Schaatser knutselen die je écht kunt laten schaatsen

9 januari 2021
Schaatser knutselen die je écht kunt laten schaatsen

Tijd om de ijzers te slijpen! Van je schaar in dit geval… Want we gaan namelijk een schaatser knutselen. Een super leuke winterknutsel. Want met magneetjes kun je deze schaatsers écht laten schaatsen. Wil je het zien? Kijk dan maar snel mee hoe je deze schaatsers zelf maken kunt!

Wat heb je nodig om de schaatser te knutselen?

 • Deksel van een schoenendoos & evt de rest van de doos
 • Blauw, wit, grijs en groen papier
 • Deze gratis printable
 • Stiften
 • Lijmstift
 • Hobby lijm of lijmpistool
 • Schaar
 • IJsstokje
 • Per schaatser 2 magneetjes, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Evt. witte verf en een oorstokje
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met wc rol.’

De schaatsers knutselen

 1. Als eerste ga je de vijver waarop de schaatser kan schaatsen knutselen. Die maak je van de deksel van een schoenendoos die je helemaal beplakt met wit papier. En daarop lijm je een vijvertje van grijs papier.
 2. Het is leuk om er ook een winterse achtergrond bij te maken door op een velletje blauw papier witte sneeuwbergen en wat groene bomen te plakken. En je kunt het vel eventueel nog bestempelen met sneeuwvlokken met een wattenstaafje en witte verf.
 3. Als de achtergrond af is en de verf droog, plak je hem tegen de achterkant van de deksel aan.
 4. Dan ga je de schaatsers knutselen. Je kunt hiervoor de printable gebruiken, maar natuurlijk ook je eigen schaatsers tekenen met stift.
 5. Als je de schaatsers ingekleurd hebt, vouw je het blad dubbel, zodat de voor- en achterkant precies op elkaar komen te liggen en lijm je de schaatsers aan elkaar vast, behalve de flapjes onderaan de schaatsen. Mocht je velletje papier niet stevig zijn, dan kun je er ook nog een stukje karton tussen plakken.
 6. Knip de schaatsers uit.
 7. Buig de flapjes aan de onderkant om – de ene naar voren, de ander naar achteren – en plak de magneet eronder.
 8. Lijm met hobby lijm of een lijmpistool ook nog een magneetje op het uiteinde van een ijsstokje.
 9. Nu zijn je schaatsers klaar en kun je ze gaan uitproberen. Zet de schaatsers op de vijver en beweeg het ijsstokje met de magneet onder de schoenendoos. De schaatsers schaatsen! Kun jij ze een pirouette laten draaien?
Door een magneet onder de schoenendoos te houden, komen de schaatsers in beweging.

Ga jij nu ook een schaatser knutselen? Laat ons dan vooral weten of het goed gelukt is! Dat kan bijvoorbeeld door een reactie achter te laten onder dit blog. Of je deelt een foto van het eindresultaat met ons door hem te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’

Nog meer leuke winterknutsels!

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Hier vind je bijvoorbeeld nog een heleboel andere knutselideeën met als thema winter. En heb je zin om een sneeuwpop te maken, dan moet je zeker ook even ons blog met ideeën om een sneeuwpop te knutselen checken. En neem ook eens een kijkje bij onze winter spelletjes waar je allerlei leuke activiteiten voor de kinderen vindt.

Voor nog meer andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Schaatser knutselen die je écht kunt laten schaatsen
Sneeuwballen schieter knutselen met een lege wc rol
Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Leen 13 januari 2021 at 2:10 pm

  Super leuke knutseltips! Op woensdag is het bij ons knutselnamiddag! Vandaag hebben we de schaatsers gemaakt met jouw printlabels en tips. Heel leuk!

 • Reply Clara Pavelescu 25 januari 2024 at 2:46 pm

  Please, you kan give me the object?
  thank you!

 • Laat een reactie achter