Samen geven

30 oktober 2013

Samen met een clubje vriendinnen een goede vriendin verrassen met een gezamenlijk verjaardags-, babyshower-, of een kraamcadeau? Klinkt heel leuk maar als initiatiefnemer ben je vaak de ‘Sjaak’. Dikwijls ben je er namelijk toch drukker mee dan gedacht. Wie doet er mee? Voor welk bedrag? Iemand nog cadeau ideeën? Heeft iedereen het geld overgemaakt? Wat doen we met het geld dat overblijft? Sommige vriendinnen moet je extra achter de broek aan zitten. Regelmatig moet je ook nog geld voorschieten. Oftewel wij drukke moeders zullen drie keer nadenken voordat we ons opgeven als ‘gezamenlijke cadeau organisator’. Hartstikke leuk om te doen, maar het moet geen tijdrovende klus worden.

EasyGiven maakt het ons nu een stuk makkelijker. Dit is namelijk een online kadowinkel gericht op het samen kopen en geven van een kado. Voor de organisator van het gezamenlijke cadeau is het nu eitje. Je nodigt vrienden uit via e-mail en/of Facebook. In de cadeaugalerij van ruim 10.000 producten en diensten wordt een keuze gemaakt.

EasyGiven is flexibel; elke deelnemer kan zelf het in te leggen bedrag bepalen of EasyGiven berekent de prijs per deelnemer. Vervolgens maken de deelnemers hun bijdrage over, samen sparen dus. Het is ook mogelijk dat het platform betalingsherinneringen uitstuurt aan de mensen die nog niet hebben gestort. Het gebruik ervan is gratis, cadeaus worden thuis afgeleverd en zijn net zo duur als in de winkel. Aangesloten webshops zijn onder andere de Bijenkorf.nl, Flinders Design, Artshop, FAB, Rob Peetoom en Coolblue. Je kunt zelfs ook geld inzamelen voor een goed doel. Wat dacht je van een geit als cadeau geven?  Hiermee help je twee gezinnen in Zimbabwe op weg naar een onafhankelijke toekomst. En zo zijn er nog veel meer originele cadeaus om te geven!

DIY: Zwarte Pieten pet
´Mission possible´ met de Lodger Shelter

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Lieke 30 oktober 2013 at 1:56 pm

  Nog nooit van die site gehoord maar klinkt heel handig. Ik ben nu aan de beurt om een kraamcadeau te kopen met een groep meiden. Dan is dit echt een uitkomst. Zag er al als een berg tegenop.

 • Reply Inge 30 oktober 2013 at 11:19 pm

  Zo herkenbaar dit! Ik ben ook altijd de L*L om het netjes te zeggen. Ik wacht nog steeds op geld voor een cadeau voor een bruiloft die was in 2011!! En er om blijven zeuren ben ik wel zat. Dit introduceer ik bij de eerst volgende verjaardag!

 • Reply aki van andel 19 juni 2014 at 5:23 pm

  Goed om te horen dat jullie easygiven gaan gebruiken! Easygiven is in februari enorm verbeterd qua functionaliteit. Nu zijn we ook bezig met updates, met name voor huwelijks kados, zodat je de ideale huwelijkslijst kan maken. Voordeel van easygiven is dat je geld kan inzamelen en niet alleen leuke kado’s kan kiezen, maar ook het geld kan laten storten op een bank rekening naar keuze. Als jullie nog vragen hebben horen we het graag.
  Groet,

  Aki van Andel

 • Laat een reactie achter