Happy lunchtime!

3 september 2014

De scholen zijn begonnen en de lunchtrommels mogen iedere ochtend weer trouw gevuld worden. Aan alle mama’s de uitdagende taak om de kids te voorzien van een gezonde hap. En aangezien een volle broodtrommel retour uit den boze is moeten we aan de slag. Hoe zorg je ervoor dat je kleine wel zin heeft om al het verantwoord lekkers op te eten?

In Japan hebben ze daar iets op gevonden, de bento. Een creatieve lunch met de mooiste kunstwerkjes bedoelt om kinderen beter te laten eten. Traditioneel bestaat een bento uit 2 delen koolhydraten zoals rijst of pasta, een deel eiwit zoals vlees, vis, melk, kaas en eieren en 2 delen fruit en/of groente. In Japan is het een sport onder de moeders om de meest originele bento lunches in elkaar te flansen.

In Nederland eten we voornamelijk brood, maar daar kun je ook genoeg leuks mee doen. Het gaat erom dat kinderen zelf enthousiast worden om hun hele lunchbox leeg te happen. En waarschijnlijk denk je nu ‘wanneer moet deze creatieve voedsel uitspatting plaatsvinden?’. En ben je überhaupt al dolbij als iedereen gewassen, aangekleed en met een snelle ontbijthap de deur uit gaat. Toch hoeft het echt niet een tijdrovende klus te zijn. Met deze bento accessoires tover je binnen no-time een feestelijke lunch in elkaar. Haal een wortel door de schiller of druk een berenstempel door de boterham. Wedden dat je kleine met liefde deze vrolijke lunch op eet. En begin anders eerst in het weekend met fröbelen dan word je er vanzelf steeds sneller in. Heb je inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op Pinterest, hier vind je de prachtigste bento creaties.

bento-lunch-kind-accessoires-gezond-eten-voeding-groenten-fruit-ladylemonade_nl

1. Minibakjes dieren € 4,95 2. Lunchbox uil € 19,95 3. Figuur prikkertjes  € 3,75 4. Eivorm uil € 14,95 5. Sandwich snijder € 4,90 6. Tractor lunchbox € 19,95 7. Wortelschiller € 17,- 8. Bakjes fruit + boon € 5,95 9. Boterham Pinguin uitsteker € 6,95 10. Mini brood stempels € 7,50

Smeerkees
Lekker eten op school

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Karin 21 mei 2015 at 1:56 pm

    Kunt u mij zeggen waar die minibakjes dieren verkrijgbaar zijn?

  • Reply Cynthia 21 mei 2015 at 9:41 pm

    Karin, je zou kunnen kijken of ze nog verkrijgbaar zijn bij http://www.deleukstelunch.nl. Succes

  • Laat een reactie achter