Strikdiploma is verleden tijd

29 september 2014

Probeer je ook weer elke dag het ochtendcircus zo soepel en zo snel mogelijk te laten verlopen? Zelf loop ik als een soort van drilinstructeur achter Reva aan te rennen. Hemel en aarde moet ik bewegen om haar op tijd op de peuterspeelzaal te krijgen. Ze is ’s ochtends nogal van het relaxen en rustig aan doen. Dit heeft ze absoluut niet van mij, maar des te meer van haar vader.

In deze vroege uurtjes van de dag is het onderdeel schoenen aantrekken één van de vele vertragingsobstakels. Nu heeft ze nog het voordeel dat schoentjes voor haar leeftijd redelijk peuterproof zijn, sneakertjes met elastiek in plaats van veters of een rits. Ik houd alleen mijn hart vast als we over gaan op het echte veterstrikwerk. Sowieso kunnen we er dan alvast een half uurtje extra aan vastplakken.

Als we in die fase zijn beland dan weet ik één ding zeker dan koop ik een hele berg Shoeps. In plaats van veters gebruik je handige en mooie schoenen-veters-strikken-snel-makkelijk-kind-schoen-zelf-ladylemonade_nl2 elastische veters. Deze veters bevestig je aan de gaatjes in de schoenen. Je hoeft ze maar één keer te bevestigen en voor je het weet dribbelt je peuter op zijn schoentjes de kamer door. Shoeps zijn er in allerlei vrolijke leuke kleuren, 11 maar liefst. Kids kunnen dus zelf eindeloos hun eigen look creëren. Ze zijn er in één maat en geschikt voor zowel schoenen voor volwassenen als voor kinderen. Zo wordt het leven van je kleine weer iets makkelijker gemaakt. Geen gestruikel meer over loszittende veters en schoentjes zijn binnen no-time aan.

Met Koeka de winter in
Rompers die groeien als kool

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Jeroen 30 september 2014 at 4:49 pm

  Wat ik mij dan af vraag. Hoe kan je de schoentjes aanspannen zodat ze niet van hun voetjes vallen? Dit kan je met veters of “plakkers” wel doen en lijkt me niet zo met deze Shoeps.

 • Reply Cynthia 1 oktober 2014 at 3:41 pm

  Hallo Jeroen, de Shoeps zijn zo elastisch dat ze heel ver uitgerekt kunnen worden en toch ook vanzelf weer terug keren in hun originele lengte. Daardoor blijft er wel spanning op zitten en vallen de schoentjes niet uit.

 • Reply Julia 8 oktober 2014 at 11:07 pm

  Wat ouders allemaal verzinnen om hun kinderen maar niet te hoeven laten strikken…ga drie zondagen een uurtje met je kind oefenen en ze kunnen de rest van hun leven strikken!

  Hoef je nooit meer elastiekjes te kopen of de voetbalschoenen van je tienjarige zoon te strikken en je kleuter is apetrots dat hij of zij helemaal zelf de veters kan strikken. Weer een stukje zelfstandiger!

 • Reply Cynthia 13 oktober 2014 at 9:18 pm

  Natuurlijk Julia moeten de kleintjes uiteindelijk zelf leren veters strikken. En als mijn kleine meid dit kan, dan ben ik ook super trots op haar. Alleen in sommige gevallen kunnen deze elastische veters super handig zijn. Daarbij zien ze er toch ook hartstikke leuk uit in al die vrolijke kleurtjes? Ik zou zeggen, één paar schoenen veters en één paar schoenen Shoeps ;-).

 • Laat een reactie achter