Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië – Oostkust

21 september 2016
reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie, vliegen, kinderen, oostkust, strand, stingers, zee

Dit is de 5e blog van Kobe (1) en Lieve (3), die 80 dagen op reis zijn door Australië. Vorige week zaten we in de Red Centre bij Alice Springs. Vandaag echter geen rood zand maar een goudgeel strand en kijken we uit op de oostkust van Australia.

Auto bingo 

We hebben ons dus verplaatst en een flink stuk; afgelopen week bijna 3000 kilometer! Een afstand vergelijkbaar met Amsterdam naar Athene. Een prachtige rit door een relatief vlak landschap dat elke paar honderd kilometer volledig verandert; van rode woestijn naar gele steppe, naar groene jungle. Voor Kobe en Lieve minder relevante uitstapjes onderweg, het is een uitgestrekte zeer rustige regio. We zien om de 20 kilometer één tegenligger en om de 400 kilometer een dorpje. Dus vermaken Kobe en Lieve zich met autobingo. Het is wat de titel aangeeft: wie als eerste zijn bingo kaart vol heeft wint. De twist is dat de cijfers plaatjes zijn, met van alles wat je tegen komt langs de weg. Bussen, verkeersborden, kerkjes en treinen de keuze is divers. Iets te divers alleen voor onze rit, waar het uitzicht wat minder afwisselend is. Voor Lieve echter geen probleem en zij roept als ze überhaupt een plaatje kan aankruisen al “Bingo!”. Hetgeen we alle vier met veel gejuich als overwinning vieren. Dus met autobingo en een paar filmpjes op de iPad kijken bereiken we de oostkust.

Dodelijke kwallen

De eerste plaats aan de oostkust die we de moeite waard vinden is Townsville. Volgens de Lonely Planet een stad met 200.000 inwoners, een boulevard en strand. Voor ons als bewoners van Scheveningen voelt het een beetje als thuiskomen. Het verschil is alleen dat er ‘stingers’ in zee zitten. Stingers zijn extreem giftige kwallen met een steek die dodelijk kan zijn. Maar voor Australiërs geen reden om de zee niet in te gaan. Australië voorziet namelijk in voorzorgsmaatregelen, van potten azijn voor tijdelijke verlichting op het strand, tot ‘stinger free’ zones waar je rustig kan zwemmen. Kobe leek echter niet overtuigd en hield het bij schommelen voor de stinger free zone. 

reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie, vliegen, kinderen, oostkust, strand, stingers, zee

Please be quiet

Het is twee weken schoolvakantie in Australië, dus er zijn extra activiteiten op de camping. Er is een speciale bioscoop avond met de filmversie van Jungle book. Lieve is dol enthousiast nadat we vertellen dat dit een leuke kinderfilm is. In de professioneel opgezette openlucht bioscoop waar je alleen je eigen stoel hoeft mee te nemen en is het gezellig druk. Lieve vraagt meteen of we ook popcorn kopen, want dit hoort er volgens haar echt bij. Geen idee hoe Lieve dit weet, want het is er in Nederland nog nooit van gekomen om naar de bios te gaan. Maar wat een geluk de popcorn is zelfs gratis en dat maakt de bioscoop avond voor Lieve helemaal compleet. Kobe geniet door elk dier in jungle book te imiteren. Hij sist als Kaa de slang, brult als Baloe de beer, maar vooral de imitatie van Serre Kahn de tijger is favoriet. Kobe zijn luide “Ggggrrrrrrr” levert veel hilariteit op. Helaas kan het driejarige buurmeisje het minder waarderen en vraagt regelmatig “Please be quiet”. 

Volgende week

We reizen noordwaarts langs de kust door een regio waar bananen plantages en tropisch regenwoud elkaar afwisselen.

Heb je de vorige verhalen van Kobe en Lieve gemist? Je kunt ze hier terug lezen! En voor meer foto’s volg je Kobe en Lieve op hun eigen instagram: www.instagram.com/kobeandlieve.

Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië - Greet Barrier Reef
Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië - The Outback

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Carine 28 september 2016 at 12:18 pm

    Wat leuk om te lezen! Denk aan jullie. Lieve groet, Carine

  • Laat een reactie achter