Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas

3 november 2022
Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas - Leuk als Sinterklaas versiering of surprise!

Een schoorsteen knutselen is super leuk om te doen voor Sinterklaas. Je kunt hem bijvoorbeeld leuk neerzetten als Sinterklaas versiering, zodat de kinderen ermee kunnen spelen, er een boekje bij kunnen lezen of hun schoen er kunnen zetten. En het is ook heel leuk om de schoorsteen te knutselen als Sinterklaas surprise, want in de open haard kun je natuurlijk ook heel goed cadeautjes verstoppen. Met twee dozen is het bovendien super makkelijk om de schoorsteen te maken. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de Sinterklaas schoorsteen?

 • Een grote en een kleine kartonnen doos
 • Scherp mesje
 • Rode verf, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Schuursponsje
 • Geel, oranje, rood en zwart papier
 • 1 Keukenrol en 1 wc rol
 • Aluminiumfolie
 • Lichtsnoer, o.a. te koop bij de Hema.nl of Speelgoedpostorder.nl
 • Schaar
 • Lijm(pistool), o.a. te koop Bol.com
 • Voor het knutselen van de schoorsteen versiering; wc rol, led lichtje, gekleurd papier en onze Sinterklaas fotolijst printable.
‘Lees ook: Print hier gratis sjablonen voor super mooie & vrolijke Sinterklaas raamtekeningen.’

De Sinterklaas schoorsteen

 1. Je begint met het knutselen van de basis van de schoorsteen. Daarvoor heb je twee kartonnen dozen nodig. Tip: staat er op die van jou een print? Haal de doos dan voorzichtig uit elkaar en plak hem binnenstebuiten weer in elkaar. De binnenkant van een doos is namelijk meestal wel effen bruin.
 2. Knip of snijd met een scherp mes een half ronde opening in de grote doos.
 3. Beplak de bodem van de grote doos met zwart papier. Daarna kun je de doos helemaal dichtplakken.
 4. Dan stempel je het baksteen printje op de dozen met rode verf en een schuurspons. Super makkelijk!
 5. Wikkel je wc rol en keukenrol in met aluminiumfolie en plak die bovenop de kleine doos als schoorsteen pijp.
 6. Plak de kleine doos daarna in het midden op de grote doos.
 7. Dan knip je vlammen uit geel, oranje en rood papier. Vouw de onderkant om en plak ze dan in de open haard vast.
 8. Draai het lichtsnoertje om de vlammen, zodat het net lijkt of je vuurtje echt brand.
 9. Nu kun je eventueel ook nog wat extra versiering voor je schoorsteen knutselen. De kaars maak je door een wc rol te omwikkelen met gekleurd papier. In de wc rol stop je wat aluminiumfolie en daar bovenop zet je een led lichtje. En voor het makken van het fotolijstje met Sinterklaas kun je onze printable printen. Die plak je op stevig papier en knip je uit. Plak een brede strook papier aan de achterkant als voetje voor het lijstje en dan kun je hem rechtop neerzetten op je schoorsteenmantel.
Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas - Leuk als Sinterklaas versiering of surprise!

De schoorsteen is nu helemaal klaar. Vind je hem niet super gezellig staan zo? Een paar blokken hout ernaast en hij is net echt. Als je de schoorsteen als Sinterklaas surprise gaat knutselen, dan kun je de cadeautjes bijvoorbeeld verstoppen in de bovenste doos, achter de vlammen of in één van de schoorsteenpijpen. Degene op jouw lootje zal er vast heel blij mee zijn.

‘Lees ook: Lekkere én leuke kidsproof Sinterklaas recepten.’

Als jij deze Sinterklaas schoorsteen nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om het eindresultaat te zien. Dus maak vooral een foto van jullie open haard en deel die met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze schoorsteen vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas - Leuk als Sinterklaas versiering of surprise!
Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas - Leuk als Sinterklaas versiering of surprise!
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas
Sinterklaas raamtekening | Gratis Sint sjablonen voor op het raam!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter