Schoon huis | Zo blijft je interieur fris en netjes

1 februari 2023

Het onderhouden van je huis en het interieur van je huis kan een vermoeiende taak lijken en daarom ook ontmoedigend zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Je huis er fris en schoon uit laten zien hoeft heus niet moeilijk te zijn, integendeel juist! Met deze eenvoudige tips voor een schoon huis hoeft het onderhouden van je interieur geen overweldigende taak te worden. Lees verder en zie hoe gemakkelijk het kan zijn!

1# Regelmatig stofzuigen

Een of twee keer per week stofzuigen helpt voorkomen dat stof en vuil zich ophopen in je vloer. PVC vloeren, maar ook vloerkleden hebben daar veel baat bij. Regelmatig stofzuigen zorgt er namelijk voor dat alle oppervlakken grondig worden schoongemaakt. Stofzuig ook onder meubels en langs plinten. Om echt al het overmatige stof van de vloer te verwijderen. Stofzuigen is ook ontzettend belangrijk als je allergieën of andere gezondheidsproblemen hebt. Het kan namelijk ook haren van eventuele huisdieren en ander stof waar je gevoelig voor kunt zijn verwijderen.

2# Afstoffen van losse objecten

We kennen allemaal wel zo’n ouderwetse fluffy stok met regenboogkleuren. En al lijkt het misschien een ouderwetse manier van schoonmaken, het is écht een heel handig ding! Uiteraard zijn ze er tegenwoordig in verschillende en compactere varianten, maar je kunt met zo’n handige tool overal bij! Afstoffen helpt de opeenhoping van stofdeeltjes voorkomen. Je kunt ook gebruik maken van een microvezeldoek of stofdoek om stof te verwijderen van allerlei plekken. Denk hierbij aan planken, fotolijsten, vensterbanken, spiegels en elk ander oppervlak dat stof verzamelt. Stof ook elektronische apparaten zoals tv’s en computers regelmatig af. Dat oogt niet alleen een stuk frisser, maar is ook gelijk een stuk veiliger. 

‘Lees ook: Woonkamer stylen | Tips en inspiratie voor een stijlvol interieur.

3# Ga efficiënt te werk

Hoe makkelijker je het voor jezelf maakt, hoe minder erg de klus uiteindelijk is. Ga daarom efficiënt te werk. Zorg er tijdens het koken bijvoorbeeld al voor dat je alles, wat je niet meer gebruikt, gelijk afspoelt en schoonmaakt. Tegen de tijd dat het eten op tafel komt, is je keuken brandschoon. Alsof er niks is gebeurd! 

Of leg een schoonmaakspons en wat schoonmaakmiddel in de badkamer (uiteraard op een veilige plek zodat je kindjes er niet bij kunnen komen) en combineer je douchebeurt met een snelle schoonmaaksessie. Je bent er nu toch! Tip: spoel je douchecabine na het douchen altijd met koud water af om hardnekkige kalkaanslag te verminderen.

Uiteindelijk is het regelmatig bijhouden de sleutel. Als je regelmatig gaat stofzuigen en afstoffen valt het uiteindelijk hartstikke mee. Zorg er dus voor dat je het niet op laat hopen en er daarom als een berg tegenop ziet om je huis schoon te maken.

Nieuwe eetkamerstoelen kopen? Gebruik deze tips!
Kinderyoga - De voordelen hiervan en leuke tips

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter