Tip: App ‘Naar school’

24 juni 2016

Watskeburt, mijn baby is een grote kleuter geworden. En hoe! Al maanden lonkte de kleuterschool naar Reva. Toen eenmaal het officiële moment was aangebroken vloog ze zonder enige moeite praktisch het klaslokaal in. Ik was natuurlijk een hele stoere mama die stond te zwaaien alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ondertussen stond ik met prikkende ogen en pijn in mijn buik tot honderd te tellen. Als eenmaal deze historische gebeurtenis achter de rug is begint het hele circus pas echt. En natuurlijk heb ik van tevoren van ervaren kleutermama’s de nodige ins & outs over school gehoord, maar holymoly wat komt er veel op je af.

Zodra je ‘s ochtends je ogen open doet begint het feest en de marathon. Krijg maar eens een slaperige kleuter uit bed, in de kleding gehezen en met een broodje achter de kiezen op tijd op school. Ondertussen moet er ook nog een gezond broodtrommeltje in elkaar geflanst worden. Eenmaal aangekomen op school is het een heksenketel van ouders die dezelfde marathon lopen als jij. En dan is dit nog maar een fractie van het nieuwe kleuterleven. De onlangs gelanceerde app ‘Naar School’ is je redder in nood. De app helpt je van tevoren al met het zoeken naar een school (welk systeem, wat past bij een kind) en wijst je de weg binnen de nieuwe wereld van kleuters.

‘Lees ook: Klaar voor school met Squla.’

Het is allemaal geen hogere wiskunde, alleen komt er gewoon veel kijken bij schoolgaande kinderen. De app staat vol met praktische weetjes en vertelt je op een luchtige manier wat je als ouder allemaal kunt verwachten. Wat moet je kindje kunnen, wat leren ze, weektaken, schoolreisjes, BSO, juffendag, digiborden, gekleurde dagen, speelgoedochtend, luizen regels, de lunchtrommel, spelen na schooltijd, meehelpen op school, leerplicht en nog veel meer informatie krijg je kort en duidelijk uitgelegd. Zelfs de rol van Pompom, Flip de beer of kabouter wordt besproken.

school-kleuterschool-basisschool-informatie-kleuter-kind-citotoets-pesten-klas-tips-app-juf-ladylemonade_nl

Wat had ik deze app vier maanden geleden goed kunnen gebruiken. Ik ben meerdere malen de mist in gegaan met speelgoedochtend. Zat Reva weer als enige in de klas zonder haar favoriete Barbie pop. Zielig 🙁 ! Voordat je jezelf in het basisschool leven stort is de ‘Naar School’ app ontzettend handig en het is meteen een fijn naslagwerk als je kindje al op school zit. Je kunt de app voor € 1,99 downloaden vanuit de App Store.

Bedankje voor juf of meester: Maak een schoolbord van chocola!
De moeder van de maand: Irma

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter