Een schoen knutselen voor Sinterklaas

19 november 2022
Een schoen knutselen voor Sinterklaas!

Sinterklaas is weer in het land, een heerlijke periode. En hebben jullie kinderen hun schoen al gezet? Het is natuurlijk al super leuk om je schoen te zetten. Maar het is nog leuker om speciaal daarvoor zelf een schoen te knutselen. Dat is helemaal niet moeilijk met onze (gratis) printable. En je kunt de schoen verder mooi maken zoals jij dat wil. Je bent dus de ontwerper van je eigen schoen! We zijn super benieuwd naar wat jullie ervan gaan maken!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de schoen?

 • Wc rol
 • Onze schoen printable, afgedrukt op gekleurd papier. O.a. te koop bij de HEMA.
 • Stiften en/of decoratie zoals pailletten, pompoms, plakkers etc om de schoen mee te versieren
 • Lint of een veter, o.a. te koop bij Amazon.nl.
 • Lijm
 • Schaar
 • Perforator
‘Lees ook: Meer dan 45 super leuke & makkelijke Sinterklaas surprise ideeën.’

De schoen knutselen voor Sinterklaas

 1. Druk de printable af op gekleurd papier en knip de schoen uit.
 2. Versier de schoen met stiften of andere decoratie zoals pailletten, glitter, pompoms, plakkers etc.
 3. Dan maak je met een perforator gaatjes in het papier voor de veters. Zorg er daarbij voor dat je aan beide kanten evenveel gaatjes maakt en dat de afstand tussen de gaten ongeveer even groot is.
 4. Smeer dan wat lijm in het midden van het papier op de kant die niet versierd is. Plak de wc rol er tegenaan en vouw het papier zo om de wc rol heen dat het aan beide kanten even ver komt. Plak dan ook de neuzen van de schoen aan elkaar, maar alleen met het puntje.
 5. Rijg dan een lint door de gaatjes in de schoen als een veter. En maak er, als je bij het laatste gaatje bent aangekomen een mooie strik in.
 6. Stop tot slot een mooie tekening, je verlanglijstje of een wortel in de schoen en zet hem in de gang of bij de open haard. Zing een mooi Sinterklaas liedje en kijk de volgende dag of Sinterklaas iets leuks in je zelf gemaakte schoen heeft gestopt!
‘Lees ook: Sinterklaas raamtekening | Gratis Sint sjablonen voor op het raam!
Een schoen knutselen voor Sinterklaas!

Simpel om te maken, maar super leuk toch?! Als jij nu ook zo’n mooie schoen gaat knutselen voor Sinterklaas, dan vinden wij het super leuk om ook jullie ontwerpen te zien. Dus deel die vooral met ons door bijvoorbeeld een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram te posten, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze leuke schoenen vind je op onze website nog veel meer leuke Sinterklaas ideeën om te knutselen. Daarvoor klik je hier. Ook hebben we hele vrolijke Sinterklaas versiering om zelf te maken. Of print één van deze leuke Sinterklaas kleurplaten. En al onze andere Sinterklaas knutsels, recepten, spelletjes en meer vind je hier.

Houd verder onze website ook goed in de gaten, want de komende periode zullen we nog veel meer leuke Sinterklaas, maar natuurlijk ook Kerst ideeën met jullie delen. Wanneer je je abonneert op ons YouTube kanaal mis je niks meer van ons!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een schoen knutselen voor Sinterklaas!
De stal van Ozosnel knutselen voor Sinterklaas
Kleurplaten voor Sinterklaas | Print hier gratis de leukste Sinterklaas kleurplaten uit!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter