Sint Maarten snoep inspiratie – dit is verantwoorder en super lekker!

5 november 2018

Twee kinderen staan hier al te trappelen in huis! Over een paar dagen is het Sint Maarten – zondag 11 november – en vooral Lucy verheugt zich al op die enorme buit snoep die ze binnen gaat halen. Ik daarentegen krijg stiekem al de kriebels van zo’n zak vol met snaaiwerk. Hoe leuk ik het ook vind om in het donker met de meisjes en hun lampion gezellig door ons leuke buurtje te lopen, al dat Sint Maarten snoep vind ik best een ding. Gelukkig wordt er ook steeds meer snoep gemaakt die de kids super lekker vinden én wat ook een verantwoordere keus is ten opzichte van snoep met meer suiker.

Zoetigheid in huis

Het onderwerp ‘snoepen’ vind ik zelf altijd wel een lastige. Ik probeer namelijk echt bewust mijn meiden niet te veel suiker te geven. Een hele tijd heb ik snoep ook buiten de deur kunnen houden, maar op het moment dat je kind naar de kleuterschool gaat dan gaat het snoepfeestje toch echt beginnen. Tenminste bij ons wel! Je kinderen gaan bij vriendjes en vriendinnetjes uit de klas spelen waar thuis wel snoep is. En natuurlijk, dat hoeft niet te betekenen dat ik dan ook meteen een hele snoepdoos moet aanleggen. Alleen de illusie dat mijn kind daar niet naar omkijkt en vooral dolgelukkig wordt van fruit en snoepgroente is ook niet helemaal realistisch. Inmiddels hebben wij de regel dat uit school Reva en Lucy één snoepje mogen uitkiezen. Dit werkt prima voor ons!

 

Sint Maarten snoep – wat delen wij uit?

Nu met Sint Maarten in aantocht probeer ik hier ook weer bewust mee om te gaan. Het liefst gooi ik een paar mandarijnen in die graaibak, maar ook ik weet dat ik hier bijna geen enkel kind blij mee ga maken. Het is één keer per jaar Sint Maarten, dus wij gaan van deze avond gewoon volop genieten. Dit jaar delen wij zelf de suikervrije snoepjes uit van Red Band, zoetigheid wat ik met een gerust hart uitdeel. De snoepjes zijn namelijk gezoet met Stevia extract, deze zoetstof is een natuurlijke en gezonde vervanger voor suiker. Voor de kinderen proeven de snoepjes nog steeds heerlijk zoet. De suikervrije snoepjes zijn per stuk verpakt – handig om uit te delen – en verkrijgbaar in de varianten winegum berries, fruitmix en rood fruit. Lucy heeft alvast voorgeproefd en vindt ze allemaal even lekker! 😉

 

Genoeg snoep keus

De meningen over snoepen zijn heel erg verdeeld en soms vanwege allergieën of geloofsovertuiging kunnen kinderen niet alle snoep eten. Red Band heeft eigenlijk voor iedereen wat lekkers, naast de suikervrije snoepjes is er ook de Veggie lijn. Deze snoepjes zijn vrij van gelatine en ook vrij van gluten en lactose. Daarnaast is het snoep gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Perfect voor Sint Maarten zijn de Veggie Mix uitdeelzakjes.

Ben je iets minder streng wat betreft suiker in snoep dan is er ook de Red Band 30% minder suiker. De winegummixen bevatten 30% minder suiker dan de normale winegums, maar zijn natuurlijk net zo lekker. Bereid met echt fruitsap, zijn deze winegums ook gemaakt van natuurlijke smaakstoffen en zonder kleurstoffen. Je hebt keus uit verschillende smaken, waarvan de Berries Mix en de Luchtige Mix ook verkrijgbaar zijn in handige uitdeelzakjes.

Iedere ouder kan iets kiezen waar hij of zij zichzelf goed bij voelt.

 

De buit is binnen

Eenmaal de buit binnen, dan begint de uitdaging om de losgeslagen snoepkonten in het gareel te houden. Bij ons wordt ieder jaar de volle tas ondersteboven gekeerd aan de eettafel en kijken twee lieve gezichtjes mij hoopvol aan. ‘Hoeveel snoepjes mogen we nu eten mama?’ Ze mogen van mij twee snoepjes uitkiezen en we spreken af dat ze altijd na school één snoepje uit de tas mogen pakken.

Het duurt soms een eeuwigheid voordat die snoeptas echt leeg is. Stiekem haal ik er wel eens wat uit, vooral snoep wat ik zelf niet zo snel aan mijn kinderen zou geven.

Nu ben ik heel benieuwd wat jij in huis haalt om uit te delen tijdens Sint Maarten en hoe jij het aanpakt als je kind eenmaal met een volle zak snoep thuiskomt?

Een perfect én makkelijk kerstdiner maken - Zo trakteer je jezelf op een relaxte Kerst
5 x Broodtrommel inspiratie voor naar school

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter