Review: SuperJuicer slowjuicer

3 december 2015

Groente en kinderen zijn niet altijd de beste match. Er zitten van die dagen bij dat de groente onaangeroerd liggen te verpieteren op de bordjes van Reva en Lucy. Een vers groentesapje is mijn geheime hulpmiddel om toch de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen bij de meiden binnen te krijgen. Zelf ben ik ook dol op deze healthy power drankjes, die vol zitten met vitaminen en mineralen. En daarom kon ik ook alleen maar een gat in de lucht springen toen ik de vraag kreeg of ik de SuperJuicer slowjuicer wilde testen.

Wat doet een slowjuicer? Een slowjuicer perst, kneust en maalt op een langzame manier sap uit groente en fruit zonder dat het verhit wordt. De vitamines, mineralen en enzymen uit groente en fruit blijven hierdoor behouden en daardoor is de smaak van het sapje ook veel intenser. Bij andere apparaten die op hoge snelheden draaien ontstaat er verhitting waardoor juist veel gezonde voedingsstoffen verloren gaan. En de slowjuicer scheidt de pulp en sap van elkaar, zo heb je altijd een lekker drinkbaar sapje. Geen dikke slobberige sapjes met velletjes, ik ben nu al fan.

slowjuicer-superjuicer-gezond-kind-groente-eten-sapjes-fruit-voeding-babyvoeding-review-recept-sap-ladylemonade_nl Oké, aan de slag! Het design van de SuperJuicer is strak en het ontwerp is compact en hij krijgt van mij een mooi plekje op het aanrecht. Ik ben nogal visueel ingesteld dus ik heb de instructievideo online gevolgd. Super simpel! Om mijn slowjuice experiment goed aan te pakken heb ik vrijwel de hele groente afdeling leeg geshopt. Een sapje maken is echt peanuts, de groente hoeft in principe niet geschild te worden dus dat scheel alweer. Even goed afspoelen onder de kraan, snijden en hop we kunnen juicen. In tegenstelling tot mijn hysterische blender, maakt de slowjuicer weinig geluid. Het duurt eventjes voordat alle sap is geperst. Wat ik wel eerst moest uitvogelen was de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt. Je hebt namelijk niet veel nodig voor een grote opbrengst sap.

slowjuicer-superjuicer-gezond-kind-groente-eten-sapjes-fruit-voeding-babyvoeding-review-recept-sap-ladylemonade_nl4 Groente is de basis en een beetje fruit voeg ik toe voor de smaak. Het sapje gaat dan zeker weten op bij de meiden. Teveel fruit is niet goed in verband met de hoeveelheid (natuurlijke) suikers. Onwijs cool zijn de eindeloze mogelijkheden. Maak zelf tofu, ijs, plantaardige melk of je favoriete smoothie. En het overgebleven pulp kun je ook nog perfect gebruiken voor een soepje, een pastasaus, een zelfgemaakte tapenade of voor een lekkere babyhap. En heb je net een paar wortels door de slowjuicer heen gejaagd dan kun je het wortel pulp meteen gebruiken voor in een homemade wortelcake.

slowjuicer-superjuicer-gezond-kind-groente-eten-sapjes-fruit-voeding-babyvoeding-review-recept-sap-ladylemonade_nl2 Inmiddels een paar ‘test’ sapjes verder zijn deze drie groentesapjes favoriet bij de dames en Reva heeft ze alledrie een naam gegeven. Misschien denk je, is dat echt lekker? Yes, zeker weten. Hier komen ze met de ingrediënten en al.

1. Dora juice
4 wortels
1 rode (rauwe) biet
1 appel
paar blaadjes munt

2. (Op) kikker juice
handje spinazie
1 peer
1/2 komkommer
1/4 citroen

3. Dino juice
handje boerenkool
1 stengel bleekselderij
1 appel
1/2 komkommer
1 kiwi

Gelukkig is het minst leuke klusje, het reinigen van de slowjuicer ook heel makkelijk en kost het maar een paar minuutjes. Slowjuicers zijn over het algemeen behoorlijk prijzig. De SuperJuicer brengt daar verandering in, want je hebt namelijk de keuze uit verschillende pakketten voor een slowjuicer op maat en binnen een budget wat bij je past. Zo kan straks iedereen aan het slowjuicen. Wil je ook een keertje aan de slag met de SuperJuicer slowjuicer, we geven er eentje weg. Wat moet je doen? Like SuperJuicer en Lady Lemonade en laat ons hieronder weten waarom jij dit super apparaat, ter waarde van € 199,-, zo graag wilt winnen. De actie loopt t/m 10 december en dan maken we de winnaar bekend.

Bedankt voor al jullie leuke reacties, helaas kunnen we maar één iemand blij maken. Geeske, gefeliciteerd jij kunt binnenkort lekker aan de slag. De SuperJuicer slowjuicer komt z.s.m jouw kant op. En voor de niet-winnaars hebben we een kleine troostprijs t/m 31 januari 2016 kun je met deze code: ladylemonade10 10% korting krijgen op de aanschaf van een SuperJuicer.

 

Footer_03

Knoeien mag!
DIY: Je naam in chocoladeletters

Dit vind je misschien ook leuk

43 Reacties

 • Reply Christa lindhout 3 december 2015 at 8:06 am

  Dat is toevallig.gisteren voor het eerst een sapje geprobeerd omdat mijn collega met haar thermoskan met groente sap aankwam. Wat een uitkomst. Ze was lyrisch enthousiast. Ik nu ook. En opeens zie ik deze actie. Ik doe graag mee op en gezond 2016.

 • Reply Marieke 3 december 2015 at 8:13 am

  Wauw! Wat zou ik die graag willen winnen! Op dit moment Lisa, een heerlijke peuterpuber, in huis en zij vindt groente eten echt een uitdaging, wij dus ook. Over een paar maandjes komt er bij ons een tweede bij, wat zou het fantastisch zijn als wij met dr slowjuicer drie vliegen in één klap kunnen slaan door het sap aan Lisa te geven en het pulp voor een heerlijk, gezonde babyhap kunnen gebruiken en wij weer blij zijn met een gezonde peuter, baby en kostenbesparend én verantwoord bezig zijn!

 • Reply Leonie 3 december 2015 at 8:25 am

  De superjuicer slowjuicer zou hier perfect van pas komen! Mijn vriend maakt voor mijn dochter en mij vaak sapjes met een blender. Maar hij heeft altijd ruzie met het apparaat en gezegd ik gooi dat ding de deur uit. Daarnaast hebben we een kleine uk van 6 weekjes en straks kan zij ook aan de baby hapjes en sapjes.

 • Reply Emmie Bouwens 3 december 2015 at 9:05 am

  Oh toppie.. We zijn dol op sapjes hier, maar deze krijg ik niet gemaakt met een staafmixer! Ze klinken ook erg lekker.. Altijd al eens willen proberen, lijkt me echt iets voor hier!

 • Reply Feikje 3 december 2015 at 9:08 am

  Wauw onze familie kan wel een vitamineboost gebruiken ! Elke ochtend starten met een gezonde juice….dan raak ik die zwangerschapskilo’s misschien ook snel kwijt !

 • Reply Marange Krouwel 3 december 2015 at 9:43 am

  Zo gaaf dit. En niet alleen voor de kids maar ook mijn man. Hij eet amper groente en lust ook een hoop niet. Hij wilt afvallen wellicht is dit de uitkomst voor hem. Ik doe dus graag mee, voor een healthy family

 • Reply yvette 3 december 2015 at 9:48 am

  Same here, een zoontje dat alleen appels wil aan fruit en groente is ook een ramp.. en straks ook fijn voor onze baby-dochter! En uiteraard voor onszelf.

 • Reply Mirjana 3 december 2015 at 9:49 am

  Dit zou te gek zijn! Lynn voorzien van fijne sapjes waar ze dol op is maar de stukjes niet kan zien zitten 🙂
  En voor Milan een mooie start van hapjes/drankjes. Want zo makkelijk als zijn zus was met de eerste hapjes blijft hij keurig weigeren. In sapvorm gaan die eerste slokken natuurlijk veel makkelijker en is hij beter in de maling te nemen 😉

 • Reply Melanie van der Kruijk 3 december 2015 at 10:11 am

  Ik waag graag een kansje mee voor ons meisje Lieve. Op het moment doet zij erg moeilijk met het eten van haar groente. Dit zou dus echt een uitkomst zijn. Zo kan ze op de dag tussendoor groente sapjes drinken en krijgt ze zo toch haar vitamines en voedingsstoffen binnen. Wij gaan heel hard duimen!

 • Reply Jade 3 december 2015 at 10:13 am

  Mijn oudste zoon krijg ik geen groente in! Ik weet het niet meer, misschien is dit de oplossing!

 • Reply Merel 3 december 2015 at 10:56 am

  Mooi apparaat! Ik heb al eindeloos lopen zoeken op internet naar een goed exemplaar maar de meningen en prijzen zijn zó verdeeld! Deze klinkt goed en ziet er ook nog eens mooi uit! Onze zoon van 1,5 heeft een neus én afkeer voor vitaminen lijkt het… Zodra het gezond is draait hij zijn hoofd weg… Tenzij het drinkbaar is, ben ik achter….! We willen héél graag van de snottebellen af en extra vitaminen er voor in de plaats! Dus je maakt ons er heel erg blij mee!!!

 • Reply Ciska 3 december 2015 at 11:11 am

  Dat is een toffe actie! Mijn meiden drinken graag smoothies en zullen dit ook geweldig vinden. De jongste twee zijn heel selectief met het eten van groente. De oudste (14) is helemaal op de gezonde toer op het moment met een beetje mazzel hoef ik alleen te genieten en op te ruimen 😉

 • Reply Agnes 3 december 2015 at 11:57 am

  Ik doe graag mee met deze actie!
  Mijn zoon van bijna 4 vind tegenwoordig alle groente vies (of zoals hij zegt, poep) dus om op deze manier misschien wat groente binnen te krijgen zou wel een uitkomst zijn. En mocht dat toch niet lukken dan gebruik ik hem lekker voor mezelf, ik vind het namelijk wel heel lekker, hahaha

 • Reply Merel 3 december 2015 at 12:22 pm

  Wij hebben ook een meisje die groente het liefst niet op haar bordje ziet liggen en iedere avond is het weer een feest wat alleen het vlees wordt opgegeten. Dit apparaat zou geweldig zijn.

 • Reply Loes D. 3 december 2015 at 1:20 pm

  Precies wat we nodig hebben voor alle appels, peren, pruimen, bessen, aardbeien, courgettes, kommkommers, pompoenen, bieten en tomaten die volgend jaar weer gaan groeien in onze tuin. De afgelopen zomer en herfst was de oogst zo overweldigend dat ik al had zitten kijken naar deze mooie machine.. En bijkomend voordeel, misschien gaat mijn zoontje dat absoluut geen groente wil eten hiermee misschien wel overstag!

 • Reply maureen 3 december 2015 at 1:44 pm

  Wat een hoofdprijs is dit. Ok. Rustig ademen, bedenken wat ik hier ga schrijven…. mn dochtertje drinkt zeer slecht maar vind de sapjes van bagles en beans heerlijk. Dan kan ik ze zelf maken! Zou geweldig zijn!

 • Reply Sarina Luitwieler 3 december 2015 at 2:15 pm

  Lijkt me echt super ! Bij mijn dochter komt er weinig groente in en dit is de ideale oplossing. Ook een goede oplossing voor een gezond ontbijt. En mama wil 2016 ook heel gezond beginnen:-)

 • Reply Nicole 3 december 2015 at 2:43 pm

  Ik zou deze superjuicer graag willen winnen aangezien ik sinds kort met een gezondheidsdieet ben begonnen, omdat ik al ruim 2 jaar klachten heb die geen dokter kan oplossen. Wellicht dat lekkere sapjes uit de superjuicer mij weer een gezonder mens maakt!

 • Reply Berdine 3 december 2015 at 3:44 pm

  Omdat sapjes heerlijk zijn en met de slow juicer heel gezond! Zin om allemaal nieuwe combinaties van groenten & fruit te bedenken!

 • Reply iulia van empel-stamate 3 december 2015 at 8:09 pm

  ik wil hem graag willen winnen voor mijn zoontje die heel slechts eet. Dit is de ideale oplossing om vitamines naar binnen te krijgen

 • Reply linda raaijmakers 3 december 2015 at 8:18 pm

  Onze tweeling Lucas & Eva die 5 december 2 jaar worden zijn al een half jaar helemaal dol op “moothies” zoals ze deze heerlijke en vrolijke drankjes zelf noemen. Inmiddels heb ik er al heel wat voor ze gemaakt en begint ons goedkope apparaatje te slijten. Met de winter voor de deur willen wij natuurlijk niet zonder zitten en maken we graag kans op deze prachtige slowjuicer als cadeautje onder de kerstboom. Groetjes Linda, Lucas & Eva (voor papa is dit veeeeeeeel te gezond zegt ie 😉 )

 • Reply Rebecca 3 december 2015 at 9:15 pm

  Waarom ik een SlowJuicer zou willen winnen… Er zijn te veel redenen dat dit aantrekkelijk voor mij klinkt. Gezond worden, peuter aan de groente krijgen, omdat sap lekker is en nieuwe dingen proberen leuk. Waarom ik m niet zo willen winnen? Geen idee? Winnen is leuk! 🙂

 • Reply Gerlinde Doornink 3 december 2015 at 10:26 pm

  Heerlijk lijkt me dat om hiermee smoothies te maken. Dit apparaat mist nog in onze keuken. Wat me vooral handig lijkt is dat het apparaat het echt fijn perst/snijt en de grove stukken eruit haalt. Ideaal met onze kieskeurige kinderen.

 • Reply Ilja 4 december 2015 at 8:14 am

  Iedere avond sta ik groente/fruitsapjes te maken in een oude keukenmachine. Best een hele opgaaf maarja…. Hier in huis is iedereen “hooked” aan de sapjes.
  Een slowjuicer zou me veel tijd besparen. Quality time om andere leuke dingen te doen!

 • Reply Suzanne Doeven 4 december 2015 at 8:56 am

  Wat een gave actie! Ik zou de slowjuicer zo graag willen winnen! Ik maak altijd smoothies en sapjes voor familie en vrienden, helaas is mijn blender vorige week stuk gegaan. Dus als ik deze zou winnen zou het helemaal super zijn! Op deze manier kan ik verder gaan met anderen te verwennen met zelfgemaakte sapjes!

 • Reply Iris 4 december 2015 at 7:05 pm

  Wat een geweldige prijs. Ik wil graag een poging wagen om deze super Juicer te winnen. Omdat mijn zoontje 10 december jarig is zou dit een super cadeau zijn. Mijn zoontje at altijd alles, maar door een trauma dat hij opgelopen heeft is eten een probleem geworden. Gelukkig heeft hij goede begeleiding nu om zijn trauma een plekje te geven. Het is verschrikkelijk als moeder om je kind kokhalzend aan tafel te zien zitten, maar je moet het toch blijven proberen. Hij eet gelukkig fruit en boterhammen gaan er ook weer goed in, maar ik zou hem graag ook de vitamientjes van groente mee willen geven, dit zou volgens mij een ideale oplossing zijn.

 • Reply Mayke 4 december 2015 at 9:55 pm

  Het lijkt mij helemaal te gek om deze slowjuicer te winnen!! Met de blender is het toch minder lekker, heb mogen proeven bij mijn collega! Hiermee ga ik zelfs mijn man en kinderen aan de groene sapjes krijgen! Helemaal na al de zoetigheid deze dagen..

 • Reply Natascha 5 december 2015 at 12:26 am

  Wij willen ‘m!!
  Helaas, ik heb geen supergoed verhaal om dit ding te winnen…
  Maar ik wil ‘m wel. Hoef ik geen gezonde (detox) sapjes meer te bestellen en kan ik zelf bepalen wat ik erin wil doen!!!! Kom maar op!

 • Reply Anita 5 december 2015 at 9:58 am

  Wow! Dat zou fantastisch zijn voor ons gezinnetje! Zeker voor de oudste (ik-lust-geen-groente) Finn!

 • Reply marlous 5 december 2015 at 8:44 pm

  Met 2 kindjes die niet van groenten houden maar wel van sapjes, zou dit een uitkomst zijn! Zeker als je de sapjes leuke namen geeft haha! Mijn zoon is helemaal gek van dino’s dus een dino-sapje zou hij zeker waarderen. En wij als ouders zouden dan natuurlijk ook lekker meegenieten. Door alle drukte vergeten we onszelf regelmatig en een gezond sapje is dan ideaal om je een kickstart of nieuwe energie te geven.

 • Reply Geeske 5 december 2015 at 9:00 pm

  Wel wel hallo kom maar op met die Supersupersuper Juicer. Wij willen juicen baby! Rens Kroes here we come.. Superhealthy en gezond voor de kids en family. Bleekselderij, wortel en rauwe biet gaan letterlijk en figuurlijk verslonden worden met deze SuperJuicer, en als toetje de worteltaart! Kids blij, wij blij 🙂 want ongemerkt gaan de juiste voedingsstoffen naar binnen. Eindelijk die blender aan de straat. We kunnen niet wachten om nieuwe groentesapjes en powerdrankjes te proberen en te bedenken voor het gezin. Helemaal super!

 • Reply stephanie kernizan 5 december 2015 at 10:16 pm

  Ik zou er zo blij mee zijn..waarom? Omdat ik op dit moment echt niet meer weet hoe ik mijn 2-jarige aan de groente krijg. En ik zou graag zien dat hij net zo gaat juichen wanneer hij groente voorgeschoteld krijgt als wanneer hij mutlivitamine van davitamon ziet. Prima noodoplossing hoor maar geef toch liever echte vitaminen ;).

 • Reply Eefje Verhagen 6 december 2015 at 1:40 am

  Sinds ik drie maanden geleden hoorde dat ik coeliakie heb, ben ik op zoek naar alternatieven voor brood. Steeds vaker drink ik een groene smoothie in de ochtend. Ik voel me veel energieker en gezonder en zit beter in m’n vel. Twee weken geleden zag ik de documentaire ‘Fat, Sick and Nearly dead’. Een intrigerende en inspirerende film waarin een man vertelt en laat zien hoe het drinken van versgeperst sap zijn leven en dat van heel veel anderen heeft veranderd en gered. 100% gezond. Als ik ook maar in de buurt van de 75% kom dankzij het drinken van meer vers sap, zou mijn leven onvoorstelbaar verbeterd zijn. Meer energie, een helderder hoofd en een betere gezondheid om de dingen in het leven die belanrijk voor me zijn de aandacht te geven die ze verdienen; mijn gezin, mijn bedrijf, vrienden en familie en natuurlijk mezelf. Pas als ik goed voor mezelf zorg, kan ik dat ook voor anderen doen. Deze juicer zou ontzettend veel voor mij en mijn gezondheid betekenen.

 • Reply Marit 6 december 2015 at 5:21 pm

  We houden van groentes en fruitjes en al helemaal als alles vers en gezond blijft 🙂
  Zou een mooi kerstcadeau voor ons zelf 🙂

 • Reply Yvette 6 december 2015 at 7:15 pm

  En dan kom je bij de verloskundige voor de eerste echo van je derde kindje. Haar hoofd wordt rood en ze zegt “zien jullie wat ik zie?! Het zijn er twee”! Dus….nu voor ons komende heerlijke grote gezin zijn gezonde kraamweek, kinder, heellangnietgoedgeslapen sapjes meer dan welkom! En ook straks voor de dubbele babyhapjes, een geschenk uit de hemel!

 • Reply Janique 6 december 2015 at 10:48 pm

  gezonde sapjes maken voor ons gezin om zo de nodige vitamines binnen te krijgen. En ook voor onze kieskeurige dochter zou dit de perfecte oplossing zijn voor groente en fruit.

 • Reply Elif Sazak-Albostanli 7 december 2015 at 6:48 am

  Super leuke En een gezonde actie… Wie wil nou niet lekkere gruir en groente mixen … Heerlijk.. Ik zou deze graar willen winnen voor mijn gezin..

 • Reply Danielle 7 december 2015 at 10:33 am

  Zou super zijn voor onze 8 maanden oude kanjer Odin die momenteel in het ziekenhuis ligt doordat hij alleen maar Afvalt. Krijgt hij toch op een makkelijke manier vitaminen binnen en nog belangrijker voldoende vocht!
  En ik denk dat zijn broer dex van 2,5 ook wel lekkere sapjes lust!

 • Reply Charlier 7 december 2015 at 11:32 am

  Wat zou dit een uitkomst zijn voor ons! Onze zoon van 1,5 heeft sinds zijn geboorte last van een plekje op z’n tong. Na diverse ziekenhuizen bezocht te hebben blijkt het een ‘landkaarttong’ te zijn. Nee, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord. Het eten wordt dus steeds lastiger door nieuwe smaken aan te bieden want dat kan zeer doen. Alles moet tegenwoordig met appelmoes omdat de smaak dan wat vlakker is. O wat zou dit een uitkomst zijn! Geen stress meer over de hoeveelheid gezonde voedingsstoffen die hij binnen krijgt of tr harde stukjes die prikken en nu ook nog eens super voor onze tweede die in april verwacht wordt. Ik ga nu echt zoooooo hard duimen…

 • Reply Sabine Hensens 7 december 2015 at 12:26 pm

  Dat is een mooie prijs!! Ik maak ontzettend graag een kansje…Mijn dochter Mara van 5 zit in een fase waarin ze ABSOLUUT geen groenten wilt eten. Fruit is ze gelukkig wel dol op. De receptjes in het blog hebben zulke GE-WEL-DIGE namen, als ik haar die voorzet wil ze het zonder problemen drinken!! GENIAAAAAL!!
  Zo krijg ik toch haar groenten naar binnen en kunnen we beide genieten van heerlijke drankjes 🙂

 • Reply cynthia 8 december 2015 at 11:01 pm

  Genoeg goede redenen om de slowjuicer te winnen voor mijn zoontje (en ook voor mijzelf). Waarom… wil ik best delen in een pb… Dus dan maar zo:”Wie niet waagt, wie niet wint!” 🙂

 • Reply Vivian 9 december 2015 at 11:34 am

  Ohhhh is zie dit nu pas, hoe heb ik dit nu kunnen missen!! Op de valreep roep ik HEEL GRAAG! Hier in huis is groot en klein dol op sapjes, smoothies enz enz alleen met een staafmixer lukt het helaas niet altijd even goed *ahum*. Met een slowjuicer kunnen we veel meer variëren, uitproberen, proeven en verfijnen! Wat zou ik hier ontzettend blij mee zijn, een cadeau voor het hele gezin.

  Een slowjuicer onder de boom klinkt als een hele mooie droom.
  Can dreams come true?

 • Reply ariaene 9 december 2015 at 2:50 pm

  Van de zomer in Frankrijk allerlei koude soepen (in pak) gevonden, die hier niet te krijgen zijn zoals erwt met munt, wortel met ui en kruiden. Kan ik thuis ook gaan experimenteren zonder dat de vitamines verloren gaan. Zelf appelsap maken, kom maar op. …

 • Laat een reactie achter