DIY: Luchtballon lampion

2 november 2014

Over ruim een week is het Sint Maarten. Als het donker wordt, gaan de kinderen naar buiten met hun zelf geknutselde lampion om aan iedere deur een liedje te zingen in ruil voor een snoepje. Bij ons in de buurt is dat altijd een groot feest. Op straat is het één grote lichtjes parade en bij Finns peuterschooltje hangen buiten lichtslingers in de bomen, is er live muziek en wordt er warme chocolademelk uitgedeeld. The place to be voor de Sint Maarten ‘after party’. We hebben er dus al veel zin in. Finn oefent van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zijn liedjes. “Sint maaar-ten, Sint maaaaar-ten, de koeien zijn een dikzak”, klonk het vanmorgen nog uit de wc. En hij is op school druk bezig met zijn lampion; een olifant. Maar als hij straks op 11 november buiten staat, in het pikkedonker met in zijn hand dat kleine lichtje dan vindt hij het meestal toch wel spannend. En wie staat er dan aan de deur van alle buren te loeien? Precies… Moi! Dus heb ik dit jaar voor mezelf ook maar vast een lampion gemaakt. Heel simpel, dus als je peuter er op school, de opvang of het kinderdagverblijf geen maakt, dan kun je dit idee ook gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • Een papieren lampion (kun je kopen bij winkels als Xenos of de Hema)
  • Verf
  • Touw
  • Kartonnen doosje
  • Naald met een groot oog
  • Lichtstokje
‘Lees ook: Lampion maken – De leukste zelf geknutselde lantaarns voor Sint Maarten.’

lampion-sint-maarten-maken-knutselen-ladylemonade_nl

Aan de slag

  1. Laat je kind de lampion verven. Voor het gemak kun je hem met een touwtje ophangen, zodat je uk meteen alle kanten kan beschilderen.
  2. Maak aan alle vier de zijden van het kartonnen doosje een stuk touw vast door ze met een naald door het karton te prikken en aan de binnenkant van het doosje een knoopje te leggen.
  3. Maak de uiteindes van de touwtjes nu vast aan de onderkant van de lampion zodat het doosje recht onder de ballon komt te hangen.
  4. Nu nog even je lichtstokje eraan vastmaken. En je kind is helemaal klaar voor het snoepjesfestijn!
‘Lees ook: DIY: Dieren lampion voor Sint Maarten.’

VEEL PLEZIER!!

DIY: Uitdeel uiltjes
DIY: Sjaal met snor

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter