Schoolspullen lijst | Dé checklist voor de basisschool & middelbare school

28 juli 2021
Schoolspullen lijst | Dé checklist voor de basisschool & middelbare school.

Als de zomervakantie straks op zijn einde loopt, wordt het tijd om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Gaat jouw kind voor het eerst naar school of naar de brugklas van de middelbare? Dan moet je schoolspullen kopen! Maar ook als je kind al op school zit, is het zo nu en dan nodig om iets nieuws of extra’s aan te schaffen. Om je te helpen, vind je hier een complete lijst van alle schoolspullen die je nodig hebt voor de basisschool en een lijst met schoolspullen voor de middelbare school. De checklist is uit te printen en kun je zo heel makkelijk afvinken. Handig! Zo begin je het nieuwe schooljaar straks meteen goed.

Schoolspullen lijst basisschool

Op de basisschool heeft je kind in het begin nog niet zoveel schoolspullen nodig. Een rugzak, drinkbeker, snack- of fruitbakje, een broodtrommel en gymspullen zijn voldoende. Maar vanaf groep 3 – wanneer je kind gaat leren lezen en schrijven – vragen de meeste scholen om nog wat extra dingen te kopen, zoals een etui met teken- en schrijfmateriaal. En vanaf groep 6 komen daar weer wat spullen bij, denk bijvoorbeeld aan een agenda om te leren plannen.

Schoolspullen lijst | Dé checklist voor de basisschool & middelbare school.

De schoolspullen check lijst voor de basisschool vind je hierboven. Klik hier als je hem uit wilt printen. Het kan zijn dat hij afwijkt van de wensen van jullie school, omdat school bijvoorbeeld zelf in bepaalde basisbehoeften voorziet. Dus check bij twijfel vooral even de leerkracht van je kind.

‘Lees ook: De leukste schoolagenda’s voor het nieuwe schooljaar.’

Schoolspullen lijst middelbare school

En welke spullen heb je nodig voor de middelbare school? Ook dat hebben wij voor je op een rij gezet. Vooral als je dit jaar naar de brugklas gaat, is de schoolspullen lijst heel fijn. Want ten opzichte van de basisschool zijn er best wel veel dingen anders. Zo moet je vanaf nu zelf je schriften kopen, met lijntjes en met ruitjes. Maar ook moet je denken aan kaftpapier en etiketten om je schoolboeken mee te beschermen.

Schoolspullen lijst | Dé checklist voor de basisschool & middelbare school.

De schoolspullen lijst voor de middelbare school vind je hierboven. En hier kun je hem uitprinten. Sommige dingen op de lijst zijn handig en niet essentieel of verplicht. Dus check bij twijfel ook bij deze checklist de mentor van de klas.

De beste winkels voor het kopen van schoolspullen

Heb je nu precies op een rijtje welke spullen je in het nieuwe schooljaar nodig hebt? Dan kun je de schoolspullen gaan kopen. In veel winkels vind je back to school collecties in de schappen. De voor de hand liggende shops zijn de kantoorboekhandels, maar zelfs supermarkten hebben in de zomer tegenwoordig een pop-up campus afdeling. Onze favoriete winkels voor het kopen van schoolspullen zijn:

  • HEMA – Met stip op één! Omdat het school assortiment ieder jaar weer enorm is. Er zijn heel veel hippe thema’s waaruit je kunt kiezen, waardoor je er gegarandeerd iets vindt in jouw smaak. En de prijs-kwaliteit verhouding is top. Hier kun je de schoolspullen van HEMA online kopen.
  • Action – De Action heeft het hele jaar door schoolspullen te koop. En je vindt ze bijna nergens zo goedkoop als daar. Vooral voor de basisspullen een fijne winkel. Kijk hier voor het assortiment.
  • Bol.com – En bij Bol.com tot slot vind je echt alles wat je nodig hebt onder één digitaal dak. Ideaal als je pas aan het eind van de zomervakantie thuis komt en niet meer zo veel tijd hebt om schoolspullen te shoppen. Hier vind je alle schoolspullen op Bol.com.
‘Lees ook: De leukste schoolspullen voor het nieuwe schooljaar.’

Veel plezier bij het shoppen van je complete schoolspullen lijst! Wat ons betreft toch ieder jaar weer een leuke manier om in de stemming te komen voor school. Want nieuwe spulletjes kopen, blijft leuk.

Schoolspullen | Shop hier de allerleukste school stuff voor het nieuwe schooljaar!
Slapen met warm weer? Zo hebben kids ondanks de hitte toch een goede nachtrust

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply morris en ivy 21 september 2023 at 12:37 pm

    wij zijn 2 kinderen in groep 7 op school

  • Laat een reactie achter