Review: Melvita arganolie

23 december 2015

Trouw verwen ik dagelijks mijn gezicht met een lekker crèmetje. Helaas zijn er van die momenten in de maand dat mijn huid aanvoelt als een krant en de puber pukkeltjes opeens weer van zich laten horen. Twee zwangerschappen en die ellendige rot hormonen hebben mijn gezichtshuid niet veel goeds gedaan. Tel daar de minder uren slaap en de hectiek van kids bij op en ik moet eigenlijk een maand op Bali in een wellnessresort in mijn uppie herstellen voordat ik weer met een perzikenhuidje door het leven ga. Blijkbaar ontkom ik er ook niet aan, er moet iets meer werk verzet worden om als stralende mama door het leven te gaan. Dus ben ik altijd wel in voor een leuke producttest.

Het inmiddels enorme populaire arganolie, ook wel het goud van Marokko genoemd, stond al enige tijd op mijn lijstje om te proberen. Afgelopen weken ging ik aan de slag met de arganolie van Melvita. Dit Franse merk ontwikkelt huidverzorgingsproducten op basis van biologische ingrediënten. In het kort: de arganboom groeit alleen langs de Marokkaanse kustlijn, de noten van deze boom bevatten een olie dat bijzonder rijk is aan onder andere essentiele vetzuren, antioxidanten en vitamine E. En deze natuurlijke ingrediënten zijn dus super goed voor je huid en hebben een herstellende werking. Denk aan het verminderen van rimpels (ben nu al fan), het hydrateren van de huid, het helpt tegen huidaandoeningen als acne, eczeem, tegen zwangerschaps striae en het voedt je haar en nagels. Van top tot teen kun je jezelf onderdompelen.

Mijn gezicht kon wel een flinke oppepper gebruiken. Als een soort van serum gebruikte ik de arganolie onder mijn dag- en nachtcrème. Het idee olie op mijn gezicht te smeren vond ik wel eventjes wennen. Wil liever niet met een glimmende happyface de straat op. Uiteindelijk ben ik het toch alleen gaan gebruiken voordat ik ging slapen. Het blijft olie dus je gezicht glimt er sowieso wel een beetje van. Eigenlijk hoef je maar een heel klein beetje te gebruiken. Een paar minuutjes intrekken en toen was het tijd voor een beetje gezichtscrème. Na een paar dagen voelde ik meteen effect omdat mijn huid soepeler en zachter aanvoelde. En vooral ook een stuk rustiger was geworden. arganolie-verzorging-vrouw-gezicht-huid-gevoelig-droog-straie-beauty-review-antirimpel-natuurlijk-biologisch-gezichtscreme-dagelijks-tip-ladylemonade_nl4 Mijn nagels en nagelriemen waren ook niet in de beste conditie, dus smeren maar. Mijn nagels werden vrij snel minder dof en mijn nagelriemen werden weer zacht. En als je eenmaal aan de arganolie bent, tja dan ga je los. Zo heb ik het ook in mijn haar gedaan en dit werkt weer heel goed tegen droge puntjes of kroezende krullen. De Melvita arganolie die ik heb gebruikt zit in een flesje van 50 ml en werkt via een pompje. Je gebruikt best weinig per keer dus je doet er lang mee. De geur is niet zo spannend, eigenlijk wat je van olie kunt verwachten en dat is ook helemaal goed. Arganolie vind ik zelf heel fijn en gebruik het vooral ondersteunend. Het idee dat het echt een product van de natuur is vind ik een dik pluspunt. Het Melvita assortiment is verkrijgbaar via Vitaminestore’s en online via vitaminestore.nl.

Goede voornemens in uitvoering
Kerstcadeautjes voor mama

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter