Het houten leger van het Rijksmuseum

26 februari 2015

Robots… Als je niet oppast nemen ze niet alleen je baan over, maar veroveren ook je complete huis. Bij ons is het begonnen met de kinderkamer. Ze staan op Finn’s dekbedovertrek, een kussen, er staat een blikken exemplaar op de kast en sinds kort heeft die gezelschap van dit knappe houten ventje. Het is een Rijkswachter. Hij heeft jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en heeft met hen de hele wereld over gereisd. Maar nu zijn taak erop zit, woont hij bij ons. Hoe cool!

robot, houten, kinderkamer, babykamer, jongen, inrichten, inrichting, accessoires, retro, hippe, unieke, bijzondere, handgemaakte, speelgoed, tips, ideeën, cadeautjes, verjaardagscadeau, verjaardag, jarig, kraamcadeau, interieur, rijkswachters, rijksmuse Tijdens de verbouwing van het Rijksmuseum werden alle kunstwerken in houten transportkisten opgeborgen. Maar nu de renovatie erop zit, zijn deze dozen niet meer nodig en krijgen ze een tweede leven als Rijkswachter. Iedere Rijkswachter is anders. Ze zijn uniek en handgemaakt en hebben allemaal een eigen verhaal. En als nieuwe eigenaar kun je uitzoeken welke kunstschat jouw Rijkswachter heeft beschermd.

robot, houten, kinderkamer, babykamer, jongen, inrichten, inrichting, accessoires, retro, hippe, unieke, bijzondere, handgemaakte, speelgoed, tips, ideeën, cadeautjes, verjaardagscadeau, verjaardag, jarig, kraamcadeau, interieur, rijkswachters, rijksmuse

Als ik het nummer van ons mannetje invoer op rijkswachters.nl kom ik er achter dat hij beschermheer was van een pijpenwroeter met de titel ‘Patriotse pijpenpeuter met keeshond in hok’. Te vinden in zaal 1.10 van het Rijks. Leuk om een keer op te zoeken als Finn wat ouder is!

robot, houten, kinderkamer, babykamer, jongen, inrichten, inrichting, accessoires, retro, hippe, unieke, bijzondere, handgemaakte, speelgoed, tips, ideeën, cadeautjes, verjaardagscadeau, verjaardag, jarig, kraamcadeau, interieur, rijkswachters, rijksmuseOnze mini Rijkswachter is met zijn 17 centimeter de kleinste van het stel. Zijn armen kunnen bewegen en hij kost €35,-. Zijn grote broers meten 30 centimeter – maatje melkpak – en kosten €75,-. Ook kun je dezelfde Rijkswachter met een lampje kopen, voorzien van een rood strijkijzersnoer met schakelaar en stekker. €120,- En de grootste van het stel is een Rijkswachter van 90 centimeter met twee lampen als ogen en een kastje als buik. Prijs: €325,-. Een leuk cadeau voor een stoere jarige jongen of origineel kraamcadeau voor een hippe newborn!

Pastel in de kinderkamer
Cadeautips voor de eerste verjaardag

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter