Zo maak je van de tuin een echte relax plek

2 februari 2023
Zo maak je van de tuin een echte relax plek!

Of je nu beschikt over een paar groene vingers of niet, het is heerlijk om een tuin of fijn buiten plekje te hebben. Een lekkere plek om te ontspannen. Met een drankje en een boek in de zon, maar ook in de winter bij een knapperend vuurtje. Maar hoe kun je van je tuin nu de ultieme relax plek maken? Wij geven je tips!

De ultieme relax stoelen voor in de tuin

In een relax tuin horen relax stoelen. Een ligbed met lekkere zachte kussens, schommelende stoelen die met je mee bewegen wanneer je achterover leunt, een houten deckchair met een schapenvacht of een heerlijke loungebank om op te chillen. En als je houdt van een festival vibe in de tuin dan kies je natuurlijk voor een grote zitzak om in neer te ploffen of een hangmat of hangstoel. Een relax plek in de tuin begint met de perfecte tuinmeubels!

Zo maak je van de tuin een echte relax plek!

Zorg voor goede beschutting

Wil je ongestoord relaxen, dan is het belangrijk om voor privacy in de tuin te zorgen. Hoe meer privacy je hebt, hoe meer je echt tot rust komt. Privacy creëren in de tuin is mogelijk met bijvoorbeeld schuttingen rondom je tuin. Als je die nog niet hebt, is dat zeker iets om over na te denken. Fan van hoge beplanting? Dan is dat ook een manier om meer privacy én gezelligheid te creëren.

‘Lees ook: Achtertuin inspiratie & styling tips.’

Zet een jacuzzi neer

Optimaal relaxen in je eigen tuin is ook mogelijk met een jacuzzi. Als je daar de ruimte voor hebt in je tuin, is het een investering waar je veel plezier van kunt hebben. Met een mooie jacuzzi kom je even helemaal tot rust. Ideaal na een lange werkdag of op een mooie zomerdag. Hiermee tover je jouw tuin om tot een heerlijke spa!

Plaats een overkapping

Zo maak je van de tuin een echte relax plek!

Als je er ruimte en budget voor hebt en een echte relax tuin wilt realiseren, dan is een overkapping iets om over na te denken. Met een overkapping is het mogelijk om zowel bij mooi als bij slecht weer tijd in de buitenlucht door te brengen. Een overkapping is bovendien gezellig in te richten, waardoor je er snel een sfeervolle plek van maakt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van meubilair, verlichting en decoratie. 

Wil je meer genieten van je eigen tuin? Met deze tips hierboven lukt het je om voortaan ultiem te relaxen. Geef je jouw tuin een boost, dan wordt het alleen maar leuker om hier veel uurtjes door te brengen!

Dit zijn dé trendkleuren van 2023 voor je interieur
Geen tijd voor de sportschool? 5 Alternatieven om toch te sporten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter