna in de oven. Als het zoutdeeg afgekoeld is, kun je de regenboog verven en er een touwtje doorheen rijgen. Super leuk voor aan de muur!

Regenboog zonnetje knutselen van papier

Knutselen met papier. Maak deze vrolijke zonnetjes met regenboog of één van de andere 9 knutselideeën.

Van deze lente zonnetjes met regenboogstralen kun je alleen maar blij worden! Je maakt ze door een papieren bordje door de helft te knippen en geel te verven, samen met wat houten knijpers voor de zonnestralen. Het zonnetje geef je met stift en potlood een vrolijk gezicht en tot slot plak je er een regenboog van vlechtstroken (o.a. te koop bij HEMA of Lobbes) onder die je een beetje krult met een schaar.

Regenboog magneet maken

Leuk! Koelkast magneten maken van zoutdeeg

Als je achterop een regenboog van zoutdeeg een magneetje plakt, kun je hem op de koelkast, een magneetbord of de verwarming plakken. Een mooi kunstwerk waarmee je de kunstwerkjes van je kinderen kunt ophangen! Goedkope ronde koelkast magneten kun je o.a. vinden bij Shoppartners.nl.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Regenboog punniken

Deze regenboog is heel erg leuk om te maken voor wat oudere kids. Dat doe je door een dikke draad te punniken in vier verschillende kleuren. Daar rijg je een ijzerdraadje doorheen en dan rijg je ze allemaal aan een touwtje. In de video kun je stapje voor stapje precies zien hoe het moet.

Regenboog rups van pompoms

Knutselen met wol | 22 Makkelijke maar leuke knutselideeën met wol

Deze regenboog rups kun je maken van zoveel pompons als je wilt. Zorg ervoor dat je door de voorste pompon een stuk chenilledraad mee knoopt voor de voelsprieten van je rups. Als je alle pompons af hebt, rijg je ze met een draadje aan elkaar. En op de voorste plak je een mond en wangetjes van een draadje wol, plus twee wiebel ogen. Vind je hem niet cute?!

Regenboog ketting knutselen

Met deze vrolijke ketting leuk je iedere outfit op! Je maakt de regenboog ketting van karton waarop je alle kleuren verft of stift. Als de verf droog is, plak je op de rand mini pompoms (o.a. te koop bij Baker Ross) en teken je eventueel een gezichtje op de regenboog. Tot slot perforeer je er twee gaatjes in waardoor je een touwtje rijgt.

Regenboog van strijkkralen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Met deze regenboog van strijkkralen aan je sleutelbos of fietssleutel raken sleutels nooit meer kwijt. Je maakt de regenboog op een ronde grondplaat. En na het strijken rijg je door 1 van de kralen een ringetje waaraan je een sleutelhanger of sleutelhanger-ring vastmaakt.

‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.’

Regenboog knutselen van karton en wol

Dit regenboog wolkje is ook cute! Je maakt hem door een wolkje te knippen uit een vel stevig wit papier. Die omwikkel je met witte wol en aan de achterkant plak je wol in alle kleuren van de regenboog vast. Met een stukje zwarte wol en wat roze wol geef je het wolkje een mond en wangetjes en plak er tot slot nog een paar wiebel ogen op.

Regenboog macramé hanger voor aan de muur

Deze macramé regenboog hangers zijn nog steeds helemaal hip in de kinderkamer. Maar in plaats van er één te kopen, kun je hem ook vrij simpel zelf maken. In de video hierboven laat ik stap voor stap zien hoe je dat kunt doen.

Regenbogen maken van klei of zoutdeeg

Regenboog knutselen | 25 Leuke ideeën voor 't maken van een regenboog.

Deze regenboog hangertjes van zelfdrogende klei (o.a. te koop bij Shoppartners.nl) zijn leuk om aan een kastdeurtje of in een paar mooie takken te hangen. Of je plakt ze op een cadeautje om het extra persoonlijk te maken. Rol de klei – of je kunt ook zoutdeeg gebruiken – plat en steek er rondjes uit met een ronde uitsteker of een glas. Snijd iets minder van de helft van de rondjes af en maak een gaatje in de halve cirkels met een saté prikker. Dan laat je de klei opdrogen en als het hard is, kun je er met acrylstiften of verf regenbogen op maken. Een touwtje er doorheen en je bent klaar.

Regenboog tasje knutselen van papieren bordjes

Met een heel en een half papieren gebaksbordje op elkaar kun je dit leuke regenboog tasje knutselen. Op het hele bordje schilder of teken je een regenboog. En het halve bordje maak je blauw. Dan plak je er nog wat wolken watjes op. En als de verf droog is, lijm je bordjes aan elkaar vast met de rand en knoop je er een touwtje aan vast.

‘Lees ook: Happy Stones maken | Stenen schilderen & verstoppen om een ander blij te maken.’

Regenboog krijtverf maken

Dit is stoepkrijt in een nieuw jasje! Een leuk alternatief waarmee de kinderen net weer even op een andere manier de stoep of het terras onder kunnen kliederen. Hoe je de regenboog krijtverf maakt, lees je hier.

Regenboog windvaantje knutselen

Nog zo’n leuke regenboog om te knutselen van wc rol! Het staat zo vrolijk als deze regenboog slierten bewegen in de wind. Versier de wc rol met blauw papier en een wolkje. En plak aan de binnenkant vloeipapier (o.a. te koop bij Baker Ross) in alle kleuren van de regenboog.

Regenboog knutselen van karton en wol

Een regenboog hoeft niet persé de zeven officiële kleuren te hebben om mooi te zijn. Kijk maar eens naar deze leukerd van karton. Hij matcht perfect met de kleur op de muur en is daarom een superleuke eyecatcher in de kinderkamer. Je maakt hem door een regenboog uit karton te knippen. Schilder hem in de kleuren van de kamer. En als de verf droog is, prik je gaatjes in het karton waardoor je wol rijgt en een draadje om de regenboog mee op te hangen. Simpel, maar met een erg leuk resultaat.

‘Lees ook: 15+ Leuke manieren om een vogel te knutselen.’

En, ga jij één van deze vrolijke regenbogen knutselen? Wij vinden het super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een foto van jouw regenboog op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt!

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze knutseltip vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën. Vind je het leuk om nog wat meer inspiratie op te doen? Check dan bijvoorbeeld eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken. Of kijk hier eens wat je allemaal met strijkkralen kunt doen. Al onze andere knutseltips vind je in ons knutsel archief. En wil je nou echt helemaal niks meer van ons missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Bloem vouwen | Zo maak je deze mooie origami bloem stap voor stap
Een spinner maken van karton | Leuk om te knutselen & om mee te spelen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter